DayTrading: Środa 19.09.2018

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 20 wrz 2018, 00:00

Wzrost
1
17%
Bez zmian
2
33%
Spadek
3
50%

Liczba głosów: 6

JohnyEnglisz
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Środa 19.09.2018

Nieprzeczytany post autor: JohnyEnglisz »

Dzieki Kermit :564:

XAB
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: XAB »

zerknalby jeden z drugim na ten kermita wykres i nie pitolil o tym 1,26
przeciez wiadomo ze to nie dzis czy za 3 dni
https://iv.pl/images/26087129337724476325.png
wyjda na te 1,32 trzeba pomyslec dlaczego i w co rynek chce grac
nawet ten punkt C U KERMITA MA JAKIS ZASIEG NA WYZEJ
DOBRZE ZE ZESZLI NA 1,318 ALE JESZCZE WROCA HA HA HA
FORMACJA CZARNEGO LABEDZIA JEST W DLUGIM TERMINIE NA 1,10-1,16 :568: :564:
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora

Awatar użytkownika
Kermit
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Kermit »

kabel h4 - tu wyszliśmy troche ponad flage i w mojej ocenie wlasnie dlatego duze znaczenie ma ten klin na h1 i poziomu okolic 1.32. W strefie w której jesteśmy obecnie cena reagowała od końca maja kilkukrotnie zarówno za sprawa byków jak i niedzwiedzi. Jesli flaga ma byc nadal w grze to spodziewam sie realizacji klina i szybkiego powrotu do jej wnetrza - dalej przy takim scenariuszu byloby juz z gorki. Dzis lub jutro powinna sie wyjasnic ta sytuacja na kablu bo miejsca na zabawe w dwie strony niemal juz nie ma
https://www.tradingview.com/x/0lPDPAFf/
Ostatnio zmieniony 19 wrz 2018, 12:07 przez Kermit, łącznie zmieniany 1 raz.
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora

XAB
Fanatyk
Fanatyk

CHBLONDAS
MASZ PIEKNEGO PINBARA NA GBP USD PILNUJ RYNKU BO SLYSZE ZE KILKA DNI CZEKASZ ZE WEJSCIEM
POZDRAWIAM
DOPOKI SIE NIE WYJSNI SKI sa :?: :?:
ale nie gram na tym wiec tylko wzrokowo zerkam
Ostatnio zmieniony 19 wrz 2018, 12:10 przez XAB, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
TsunamiPL
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: TsunamiPL »

MylesgCopaleen pisze:
Kermit pisze:tu macie usrednione pozycje planktonu i z rozbiciem na kilku brokerow
https://fxssi.com/tools/current-ratio?filter=GBPUSD
Na gbousd 50,88% long - srednia u tych kilku brokerow.
Do tsunami:
Nie widze sposobu w jaki uwzglednic te statystyke w obecnej wartosci w strategi. Moze powiesz cos wiecej, czemu podales dzisiaj te wartosc?
Daj znac jak bedzie wynisic 90%.
https://www.oanda.com/forex-trading/ana ... ion-ratios
62,43% w L GBP/USD
Sentyment graczy jest jednym z kilku czynników, które biorę pod uwagę przy spekulacji.
The only way is up

XAB
Fanatyk
Fanatyk

juz przeciez ten temat byl
jak za duzo graczy ma lki to trzeba zaczac myslec o sce

karnak
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: karnak »

Obserwuję NASDAQa w ciekawym miejscu, by podążyć za tym , co się z tego wykluje: :)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

archog
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: archog »

XAB pisze:juz przeciez ten temat byl
jak za duzo graczy ma lki to trzeba zaczac myslec o sce
. Xab masz 2 wykresy usdpln a piszesz o Edku możesz wkleić wykres edka o którym piszesz
Moje komentarze i opinie nie stanowią „rekomendacji” w rozumieniu przepisów Rozporządzenia Ministra Finansów z 19.10.2005 ws. informacji stanowiących rekomendacje dot. instrumentów finansowych, lub ich emitentów (Dz.U. z 2005 r. Nr 206, poz. 1715).

XAB
Fanatyk
Fanatyk

GBP/USD ????????????????????
NORMALNY ZASIEG KOREKTY NA DZIS JEST min 1,3324 I TO WBIC SOBIE W GLOWKI SPECE
a zalozenie kermita z formacji jest gora 1,324-26
a jak bedzie a to rynek?

-- Dodano: 19 wrz 2018, 12:24 --

chcesz masz
https://iv.pl/images/99955457574346186872.png
nic nie robie bo rano sobie narysowalem ze do nieb dojda a pozniej
NIE WIEM
JEDYNE CO WIDAC
to nie uciekam z pozycjonowania bo zakladam nawet nad 1,175 ale potem spadek i juz pod to sie ustawiam
Ostatnio zmieniony 19 wrz 2018, 12:32 przez XAB, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Kermit
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Kermit »

Sentyment nie działa zero-jedynkowo. To nie jest tak ze wchodze na Oande widze 65 % w gore na jakiejs parze to ładuje cale depo w S.
Wg mnie najlepiej i najskuteczniej sie sprawdza w trakcie 3 fali na wysokim interwale lub pod koniec 4 fali. Dlaczego? Dlatego ze ruch na 3 fali jest najdluzszy i najsilniejszy. Taki przykład: Powiedzmy ze mamy ruch spadkowy i koncowka fali 3 - duzo detalu gra pod prad wiec juz jest zapakowane w takiej sytuacji 60-70% sporo powyzej ceny aktualnej. Korekta na 4 fali rysuje flage, trojkat lub jakas inna formacje kontynuacji ale nie jest na tyle duza zeby zluzowac pozycje tym co siedza wyzej wiec co oni robia? Usredniaja strate - pozycje przeciw trendowi zwiekszaja swoje zaangazowanie, a wtedy konczy sie 4 fala i zaczyna sie realizacja formacji kontynuacji jako fala 5... i mamy rzeź niewiniatek...
Podsumowujac - sam sentyment raczej nie, ale sentyment w polaczeniu z tym co pokazuje Nam wykres i właściwymi wnioskami jak najbardziej jestem na tak

Mam nadzieje ze nie zanudzilem wszystkich...wielu pipsów

Zablokowany