MB Trading

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera ?

Zdecydowanie polecam
41
43%
Poza paroma minusami są ok
15
16%
Przeciętny
32
34%
Mają wiele wad
2
2%
Stanowczo odradzam
5
5%

Liczba głosów: 95

Awatar użytkownika
FX TEAM
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: FX TEAM »

Hello,

Please email me at j.miller@mbtrading.com, and I can help you with setting up a Demo account, and/or discuss becoming a Beta tester. Thank you! Jason Miller
To z ich forum, ten metas na ich stronie jest golasem od producenta softu. Trzeba się z nimi skontaktować, żeby Ci powiedzieli co i jak zrobić, żeby mieć 3 i 5 cyferek po przecinku.
Probably my best technique is not picking up the phone to close out a winning trade. - Jerry Parker
mój Blog, szkolenia fx -> guzik "www" poniżej ;)

Awatar użytkownika
MrYogi
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: MrYogi »

FX TEAM pisze:
Hello,

Please email me at j.miller@mbtrading.com, and I can help you with setting up a Demo account, and/or discuss becoming a Beta tester. Thank you! Jason Miller
To z ich forum, ten metas na ich stronie jest golasem od producenta softu. Trzeba się z nimi skontaktować, żeby Ci powiedzieli co i jak zrobić, żeby mieć 3 i 5 cyferek po przecinku.
Thx, swoją droga nie wiedziałem że tak można zrobić. sadziłem że to jest spowodowane datafeedem i dla każdego jest taki sam. Jak widać się myliłem :)
Rzeczą, którą najtrudniej w świecie zrozumieć, jest podatek dochodowy.
Albert Einstein

Awatar użytkownika
magictrader
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: magictrader »

Dzisiaj pogadałem chwilę na ich live czacie w sprawie wielkości zleceń. Ściągnąłem platformę (nie MT4) i patrzę, że mogę składać zlecenia jak na Oandzie, nawet 1 unit - 0.0001 lota :).

Najpierw zapytałem od jakiej kwoty otwierają konto, a później jaka jest minimalna wielkość lota, którą można otworzyć. Napisali, że 0,1, to ja piszę, że mogę otworzyć na ich platformie 0,0001 i gość w lekkim szoku :).

Wyszło na to, że to tylko uroki demo i w realu jest 0,1 lota, chociaż pytałem się 3 razy czy na pewno i jednoznacznie 100% odpowiedzi nie dostałem...

forPPP
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: forPPP »

Witam,

Przeczytalem caly watek i pod koniec zglupialem ;) Gram na gieldzie (akcje, futures, opcje) oraz na forex w AM. Wydawalo mi sie ze Level II (Market Depth) odpowiada mniej wiecej koszykowi na GWP, ale te wypowiedzi wzbudzily moja watpliwosc:
"...można załapać czasami ujemny spread..."
"...a bid momentami byl pare dobrych pipsow wyzej od ask..."

To jest chyba niemozlie ? Moze to ktos wytlumaczyc. Przeciez MBFX Routing nie powinien nigdy dopuscic do takiej sytuacji. Jesli Bid > Ask, to albo szczesliwym trafem oferty Bid zostana zrealizowane po nizszej cenie Ask, albo ceny Ask zostana zrealizowane "szczesliwie" po cenie wyzszej Bid.

Przeciez widoczna cena Ask to np. moje zlecenie Sell. Jesli na rynku jest przeciwstawne zlecenie Bid z wieksza wartoscia to moje zlecenie Ask jest natychmiast wykonywane, mozliwe ze nawet z korzysteniejsza cena dla mnie !!!!

Prosze o komentarz.

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

W czym Masz problem?.U dobrych brokerów jest to możliwe ,o wszystkim decyduje rynek i zdarzają się ujemne spredy,a my? cóż tylko się cieszyć.Dla zrozumienia 8 lat temu instytucje bankowe wykonujące usługi dla dużych firm brały po 150 pip na E/$,teraz mamy ujemne i jeszcze marudzicie.Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

forPPP
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: forPPP »

@zz

Jednak czekam na konkretny komentarz tlumaczacy zaistaniala sytuacje ;) Jesli w Market Depth obserwujemy takie zachowanie (Bid > Ask) oznacza to, iz system nie jest w stanie zagwarantowac realizacji zlecen po danej cenie.

BigZbig111
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: BigZbig111 »

forPPP pisze: ... Level II (Market Depth) odpowiada mniej wiecej koszykowi na GWP...
i rzeczywiście tak jest, Level II to taki giełdowy karnet dla konkretnego waloru; należy tylko pamiętać, że rynek giełdowy jest absolutnie scentralizowany - jeden koszyk, jedno miejsce, jeden algorytm decyzyjny routera, do którego zgłaszają sie wszyscy uczestnicy rynku ze swoimi zleceniami;
rynek FX jest rozproszony - każdy broker ma swój koszyk, który organizuje dla swoich klientów,
forPPP pisze: ...MBFX Routing nie powinien nigdy dopuscic do takiej sytuacji. Jesli Bid > Ask, to albo szczesliwym trafem oferty Bid zostana zrealizowane po nizszej cenie Ask, albo ceny Ask zostana zrealizowane "szczesliwie" po cenie wyzszej Bid....
tak jest na giełdzie, gdzie wszyscy uczestnicy rynku mają takie same prawa, no może oprócz moderatora; rynek jest scentralizowany - serwer giełdowy wyznacza ceny wyłącznie na podstawie ofert złożonych przez uczestników handlu;
w przypadku BROKERA organizującego obrót FX jest trochę inaczej; też mamy uczestników rynku przypiętych do "koszyka" - tyle że to nie jest cały rynek FX, ale jego niewielki fragmencik; pojedynczy broker to ułamek (ułameczek!) rynku FX; żaden broker nie może sobie pozwolić na to, aby ceny u niego odjechały mocno i na długo w porównaniu do innych brokerów i instytucji finansowych - arbitrażyści wykorzystaliby to w ułamku sekundy;
w jaki sposób BROKER "spina " swój "kawałek" rynku FX z resztą rynku?
W sukurs przychodzą mu "hurtownicy" finansowi, czyli instytucje finansowe zobowiazujące się do stałego wystawiania ofert kupna i sprzedaży u danego brokera, tzw. 'liquidity providers" (LP), po naszemu "dawcy albo zapewniacze płynności";
dzięki LP na walorze są zawsze oferty, a kłopotem LP jest podążanie z cenami za całym rynkiem FX;
co się stanie, jeśli do konkretnego koszyka będzie podpiętych kilku LP?
w przypadu rozjechanych cen zaczęliby "handlować" ze sobą za posrednictwem brokera, a nie o to im chodzi;
więc broker SZTUCZNIE blokuje możliwość handlu pomiędzy LP(x) i LP(y);
ujemną konsekwencją takiego kroku jest to, co czasami obserwujemy - bałągan na Bid Ask; LP nie mają zsynchronizowanych cen, bo są niezależnymi instytucjami, w czasie gwałtownych zmian na rynku pełna synchronizacja niezależnych serwerów organizujących swoje fragmenty rynku FX jest praktycznie niemożliwa;

serwer MBT nie wykonuje zleceń pomiędzy LP(x) i LP(y), mimo że cena się zgadza; widzimy to jako Bid>Ask, jest tak do momentu, aż LP, który się "zagapił" wyrówna swoje oferty do reszty rynku;

mówiąc innym językiem, broker nie organizuje obrotu swoim hurtownikom!
oni sobie prawdopodobnie tego nie życzą

stopień skomplikowania rynku FX pomaga zrozumieć taki rysunek
http://www.dukascopy.com/swiss/english/ ... ess_model/
forPPP pisze: ...Przeciez widoczna cena Ask to np. moje zlecenie Sell. Jesli na rynku jest przeciwstawne zlecenie Bid z wieksza wartoscia to moje zlecenie Ask jest natychmiast wykonywane, mozliwe ze nawet z korzysteniejsza cena dla mnie !!!!....
Tak jak pisałem wyżej - jeśli ty to zrobisz, to twoje zlecenia z pewnością się zrealizują - sam sobie sprzedasz; co innego - jeśli to się przydarzy LP!

pozdrawiam
zj

PS.
Nie sprawdzałem tego dokładnie, ale wydaje mi się, że w MBT w chwili, gdy zdarzy się taka "wpadka" Bid>Ask, wykonywanie zleceń jest wstrzymane; w ten sposób prawdopodobnie bronią się przed atakami arbitrażystów, polujących na takie okazje;

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

Pytanie jak należy uruchomić na MBT pltformę MT-4?.Wgrałem platformę bez problemu niestety nie mam hasła ,w rubryce demo są do wypełnienia rubryki po wypełnieniu których nie ma tego gdzie zatwierdzić.Poradżcie co zrobić?.Natomiast jak to wszystko odpali to będzie prawdziwy hit,czego sobie i Wam życzę.Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
FX TEAM
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: FX TEAM »

Co do Level II w MBT, to wielkości zleceń pokazywane w Mkt Depth są wyrażone w mikrolotach (10.000 jednostek). Dane te odróżniają się od danych L II z giełd akcji, ponieważ jak słusznie zauważył BigZbig111, w oknie MBT pojawiają się zlecenia tylko z ECN, który obsługuje MBT. Stąd też jest to podgląd tylko na transakcje klientów tego jednego brokera, ale choć są one mało reprezentatywne w stosunku do całego obrotu na FX, można je jednak wykorzystać. Jak ktoś wymyśli jak, byłoby miło, gdyby podzielił się swoimi spostrzeżeniami na forum ;)

Pozdr.
Probably my best technique is not picking up the phone to close out a winning trade. - Jerry Parker
mój Blog, szkolenia fx -> guzik "www" poniżej ;)

Awatar użytkownika
marcin.lisiecki
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: marcin.lisiecki »

zz pisze:Pytanie jak należy uruchomić na MBT pltformę MT-4?.Wgrałem platformę bez problemu niestety nie mam hasła ,w rubryce demo są do wypełnienia rubryki po wypełnieniu których nie ma tego gdzie zatwierdzić.Poradżcie co zrobić?.Natomiast jak to wszystko odpali to będzie prawdziwy hit,czego sobie i Wam życzę.Pozdrawiam.
Zakladanie konta demo przez strone rzeczywiscie nie dziala, ale mozna to zrobic z poziomu Metatradera. Po zainstalowaniu go po lewej stronie masz zakladke Nawigator, w niej Rachunki. Prawy przycisk myszy wyswietla opcje Otworz Konto. Wybierasz te opcje, wypelniasz, przechodzisz dalej i masz konto demo.

ODPOWIEDZ