Instalacja MT4 na windows vista

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
mistic
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 62
Rejestracja: 11 lut 2011, 14:48

Instalacja MT4 na windows vista

Nieprzeczytany post autor: mistic » 01 mar 2019, 08:17

witam,
czy jest jakaś możliwość instalacji mt4 na viście ? od 1 marca 2019 wersje poniżej 1104 już nie działają:(
z góry dziękuję za pomoc

pozdrawiam
mistic

kapart
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 27
Rejestracja: 11 cze 2015, 12:51

Re: Instalacja MT4 na windows vista

Nieprzeczytany post autor: kapart » 01 mar 2019, 11:57

mistic pisze:witam,
czy jest jakaś możliwość instalacji mt4 na viście ? od 1 marca 2019 wersje poniżej 1104 już nie działają:(
z góry dziękuję za pomoc

pozdrawiam
mistic
bossaFX działa nadal na Build 1090, może inni brokerzy MM też? Żaden z ECN, u których mam konto nie. Musiałem zainstalować wyższe wersje.

Co do instalacji na Vista - podobno żaden installer nowszej wersji nie uruchomi się na Vista.
Znalazłem dyskusję na forexfactory: https://www.forexfactory.com/showthread ... 666&page=6.
Nie mam niestety czasu, żeby sprawdzić, czy proponowane w niej sposoby działają.
Zanim spróbujesz któregoś, przeczytaj CAŁĄ dyskusję i rozważ, czy warto podejmować ryzyko, może lepszym rozwiązaniem będzie zainstalowanie Windows 10.

Awatar użytkownika
kris007
Pasjonat
Pasjonat
Posty: 547
Rejestracja: 23 sty 2008, 22:50

Re: Instalacja MT4 na windows vista

Nieprzeczytany post autor: kris007 » 01 mar 2019, 12:49

Nie tylko Bossa działa, no ale może tylko do zakończenia dnia pociągną.
Niestety są już też tacy u których starsze MT4 nie działają, no przynajmniej demo w XM już nie działa, więc pewnie i real (nie mam tam akurat konta) jeśli nie wyłączyli to wyłączą.

Aczkolwiek widać po tym że decyzja MetaQuotes jeszcze jest uzależniona od woli brokera, bo by na równo u wszystkich przestały działać.
Więc może niektórzy opóźnią jeszcze trochę ostateczne wyłączenie starych wersji.
kapart pisze: Co do instalacji na Vista - podobno żaden installer nowszej wersji nie uruchomi się na Vista.
Dokładnie, już od dawna, osobiście sprawdzałem też instalując na Win8.1 i przenosząc tak zainstalowany MT4 na Xp program też nie ruszy,
ten sam komunikat co przy uruchamianiu nowej instalki.

mistic
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 62
Rejestracja: 11 lut 2011, 14:48

Re: Instalacja MT4 na windows vista

Nieprzeczytany post autor: mistic » 01 mar 2019, 12:57

kris007 pisze: Dokładnie, już od dawna, osobiście sprawdzałem też instalując na Win8.1 i przenosząc tak zainstalowany MT4 na Xp program też nie ruszy,
ten sam komunikat co przy uruchamianiu nowej instalki.
tak też próbowałem z windows 10 na viste i też nie działa.Do dzisiaj wszystkie mt4 na viście działały bez problemu.W plikach .msi można edytować i zmienić żeby instalacja była możliwa na każdej wersji windowsa ale w instalkach .exe nie wiem jak to zrobić

Awatar użytkownika
kris007
Pasjonat
Pasjonat
Posty: 547
Rejestracja: 23 sty 2008, 22:50

Re: Instalacja MT4 na windows vista

Nieprzeczytany post autor: kris007 » 01 mar 2019, 13:07

No bo Vista podobnie jak XP jest już uznana że stary system, wsparcie dla nich też już zostało zakończone,
teraz minimum win 7 trzeba mieć aby nowe MT4 działały.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator
Posty: 9150
Rejestracja: 22 wrz 2006, 22:10
Lokalizacja: Trójmiasto
Kontakt:

Re: Instalacja MT4 na windows vista

Nieprzeczytany post autor: raposo » 01 mar 2019, 13:52

mistic pisze:witam,
czy jest jakaś możliwość instalacji mt4 na viście ? od 1 marca 2019 wersje poniżej 1104 już nie działają:(
z góry dziękuję za pomoc

pozdrawiam
mistic
Nawet poniżej 1118. 1104 dla Androida.

https://forexclub.pl/metatrader-4-poniz ... slugiwany/

Dziwne jest tylko, że jedynie znikoma część brokerów informowała o tym przez swoje newslettery.
- RABATY u brokerów ECN, STP, NDD
- Forex Club Tools
- Program Podatek 5.0
ForexClub.pl - IC Markets (-21%) - Tickmill (-10%)- XTB (Pakiet książek) - Dukascopy (narzędzia do JForex) - LMAX (-20%) - FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
Cyb
Główny Moderator
Główny Moderator
Posty: 1903
Rejestracja: 25 mar 2009, 20:41

Re: Instalacja MT4 na windows vista

Nieprzeczytany post autor: Cyb » 01 mar 2019, 15:36

Broker dysponuje informacjami jakie wersje terminala łączą się do serwera. Być może uznali, że jest to tak marginalna ilość ze nie trzeba...

ODPOWIEDZ