DayTrading: Wtorek 23.10.2018
Re: DayTrading: Wtorek 23.10.2018
na usdjpy to wybicie giełd również spowodowało wzrost, być może warto trzymać pod dłuższy interwał h4/d1
zas co do eur/dol to zaczynam robic dt po tej dla mnie normalnej stronie czyli na edku ss
https://iv.pl/images/18192721278039590634.png
to robota dt wiec zadnych trzymanek
https://iv.pl/images/18192721278039590634.png
to robota dt wiec zadnych trzymanek

Ostatnio zmieniony 23 paź 2018, 20:50 przez XAB, łącznie zmieniany 1 raz.
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora
nie wytrzymalem zamknalem LLL na EUR--USD -- dobrze ze z zyskiem --- a wiec jutro ostro do gory
Kermit - z tym Kablem i Gejem to miałeś rację
Jaki masz pogląd na edka bo coś się przymierza do wyjścia górą tylko nie widze ani odpowiedniego wolumenu ani jakiegoś zdecydowania. Pewnie trochę polityka gra - zwłaszcza Włochy. Czy w dalszym ciągu myslisz o ruchu w górę przed zaksiegowaniem 1.13???

Jaki masz pogląd na edka bo coś się przymierza do wyjścia górą tylko nie widze ani odpowiedniego wolumenu ani jakiegoś zdecydowania. Pewnie trochę polityka gra - zwłaszcza Włochy. Czy w dalszym ciągu myslisz o ruchu w górę przed zaksiegowaniem 1.13???
Uważam że w tym miesiącu odklepiemy 1.17 jeszcze, a do konca roku nawet 1.20. Na wykresie rocznym obecna świeczka jest korekcyjna dla świeczki z 2017 roku, odbiliśmy od wsparcia na tym interwale i w mojej ocenie ta świeczka roczna powinna sie zamknac duzo wyzej niż jesteśmy. Za mało czasu zostało zeby zjechac ponownie do 1.13 i dopiero odbic.ufcamro pisze:Kermit - z tym Kablem i Gejem to miałeś rację![]()
Analogicznie na kablu. O 1.26 już nie myśle od momentu gdy zmieniłem założenia na edku
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora
Kermit dzięki, o Kablu to spostrzegłem, że zmieniłeś koncepcje w średnim terminie. Pytałem dlatego, że mi własnie to nie pasowało z Edkiem. Mnie tylko zastanawia czy sytuacja z Włochami nie zamąci tutaj tego ruchu w górę. Na ile polityka będzie mącić technikę. A na Kablu, to cokolwiek się stanie, czy Brexit, czy drugie referendum, to powinno umocnić GBP.
Nasz rynek w długim terminie - liczę na odbicie od wieloletniego wsparcia i ... hossę,
jutro u nas możliwa luka do góry po pięknej prowzrostowej świeczce w Stanach:
jutro u nas możliwa luka do góry po pięknej prowzrostowej świeczce w Stanach:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Mam fajnie zapakowanego edka pod oczekiwany swing z szerokim SL i celem na 1.20 i jakoś spokojny jestem choć delikatnie nieswojo mi z tym że detal też w L siedzi. Zawsze wolę być w mniejszości na tym rynku. Do grudnia postaram się to potrzymać, a może nawet jeszcze coś spiramiduje jesli już ruszą i mocniej przycisną byczki, a w międzyczasie jakieś krótsze w czasie i zasięgu pozycje tylko. Licze na solidne odreagowanie spadków tez na kangurze i kiwi wiec tam powinny się okazje jakieś pojawić na h1, h4 nie raz i nie dwa jeszcze w tym roku...ale oczywiscie jak zawsze rynek wszystko zweryfikuje.ufcamro pisze:Kermit dzięki, o Kablu to spostrzegłem, że zmieniłeś koncepcje w średnim terminie. Pytałem dlatego, że mi własnie to nie pasowało z Edkiem. Mnie tylko zastanawia czy sytuacja z Włochami nie zamąci tutaj tego ruchu w górę. Na ile polityka będzie mącić technikę. A na Kablu, to cokolwiek się stanie, czy Brexit, czy drugie referendum, to powinno umocnić GBP.
Pożyjemy zobaczymy ale ładnie się wybronili, spekulant pozamykał dziś wszystko na DAX i SP na spadki.XAB pisze:ekolog
ta duza luka na indexach na lce to 5pip czy 10
bo tak zerkam na daxa
to zaczyna mu juz byc coraz blizej
do tego co ze dwa tyg temu tu napisalem10900
w zasadzie duzy krok
Nie to co na Ropa dziś prawie -5%. Trzeba obserwować ją ostatnią mocno w kość dostała liczę na jakieś odreagowanie z poziomów 64-66$ na ładny skok pod okolice 69$.