Pozdro karnak, jestes popularny w sieci.karnak pisze:Obserwuję NASDAQa w ciekawym miejscu, by podążyć za tym , co się z tego wykluje:

Pozdro karnak, jestes popularny w sieci.karnak pisze:Obserwuję NASDAQa w ciekawym miejscu, by podążyć za tym , co się z tego wykluje:
No to podejście i takie czytanie tego sentymentu ma sens. Nawet nie widziałem jak tego użyć, heh, no dobreKermit pisze:Sentyment nie działa zero-jedynkowo. To nie jest tak ze wchodze na Oande widze 65 % w gore na jakiejs parze to ładuje cale depo w S.
Wg mnie najlepiej i najskuteczniej sie sprawdza w trakcie 3 fali na wysokim interwale lub pod koniec 4 fali. Dlaczego? Dlatego ze ruch na 3 fali jest najdluzszy i najsilniejszy. Taki przykład: Powiedzmy ze mamy ruch spadkowy i koncowka fali 3 - duzo detalu gra pod prad wiec juz jest zapakowane w takiej sytuacji 60-70% sporo powyzej ceny aktualnej. Korekta na 4 fali rysuje flage, trojkat lub jakas inna formacje kontynuacji ale nie jest na tyle duza zeby zluzowac pozycje tym co siedza wyzej wiec co oni robia? Usredniaja strate - pozycje przeciw trendowi zwiekszaja swoje zaangazowanie, a wtedy konczy sie 4 fala i zaczyna sie realizacja formacji kontynuacji jako fala 5... i mamy rzeź niewiniatek...
Podsumowujac - sam sentyment raczej nie, ale sentyment w polaczeniu z tym co pokazuje Nam wykres i właściwymi wnioskami jak najbardziej jestem na tak
Pięknie opisaneKermit pisze:Sentyment nie działa zero-jedynkowo. To nie jest tak ze wchodze na Oande widze 65 % w gore na jakiejs parze to ładuje cale depo w S.
Wg mnie najlepiej i najskuteczniej sie sprawdza w trakcie 3 fali na wysokim interwale lub pod koniec 4 fali. Dlaczego? Dlatego ze ruch na 3 fali jest najdluzszy i najsilniejszy. Taki przykład: Powiedzmy ze mamy ruch spadkowy i koncowka fali 3 - duzo detalu gra pod prad wiec juz jest zapakowane w takiej sytuacji 60-70% sporo powyzej ceny aktualnej. Korekta na 4 fali rysuje flage, trojkat lub jakas inna formacje kontynuacji ale nie jest na tyle duza zeby zluzowac pozycje tym co siedza wyzej wiec co oni robia? Usredniaja strate - pozycje przeciw trendowi zwiekszaja swoje zaangazowanie, a wtedy konczy sie 4 fala i zaczyna sie realizacja formacji kontynuacji jako fala 5... i mamy rzeź niewiniatek...
Podsumowujac - sam sentyment raczej nie, ale sentyment w polaczeniu z tym co pokazuje Nam wykres i właściwymi wnioskami jak najbardziej jestem na tak
Mam nadzieje ze nie zanudzilem wszystkich...wielu pipsów
Chamy obgadują za plecami, a inni jeszcze to pokazują na innych forach!!!Nikoś pisze:Pozdro karnak, jestes popularny w sieci.karnak pisze:Obserwuję NASDAQa w ciekawym miejscu, by podążyć za tym , co się z tego wykluje:
Kermit pisze:kabel h4 - tu wyszliśmy troche ponad flage i w mojej ocenie wlasnie dlatego duze znaczenie ma ten klin na h1 i poziomu okolic 1.32. W strefie w której jesteśmy obecnie cena reagowała od końca maja kilkukrotnie zarówno za sprawa byków jak i niedzwiedzi. Jesli flaga ma byc nadal w grze to spodziewam sie realizacji klina i szybkiego powrotu do jej wnetrza - dalej przy takim scenariuszu byloby juz z gorki. Dzis lub jutro powinna sie wyjasnic ta sytuacja na kablu bo miejsca na zabawe w dwie strony niemal juz nie ma
https://www.tradingview.com/x/0lPDPAFf/