Xab trzeba wyjaśnić sobie czym jest trading dla Ciebie i mnie i każdego innego
dla mnie jest czymś dla którego poświecam dużo czasu i mało z tego czuje z tego tytułu satysfakcje
Inny bedzie traktował to jako cos prostego i całkiem inaczej traktując to wszystko
Obraz jaki widze na wykresie próbuje zrozumieć co inni czyli inwestorzy chcą zrobić
Przykład właśnie Nasdaq zaczeło sie od mojego ulubionego wskaźnika macd -dywergencja wykresu ze wskaznikiem
jak takie cos jest na tygodniowym szukam potwierdzen w innych rzeczach
Indeksy do tego sa specyficznym instrumentem bo one sie nasladuja wzajemnie
jeżeli na dax mam trójkąt w w F 4 to nasdaq miał albo ma albo bedzie w trójkącie
sytuacja na świecie w azji bedzie rzutować na to czy bedzie spadał czy rósł na otwarciu
Czesto jest tak że w ciągu dwóch-trzech dni inwestorzy ci sami robią ruch od pkt A do B i wracaja do A
Czy dużo czasu to jest źle jezeli poswiecasz
Chyba nie bo bardziej trenujesz swój umysł do zajecia pozycji, psychologicznie przygotowujesz sie do ryzyka jakim są Twoje pieniądze
Jeżeli masz przykładowo na wykresie dax kilka objeć poprzedniej swiecy to chyba lepiej jak ich jest 3-4 niż jedna
to taka wieksza gwarancja tego ze trejd wyjdzie lepiej
a ztego tytułu wychodzi ze dłuzej przygotowujesz sie do trejdu
-- Dodano: 05 paź 2018, 04:30 --
Navik GJ zobacz co robi na weekly
trzy ostatnie swiece zamykają sie w sobie, kanał , pod BMB na mn, i eliotowo korekta 5tki w klinie
mysle o odwróceniu tu na poziomie 50-61.8
-- Dodano: 05 paź 2018, 06:37 --
Tomasz196407 pisze:Xab trzeba wyjaśnić sobie czym jest trading dla Ciebie i mnie i każdego innego
dla mnie jest czymś dla którego poświecam dużo czasu i mało z tego czuje z tego tytułu satysfakcje
Inny bedzie traktował to jako cos prostego i całkiem inaczej traktując to wszystko
Obraz jaki widze na wykresie próbuje zrozumieć co inni czyli inwestorzy chcą zrobić
Przykład właśnie Nasdaq zaczeło sie od mojego ulubionego wskaźnika macd -dywergencja wykresu ze wskaznikiem
jak takie cos jest na tygodniowym szukam potwierdzen w innych rzeczach
Indeksy do tego sa specyficznym instrumentem bo one sie nasladuja wzajemnie
jeżeli na dax mam trójkąt w w F 4 to nasdaq miał albo ma albo bedzie w trójkącie
sytuacja na świecie w azji bedzie rzutować na to czy bedzie spadał czy rósł na otwarciu
Czesto jest tak że w ciągu dwóch-trzech dni inwestorzy ci sami robią ruch od pkt A do B i wracaja do A
Czy dużo czasu to jest źle jezeli poswiecasz
Chyba nie bo bardziej trenujesz swój umysł do zajecia pozycji, psychologicznie przygotowujesz sie do ryzyka jakim są Twoje pieniądze
Jeżeli masz przykładowo na wykresie dax kilka objeć poprzedniej swiecy to chyba lepiej jak ich jest 3-4 niż jedna
to taka wieksza gwarancja tego ze trejd wyjdzie lepiej
a ztego tytułu wychodzi ze dłuzej przygotowujesz sie do trejdu
trzy ostatnie swiece zamykają sie w sobie, kanał , pod BMB na mn, i eliotowo korekta 5tki w klinie
-- Dodano: 05 paź 2018, 06:41 --
Tomasz196407 pisze:
[/quote]
-- Dodano: 05 paź 2018, 06:46 --
Tomasz196407 pisze:
[/quote][/quote]
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.