DayTrading: Wtorek 26.02.2019

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 27 lut 2019, 00:00

Wzrost
4
50%
Bez zmian
1
13%
Spadek
3
38%

Liczba głosów: 8

pr7emo
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Wtorek 26.02.2019

Nieprzeczytany post autor: pr7emo »

FatCows pisze:
pr7emo pisze:już blokują jenem ujota, pozamiatane

-- Dodano: wt 26-02-2019, 11:02 --

jedynie nagły ruch typu "wodospad" na korelacja i liczniku/mianowniku zmienia położenie usdjpy
Masz otwarte zlecenie na Live na USDJPY na S na 109.44 i 140 pipsów w plecy ... USDJPY UP ...
traktuj to jak otwartą eS bez patrzenia na pipsy
normalny trader nie boi zamykać się ze stratą
ja mam zaplanowany każdy układ po zmianie aktualnych kursów na matrycach eurusd, usdjpy i draw down spokojnie

Awatar użytkownika
FatCows
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: FatCows »

pr7emo pisze:
FatCows pisze:
pr7emo pisze:już blokują jenem ujota, pozamiatane

-- Dodano: wt 26-02-2019, 11:02 --

jedynie nagły ruch typu "wodospad" na korelacja i liczniku/mianowniku zmienia położenie usdjpy
Masz otwarte zlecenie na Live na USDJPY na S na 109.44 i 140 pipsów w plecy ... USDJPY UP ...
ja mam zaplanowany każdy układ po zmianie aktualnych kursów na matrycach eurusd, usdjpy i draw down spokojnie
Nic mi do tego. Widzę tylko -13% w dół na jednym więc deko się zdziwiłem ... ale jak to się mówi każdy stryjek swój kijek struga :)

Awatar użytkownika
Kermit
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Kermit »

rzeźnik h4 - cena dotarła do kluczowych poziomów - zamkniecie dnia powyzej 147 bedzie dopiero sygnałem dla byków. Do tego czasu S w grze IMO
https://www.tradingview.com/x/vaXg3UCO/
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora

pr7emo
Fanatyk
Fanatyk

FatCows pisze:
pr7emo pisze:
FatCows pisze: Masz otwarte zlecenie na Live na USDJPY na S na 109.44 i 140 pipsów w plecy ... USDJPY UP ...
Nic mi do tego. Widzę tylko -13% w dół na jednym więc deko się zdziwiłem ... ale jak to się mówi każdy stryjek swój kijek struga :)
no nie mogę zamknąć bo mam zamiar testować grę na fali spadkowej której nie mogę doczekać się, ta pozycja nie obciąża rachunku znacząco więc nie planuje zamknięcia, z drugiej strony eurusd nie tworzy warunku do kompensowania tej procentowej straty, musiałby podjechać w rejony 1,1400 (i to też zgodnie z oczekiwaną dynamiką i sytuacją ogólną rynku taką jak chcę) do tego żeby grać skalpem tą parą
jak mówię czekam na zmianę układu wykresów, nie obchodzi mnie strata na swapie, jeśli swap mi wyzeruje konto to sobie oprawie w ramkę ten przypadek :lol:

Nieśmiertelny Trader

Nieprzeczytany post autor: Nieśmiertelny Trader »

Kabel zgodnie z wczorajszą prognozą.

Awatar użytkownika
FatCows
Pasjonat
Pasjonat

pr7emo pisze:no nie mogę zamknąć bo mam zamiar testować grę na fali spadkowej której nie mogę doczekać się, ta pozycja nie obciąża rachunku znacząco więc nie planuje zamknięcia, z drugiej strony eurusd nie tworzy warunku do kompensowania tej procentowej straty, musiałby podjechać w rejony 1,1400 (i to też zgodnie z oczekiwaną dynamiką i sytuacją ogólną rynku taką jak chcę) do tego żeby grać skalpem tą parą
jak mówię czekam na zmianę układu wykresów, nie obchodzi mnie strata na swapie, jeśli swap mi wyzeruje konto to sobie oprawie w ramkę ten przypadek :lol:
Nie łapię co piszesz ale nie ma to znaczenia ... Ja widzę otwartą Skę na 106.44 na USDJPY, którą ciśniesz na Live w AdmiralM ze stratą już -140 pipsów ... Strata -14% konta na jednym wejściu ... Czy to nie jest znaczne obciążenie konta? Na jednym wejściu????????????????? To nie jest SWAP ...

pr7emo
Fanatyk
Fanatyk

FatCows pisze:
pr7emo pisze:no nie mogę zamknąć bo mam zamiar testować grę na fali spadkowej której nie mogę doczekać się, ta pozycja nie obciąża rachunku znacząco więc nie planuje zamknięcia, z drugiej strony eurusd nie tworzy warunku do kompensowania tej procentowej straty, musiałby podjechać w rejony 1,1400 (i to też zgodnie z oczekiwaną dynamiką i sytuacją ogólną rynku taką jak chcę) do tego żeby grać skalpem tą parą
Nie łapię co piszesz ale nie ma to znaczenia ... Ja widzę otwartą Skę na 106.44 na USDJPY, którą ciśniesz na Live w AdmiralM ze stratą już -140 pipsów ... Strata -14% konta na jednym wejściu ... Czy to nie jest znaczne obciążenie konta? Na jednym wejściu????????????????? To nie jest SWAP ...
bez sensu, no i co dała ci ta informacja? ze 109 i czekam na spadek

-- Dodano: wt 26-02-2019, 11:32 --

ile pipsów zasięgu może wynosić fala spadkowa h4?
jeśli to jest prawdopodobny układ symetryczny
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Nieśmiertelny Trader

Nieprzeczytany post autor: Nieśmiertelny Trader »

Nie radzę shortować funta, jeszcze nie czas.

Awatar użytkownika
FatCows
Pasjonat
Pasjonat

pr7emo pisze:
FatCows pisze:
bez sensu, no i co dała ci ta informacja? ze 109 i czekam na spadek

-- Dodano: wt 26-02-2019, 11:32 --

ile pipsów zasięgu może wynosić fala spadkowa h4?
jeśli to jest prawdopodobny układ symetryczny
Twój wózek i Twoje zabawki :) Jak napisałem ... zaskoczyło mnie tylko, że jedziesz > 1,5% konta na jednym wejściu z oczekiwaniem na spadek ... Nic więcej ... Życzę powodzenia!

-- Dodano: 26 lut 2019, 11:52 --

Group: GBPJPY currently +220 pips ... SL + 60 ...

Awatar użytkownika
Kermit
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Kermit »

niedlugo na tym forum jeszcze po tybetansku zaczna niektorzy pisac...
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora

Zablokowany