DayTrading: Poniedziałek 12.11.2018

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 13 lis 2018, 00:00

Wzrost
4
67%
Bez zmian
1
17%
Spadek
1
17%

Liczba głosów: 6

Awatar użytkownika
jasiu86
Gaduła
Gaduła

Re: DayTrading: Poniedziałek 12.11.2018

Nieprzeczytany post autor: jasiu86 »

Cblondyn pisze:
jasiu86 pisze:chłopy, jestem pełen podziwu, że Wam się chce tyle energii tracić na te 'słowne' utarczki ;)
czy nie lepiej spożytkować go na wrzucenie jakiejś fajnej analizy ,
To ci wyjasnie. Jesli ktoś twierdzi, że na cene nie ma wpływ czynnik fundamentalny (ekonomiczny) to wyjasniam, że tak nie jest. I pisze o tym kaźda dobra książka o foreksie. Ale jesli ktos tego nie wie....? No cóż :)

może i masz rację, nie wiem nie znam się na tyle ... wiem tylko jedno, IMO przeczytane książki nie są wyznacznikiem udanego trejdowania ... sam w swojej historii przeczytałem kiedyś dosłownie jedną książkę traktującą o tej tematyce (poziomy dinapoliego), która w praktyce nic mi nie pomogła ... ;) wiem, że powtórzę wielu innych i nic nowego nie napiszę, ale IMO tylko i wyłącznie setki godzin spędzonych przed wykresem są drogą do sukcesu :)

nie odbieraj tego źle, nie krytykuję tu nikogo, szanuję zdanie każdego, tylko po prostu byłem zdziwiony, że w ogóle chce się Wam sprzeczać na poziomie tego forum ;)

XAB
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: XAB »

usd/pl
dt to pykamy w obie strony
polowke na S mam jeszcze
https://iv.pl/images/84022222963639141377.png
by jasnosc byla
https://iv.pl/images/55296464278709224870.png
Ostatnio zmieniony 12 lis 2018, 12:15 przez XAB, łącznie zmieniany 1 raz.
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: fx-technik »

jasiu86 pisze:
Cblondyn pisze:
jasiu86 pisze:chłopy, jestem pełen podziwu, że Wam się chce tyle energii tracić na te 'słowne' utarczki ;)
czy nie lepiej spożytkować go na wrzucenie jakiejś fajnej analizy ,
To ci wyjasnie. Jesli ktoś twierdzi, że na cene nie ma wpływ czynnik fundamentalny (ekonomiczny) to wyjasniam, że tak nie jest. I pisze o tym kaźda dobra książka o foreksie. Ale jesli ktos tego nie wie....? No cóż :)

może i masz rację, nie wiem nie znam się na tyle ... wiem tylko jedno, IMO przeczytane książki nie są wyznacznikiem udanego trejdowania ... sam w swojej historii przeczytałem kiedyś dosłownie jedną książkę traktującą o tej tematyce (poziomy dinapoliego), która w praktyce nic mi nie pomogła ... ;) wiem, że powtórzę wielu innych i nic nowego nie napiszę, ale IMO tylko i wyłącznie setki godzin spędzonych przed wykresem są drogą do sukcesu :)

nie odbieraj tego źle, nie krytykuję tu nikogo, szanuję zdanie każdego, tylko po prostu byłem zdziwiony, że w ogóle chce się Wam sprzeczać na poziomie tego forum ;)
Nie setki, a tysiące, i to grube tysiące.
I wtedy osiągasz prostotę.
I sam się dziwsz, co siedzi w tej ludzkiej głowie, że tego od razu nie widzi???
Ostatnio zmieniony 12 lis 2018, 12:13 przez fx-technik, łącznie zmieniany 1 raz.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Cblondyn »

jasiu86 pisze: może i masz rację, nie wiem nie znam się na tyle ... wiem tylko jedno, IMO przeczytane książki nie są wyznacznikiem udanego trejdowania ... sam w swojej historii przeczytałem kiedyś dosłownie jedną książkę traktującą o tej tematyce (poziomy dinapoliego), która w praktyce nic mi nie pomogła ... ;) wiem, że powtórzę wielu innych i nic nowego nie napiszę, ale IMO tylko i wyłącznie setki godzin spędzonych przed wykresem są drogą do sukcesu :)

To podam ci przykład. Z GPW. Gdy dla przykładu jakis bank z USA podaje rekomendacje "kupuj/sprzedaj" dla dowolnej spółki na świecie. Czy myslisz, że te rekomendacje podaje na podstawie kreski na wykresie czy kondyncji finasowej firmy?
Albo poziomie cenowym dla usdpln za pół roku?

Awatar użytkownika
Kermit
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Kermit »

maniuszn pisze:Kermit a gdyby tak przyjąć że twoje A i G to są ramiona a C to głowa to mamy RGR ze spadkiem w okolice 1,08
Mowa o tym rysunku
https://www.tradingview.com/x/Rqqiuqwg/
już to kiedyś pisałem nawet kilka razy. Nie uznaje takich rgrow z linia szyi nachylona w dol oraz orgrow z linia szyi nachylona ku górze z kilku powodów. W tym akurat przypadku dodałbym jeszcze fakt, że jestesmy na szerokim wsparciu tygodniowym, miesiecznym i brak jest miejsca do swobodnej realizacji takiej formacji. A jak moze zadzialac wsparcie tygodniowe pokazał kilkanascie dni temu rzeznik. Dla mnie to nie jest miejsce na edku do szukania S obecnie. IMO edek nie powinien z obecnych poziomow spasc wiecej niz 100 pipsow i to w optymistycznym na niedzwiedzi wariancie. Ale wiadomo - to tylko rynek i kazdy sie myli wiec jesli to czujesz i jesteś pewny tego trejdu to inwestuj :564:
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Tomasz196407 »

Cblondyn obligi nie beda rosły bo maja koniec trójki abc z dziennego mówie o 10 letnich i 30 letnich usa
a sa w trendzie spadkowym,
nie wiem czy powaznie piszesz czy tylko tak
jest cena na eu taka jak jest ktos wstawił komentarz, analize ze tak miało byc
i co udziwniać
na dole obligi

Awatar użytkownika
Kermit
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Kermit »

fx-technik pisze: Nie setki, a tysiące, i to grube tysiące.
I wtedy osiągasz prostotę.
I sam się dziwsz, co siedzi w tej ludzkiej głowie, że tego od razu nie widzi???
ponieważ tak rzadko sie zgadzamy, a teraz jest ten moment to podpisuje sie rekami i nogami...
"dupogodziny" przed wykresami liczone w tysiacach, a nawet dziesiatkach tysięcy powoduja ze czlowiek sam sie smieje ze swoich poczatkow i tego jak szukał "dziury w całym" i sam utrudniał sobie życie forexowe

Awatar użytkownika
jasiu86
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: jasiu86 »

Cblondyn pisze:
jasiu86 pisze: może i masz rację, nie wiem nie znam się na tyle ... wiem tylko jedno, IMO przeczytane książki nie są wyznacznikiem udanego trejdowania ... sam w swojej historii przeczytałem kiedyś dosłownie jedną książkę traktującą o tej tematyce (poziomy dinapoliego), która w praktyce nic mi nie pomogła ... ;) wiem, że powtórzę wielu innych i nic nowego nie napiszę, ale IMO tylko i wyłącznie setki godzin spędzonych przed wykresem są drogą do sukcesu :)

To podam ci przykład. Z GPW. Gdy dla przykładu jakis bank z USA podaje rekomendacje "kupuj/sprzedaj" dla dowolnej spółki na świecie. Czy myslisz, że te rekomendacje podaje na podstawie kreski na wykresie czy kondyncji finasowej firmy?
Albo poziomie cenowym dla usdpln za pół roku?

nie neguję, możliwe że tak jest, nie polemizuję bo GPW to kompletnie nie moja bajka ... zajmuję się tylko i wyłącznie FX i przez te ponad 10 lat spędzonych w temacie uważam, że te 'kreski' jak je nazwałeś, na FX znaczą dużo więcej niż Ci się wydaje :) oczywiście kreski to nie wszystko, dużo ważniejsze jest MM itd. ale to temat na odrębną historię ... nie porównywałbym tu GPW do FXa, dane fundamentalne mają oczywiście wpływ, ale setki razy byłem świadkiem, że były one tylko okazją do osiągnięcia jakiegoś technicznego poziomu :)
tak czy inaczej jeśli to się Tobie sprawdza to gratuluję i cieszę się :) ja z kolei mam inne doświadczenia w tym temacie i też jestem zadowolony :) pozdrawiam :)

XAB
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: XAB »

popieram jw
bo guzik ci da setup sretup czy rgr jesli nie bedziesz sledzil ruchow na rynku i nie patrzyul na to od czego kierunek zalezec musi
konczcie temat bo czego nie zauwazacie 1 osoba jak zwykle prowokuje was zawodowcow
bylo podane przez kermita na tacy 1,125
a teraz dalej to normalka zabawa w kto kogo oszuka
gruby was czy wy grubego
Ostatnio zmieniony 12 lis 2018, 12:27 przez XAB, łącznie zmieniany 1 raz.

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Cblondyn »

Tomasz196407 pisze:Cblondyn obligi nie beda rosły bo maja koniec trójki abc z dziennego mówie o 10 letnich i 30 letnich usa
a sa w trendzie spadkowym,
nie wiem czy powaznie piszesz czy tylko tak
jest cena na eu taka jak jest ktos wstawił komentarz, analize ze tak miało byc
i co udziwniać
na dole obligi
Jeśli chodzo o obligi to był tylko przykład. Obligów nie śledze bo sie na nich nie znam. Co do ich wartości i poziomów cenowych jest dla mnie oczywistym, że wpływ na ich cenę w dużym stopniu ma czynnik ekonomiczny (fundamentalny). I pisze o tym każda książka juz nie tlyko o forex ale i ekonomii :)
Już zaczyna mnie powoli śmieszyć cała ta dyskusja. To jak dyskusja czy ziemia jest płaska czy okragła :)

Zablokowany