DayTrading: Czwartek 07.02.2019

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 08 lut 2019, 00:00

Wzrost
1
25%
Bez zmian
2
50%
Spadek
1
25%

Liczba głosów: 4

Nieśmiertelny Trader

Re: DayTrading: Czwartek 07.02.2019

Nieprzeczytany post autor: Nieśmiertelny Trader »

Poważnie? ;)

-----------------------------------

Hossa na kablu w grze (monthly). W lutym nowe topy, a w marcu lepiej nie tykać.

Awatar użytkownika
Kermit
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Kermit »

F-You Money pisze:
Grall SL 141,50

żadnego TP nie pokazuje, będzie warto przetrzymać te zarabiającą pozycję.
F-You Money pisze:
ostre L na rzeźniku i nic się nie bój, takie sytuacje pików się zdarzają, tylko maszyna może to przetrwać, która nie zmieni zdania, nic sie nie zmieniło, a na koniec dnia funt będzie w ekslozji
dzisiejsze minimum to 141.12 to wyjaśnij jak możesz jak maszyna, która nie zmienia zdania to przetrwała?
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora

Awatar użytkownika
F-You Money
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: F-You Money »

krab29 pisze:Ryszard, z gralla skapło na podłogę. Co nie znaczy, ze grall to lipa. Po prostu dzisiaj nie wystrzelił, tylko mu się ulało. Wynik -40zł. Ale próbuj dalej. pisz jak ci idzie.
Dane go dobiły.
skalkulowanie dokładnego momentu wejścia jest bardzo trudne, bo to zależy od sytuacji rynkowej (jego środowiska). Ustawienia powinny być zmienne i wyliczane, a to nie takie proste, bo każde środowisko jest praktycznie różne. A przy moim stałym wyliczeniu to ,że raz wejdzie w okolicach, to może być drugi raz z nawet 100pipsową pomyłką.
Założenie główne musi być spełnione, bo jeśli nawet dojdzie do ostrych pików, to faktyczny kierunek w tym przypadku L, musi być dopełniony na koniec dnia.
W tym wypadku rzeźnik dziś powinien się zamknąć powyżej 142.30

Kermit, normalnie, zdjąłem SL, ze względu na środowisko w jakim pozostaje obecnie cena. Śmiało kupuj zielony :564:

To, że jest takie środowisko to wiem, bo mogę to obliczyć, ale skalkulowanie wzoru, aby liczył SL w tych warunkach jest nadal problemowe. Podobnie jest z TP dlatego radziłbym trzymać L-ki, bo rzeźnik wkrótce zaskoczy w górę.
Ostatnio zmieniony 07 lut 2019, 14:28 przez F-You Money, łącznie zmieniany 1 raz.
Rysiek - MikiFX - Farciarz - F-you Money

Awatar użytkownika
Kermit
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Kermit »

aaa.. zdjales SL? Czyli graal zle pokazal? Po co zdjales skoro graal sie nie myli? Nie ufasz mu?

Wysoki Sądzie - nie mam wiecej pytan :)
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora

Awatar użytkownika
F-You Money
Pasjonat
Pasjonat

Kermit pisze:aaa.. zdjales SL? Czyli grall zle pokazal? Po co zdjales skoro graal sie nie myli? Nie ufasz mu?

Wysoki Sadzie - nie mam wiecej pytan :)
Ufam co do kierunku, po to został stworzony, ale wskazania punktów docelowych są jak niżej napisałem. W takim środowisku, nadal są błędne wskazania, będę próbował coś poprawić.

Grall działa na TF 1h,4h,6h,8h,D,W, M ----zlicza zmienne tylko tych, mniejsze powodują zbyt duży zamęt, dlatego narażony jest na takie sytuacje jak dziś wynikające z mniejszych TF.
Włączenie ich jednak do obliczeń powodowało iż mylił się do kierunku głównego, więc wybrałem mniejsze zło. Niech porzuca, ale wskazuje lepiej kierunek główny.

aleksandrowicz
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: aleksandrowicz »

kto namaluje na wti oil H4,1 korektę prosto lub nieregularną lub zwierzaka albo nietoperza :568: tak dla sprawdzenia się

Awatar użytkownika
F-You Money
Pasjonat
Pasjonat

a co niby miałem napisać z tym SL, jakbym napisał, że nie ma wstawić, to by mnie tu zbanowali, a faktycznie nie wiedziałem, gdzie się to zatrzyma, gość by spanikował na samym dole i stracił jeszcze więcej, to był strzał, na FX nie warto zgadywać, jakbym mu na dole napisał, że ma poczekać godzinę i zaufać maszynie, to by narobił w portki albo powiedział, że jestem szalony, bo przecież spada, a on noży nie łapie.
ja mam tylko jeden komputer, a nie sto stanowisk jak goldman i trzymają się za ręce.

krab29
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: krab29 »

Nie spanikowałbym, czy bym nie oszalał. Napisałem 0,02lota. Mniej nie mogłem. Zresztą to tylko i wyłącznie moja decyzja i nie mogę nikogo winić za kogokolwiek. Teraz jest to 142,3x. Prosić tylko mogę wszystkich o ich wizje i wiem, że to tylko i wyłącznie wizje.Siedzę w swoim srebrno/złotym pociągu i chcę dojechać do stacji L. Swapy dziennie mam większe na tym niż te 40zł. Kto chce może pokazać na tych instrumentach jak to widzi na wykresie D, W i MN. Ja na mniejszych nic nie umiem, nic nie rozumiem.
Zamiast napinać się lepiej współpracować. Wszystkim to wyjdzie na dobre.
Podejmowanie decyzji inwestycyjnych na podstawie mojej subiektywnej oceny rynku , odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora.
Osoby, którym nie podoba się moja metoda tradingowa informuję, że wiem jak się korzysta z funkcji zasil rachunek!

Awatar użytkownika
F-You Money
Pasjonat
Pasjonat

nie miałem na myśli nikogo personalnie, niepotrzebnie to napisałem :564:

krab29
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: krab29 »

F-You Money pisze:nie miałem na myśli nikogo personalnie, niepotrzebnie to napisałem :564:
Ale naprawdę luz. Miałeś i masz odwagę i to się chwali. I żeby nie było, że jestem stronniczy. Kermit też ma. I inni.
Przetestowałem twoją metodę. Na jednym zagraniu nic o niej nie można powiedzieć. Jeśli ktoś ma wejścia z prawdopodobieństwem 50% to lipa. Natomiast jeśli ktoś ma w którąś stronę więcej wizji to jest dobry. Można grać z nim lub przeciw niemu i wyjść do przodu. Widzi i czuje coś czego inni nie mają. Ja tego nie mam. Przyznaję to. Czekam na dodatnie swapy na usd/mxn. Wejścia od 21,xx. Niżej nie wchodzę. Czekam i czekam. Raz się doczekałem (jak Trump wygrał) i potrzymałem parę miesięcy. Teraz zbudowałem złoto i srebro. I czekam. Co do edka to nie wiem gdzie pójdzie przez następne kilka miesięcy. Czekam na wti za 4x,xx i będziemy budować, ale tam trzeba teraz na Aliorze odnawiać pozycje.
Jak chcesz to możesz się podzielić na czym polega twoja metoda i może to właśnie Kermit ci pomoże, a ty jemu. :564:
Ostatnio zmieniony 07 lut 2019, 15:29 przez krab29, łącznie zmieniany 1 raz.
Podejmowanie decyzji inwestycyjnych na podstawie mojej subiektywnej oceny rynku , odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora.
Osoby, którym nie podoba się moja metoda tradingowa informuję, że wiem jak się korzysta z funkcji zasil rachunek!

Zablokowany