czemu stawiasz uogólnienia że AT nie działa? używasz wsparć, fibo, średnich, okrągłych poziomów, cen otwarcia, reguł - mi wszystko działaFatCows pisze:Dobra pr7emo ... Ale tak naprawdę co na to? ... W sensie nas tutaj jako inwestorów na FX ... My jesteśmy za mali ... Jesteśmy jak rzepy, które mają za zadanie przyczepić się do psiego ogona i biec z nim tyle ile się da ... To, że jakiś sentyment się zmienił do ryzyka ... Hmmmmm ... Skąd to wiemy? Czy takie informacje są wiarygodne i dla nas coś dają? Co to znaczy ryzyko i sentyment? Jak generalnie na tym zarobić? Przecież zwykła AT nie działa bo jest post factum a nie przed wydarzeniem a rozpatrywanie zmiany sentymentów? ... Life is brutal jak to ktoś kiedyś powiedział ...pr7emo pisze:giełdy, ujot szoruje po wsparciu ukośnym intraNieśmiertelny Trader pisze:
Ale który rynek dokładnie i dla kogo negatywny?
globalny sentyment wobec ryzyka, możliwa wyprzedaż ewentualnie bez wspomnienia o ryzyku
ryzykiem jest pompowanie baniek tak na prawdę
nawet bafet mówił że fundusze rosną wolniej od szerokiego rynku giełdowego, to oznacza że traderzy za Oceanem nie umieją grać z wyjątkiem trzymania akcji w bańkach spekulacyjnych
okazuje się że ryzykiem są bańki bo traderzy nie mają umiejętności grać w warunkach zastopowania silnego trendu
trzeba umieć z tego korzystać, jak nie umiesz to nie może działać, proste
chodzi o zwiększenie prawdopodobieństwa zachowania ceny i tylko po to stosujemy narzędzia analizy technicznej
nastawienie sentymentalne jest wzięte z giełd mniej z forex, gracze giełdowi trzymają dłużej akcje niż traderzy fx, często ich nastawienie jest wspierane medialnym marketingiem, ja bym powiedział że to manipulacja kursem