A gdzie Kermit?
Pewnie świętuje
Zawsze to lepiej jak, kto mądrym wykresem rzuci.
Na Kabelku, mogą do jutra podejść do 1.27 https://www.tradingview.com/x/mOjFxvO4/
Kermit podkurzony ... i jak to na żabę przystało, zapadł w sen zimowy ;___)
Gdyby jakiś Broker zaproponowałby mi swapy na L i S o podobnej wartości ... Zarobiłbym miliony...
..." Tylko zdechłe ryby płyną z prądem "...
Forex Ty stara ..... !!!!
PipsKong pisze:Kermit podkurzony ... i jak to na żabę przystało, zapadł w sen zimowy ;___)
A to, tutejszą atmosferą sprzed kilku dni, czy coś nie poszło???
Ale z wykresów, które pokazywał to raczej idzie zgodnie z scenariuszami z lekkimi obsuwami, ale rynek to nie apteka.
A ja patrze na raport CFTC i co widzę na Edku???
Grubasy zamykają shorty od 2 tygodni i ładują longi.
2 tygodnie temu tylko troszeczkę, ale w zeszłym mocno.
Zatem ten nur na EDKU w zeszłym tygodniu mógł byc wykorzystany do domykania pozycji krótkich.
To kolejny argument do podbierania longów na dołkach, jesli ktoś gra dłużej niż DT
Natomiast na Kablu, to już masowo zbierają pozycje długie. Ciekawe co kombinują czego my jeszcze nie wiemy???
Zerknąłem sobie na kilka par dolarowych TF D1 i wychodzi mi osłabienie dolara, umocnienie może później, ale raczej nie teraz i z aktualnych poziomów.
E/U, trójkąt wszyscy chyba widzieli, więc nie wrzucam, G/U przebił wsparcie na D1, wyszedł dołem, zretestował i na razie pozostaje pod wsparciem, ale jakoś go "nie czuję" na zjazd o 2 figury. Na H4 IMO zaczęła się budowa trójkąta.
USD/PLN - tutaj ciągle na oporze, kolejne próby przebicia kończą się coraz niżej, te D1 po odpadnięciu z oporów też pokazuja siłę S. Aktualnie wewnątrz trójkąta, jeśli puści wsparcie, to droga do 3.6450 otwarta.
No i U/C, o którym była dyskusja w weekend - ciągle w kanale wzrostowym, ale w strefie podażowej.
Takie moje luźne przemyślenia.
@ufcamro - możesz podesłać link do tego raportu?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
to mnie wkurza najbardziej ... jak Ujek rósł to SP 500 spadał ... a teraz nagle korelacja ....
Gdyby jakiś Broker zaproponowałby mi swapy na L i S o podobnej wartości ... Zarobiłbym miliony...
..." Tylko zdechłe ryby płyną z prądem "...
Forex Ty stara ..... !!!!
realizują stary numer z domykaniem (głębszym cofnięciem) luki sesyjnej na giełdach, mniej więcej dali się nabrać że ktoś tak nie pomyśli
już dziś nie handluję, niech się same pozycje zamykają na tp