podawalem to rano bo to zaprzeczenie wzrostu zbyt duzego na edku
https://iv.pl/images/43778620174529882501.png
rynek moze te 2ke podciagac ale za duzo nie powinien bo moze pomieszac uklad falek

teoretycznie możliwe ale bardzo mało prawdopodobne, a wynika to glownie ze skladnikow indexu dolara i ich wagi w nim.PipsKong pisze: jeszcze jakiś czas temu nawet nie wiedziałem że istnieje takie coś jak index dolara ;/
pytanie jest takie bo pisałeś że to naczynia połączone ... Ale czy uzależnione od siebie zawsze ??
Może być sytuacja że index dolara będzie rósł, index euro stał w miejscu a edek będzie mimo to szedł do góry ??? - założenie czysto teoretyczne
Generalnie to wiele sie pokazuje tutaj. Jak sie jakis pojawi to ci napisze. Będę pamietałADASKO2012 pisze:Cblondyn narysuj klin czy inny wymysł i pokaż kiedy wejść w zlecenie i kiedy wyjść to zobaczymy czy działa.
Boże co ja tu robię ??fx-technik pisze:PipsKong, jest też indeks strachu (VIX), i odpowiednik dla DAX (VDAX).
Wiem,ze wiele się pokazuje ale jak się nie powie gdzie wejść w zlecenie i gdzie wyjść to to jest nic nie warte.Pokazujecie jakieś kliny naruszane później wiele razy przez cene.Niech ktokolwiek narysuje jakąś figure i zobaczymy czy działa czy nie i oczywiście informacja jak wejśc w zlecenie .Cblondyn pisze:Generalnie to wiele sie pokazuje tutaj. Jak sie jakis pojawi to ci napisze. Będę pamietałADASKO2012 pisze:Cblondyn narysuj klin czy inny wymysł i pokaż kiedy wejść w zlecenie i kiedy wyjść to zobaczymy czy działa.