Chwilowo musze pograć na innym rachunku, takie pogotowie ratunkowe
Więc mój rachunek chwilowo odpoczywa.
oswarek pisze:gannfan "grasz to co widzisz" ale jakbys to okreslil? bardziej z trendem czy bardziej na odbicia? bo ja tak grajac zauwaylem tendencje do szukania gry na odbicia.. czy myslales moze zeby odrabiac straty zwiekszajac lot?
Na parze na której gram trend nie ma znaczenia jeśli chodzi o kierunki otwierania pozycji. W skalpowaniu, jak biore 1-6 pipsów trend nie ma znaczenia. Ale do wybrania pary na której gram w ogóle patrze na trend w sensie czy takowy jest czy nie. Moje poziomy sprawdzają się najbardziej w trendach ale bocznych.
Tak, poziomy są jakby miejscami odbić, zatrzymań, itp.
Nad zwiększaniem lotów zastanawiam się do dziś. Wydaje mi się, że przy systemach o dużej skuteczności jednak to ma sens. Jeśli widzę, że moje poziomy przy moich założeniach trzymają i dają 90% skutecznosci i od roku nie widziałem serii dłuższej niż 2 z rzędu "nietrzymania poziomu", to jednak to zwiększanie może mieć sens.
Może nawet wkrótce wydzielę trochę GBP na osobny rachunek na takie pogranie i zobaczę jak to będzie w realu. Bo patrzenie na historię i testy historyczne to dla mnie shit. Trzeba to sprawdzić organoleptycznie.