Chyba więcej jest za up - na tygodniowym był pinbar a poza tym jest odbicie od długoterminowej linii trendu, no i miesięczna w tym miesiącu nie przebiła.Tomasz196407 pisze: doji to niezdecydowanie , niepewnosc
dlatego bierz kilka poprzednich pod uwage
DayTrading: Czwartek 29.11.2018
-
- Pasjonat
Re: DayTrading: Czwartek 29.11.2018
ładnie napisane ;]PaulGilbert pisze:
Wszelkie formacje harmoniczne, linie trendu, czy kanały jak i wsparcia i opory to nie są miejsca pewnego odbicia, ale prawdopodobnego. Dlatego warto obserwować każde takie miejsce. Warto czekać na potwierdzenia na świecach godzinowych.
Ja wczoraj około 9tej rano wszedłem w Lkę na Edku po odbiciu od LT. SL pod knotem pinbara, TP nie nastawiałem - zamknięte z ręki wieczorem po dotknięciu górnej LT. Dzięki dobremu wyborowi miejsca wejścia R:R wczorajszej transakcji to było jakieś 1:10. Nawet jeśli teraz będę się mylił pięć razy z rzędu, to i tak jestem na plusie.
Te formacje, poziomy i linie zwiększają tylko prawdopodobieństwo, a o resztę ma zadbać odpowiedni R:R.

Gdyby jakiś Broker zaproponowałby mi swapy na L i S o podobnej wartości ... Zarobiłbym miliony...
..." Tylko zdechłe ryby płyną z prądem "...
Forex Ty stara ..... !!!!
oj i ropka na niższych interwałach ma chyba ochotę trochę odreagować

-
- Fanatyk
skoro tak uważasz,PaulGilbert pisze:Chyba więcej jest za up - na tygodniowym był pinbar a poza tym jest odbicie od długoterminowej linii trendu, no i miesięczna w tym miesiącu nie przebiła.Tomasz196407 pisze: doji to niezdecydowanie , niepewnosc

na weekly jest jedna formacja odwrócenia tzw kanapka
ale trzeba potwierdzenia conajmniej 1,15
ale jak zwykle nigdy nie mów ze nie
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 29 lis 2018, 13:02 przez Tomasz196407, łącznie zmieniany 1 raz.
A możesz pokazac ten pinbar? Bo ja go przeznam sie szczerze nie widze. Co do MN to mocne spadkowe marubozu przetestowane w połowie wysokości co nie jest akurat niczym nadzwyczajnym. Fibo 50% lub 61% raptem. Może byc zwykłą korektą.PaulGilbert pisze:Chyba więcej jest za up - na tygodniowym był pinbar a poza tym jest odbicie od długoterminowej linii trendu, no i miesięczna w tym miesiącu nie przebiła.Tomasz196407 pisze: doji to niezdecydowanie , niepewnosc
-
- Pasjonat
Nie znam, ale czasami ludzie o tym zapominają, i dla przykładu potem jak ktoś wrzuci jakiegoś zwierzaka, a zwierzak akurat nie wejdzie, to zaraz jest afera, że AT nie działaCblondyn pisze: A znasz takie które sa pewne?![]()

A ja sobie powolutku, małymi pozycjami sukcesywnie - dwa kroczki do przodu, ale i jeden do tyłu. I znowu dwa do przodu, ale i jeden do tyłu.
na edku świeca sprzed dwóch tygodni (tygodniowa)jest mocną świecą sygnałową dla byków zaczepiona na wsparciu tygodniowym. IMO kolejna świeca to promocja dla byków spóźnialskich i wkręcanie niedzwiedzi. A wczoraj zaczeliśmy kontynuacji ruchu zapoczatkowanego dwa tygodnie temu.
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora
To biada tym co o tym zapominają.PaulGilbert pisze:Nie znam, ale czasami ludzie o tym zapominają,Cblondyn pisze: A znasz takie które sa pewne?![]()

Co do AT to zauważyłem, że najwięcej do powiedzzenia o niej maja ci co nie mają o niej zielonego pojęcia

Nie mam na myśli Ciebie oczywiscie

-
- Pasjonat
Pewnie. Knot dłuższy niż korpus.Cblondyn pisze: A możesz pokazac ten pinbar?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
strasznie lubię czytać tego gościaKermit pisze:na edku świeca sprzed dwóch tygodni (tygodniowa)jest mocną świecą sygnałową dla byków zaczepiona na wsparciu tygodniowym. IMO kolejna świeca to promocja dla byków spóźnialskich i wkręcanie niedzwiedzi. A wczoraj zaczeliśmy kontynuacji ruchu zapoczatkowanego dwa tygodnie temu.

Gdyby jakiś Broker zaproponowałby mi swapy na L i S o podobnej wartości ... Zarobiłbym miliony...