DayTrading: Piątek 07.09.2018

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 08 wrz 2018, 00:00

Wzrost
1
20%
Bez zmian
1
20%
Spadek
3
60%

Liczba głosów: 5

-rookie-
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Piątek 07.09.2018

Nieprzeczytany post autor: -rookie- »

Nieśmiertelny Trader pisze:rookie z antypodowych dobre okazje byly jeszcze na gbpnzd ale tez nie pchają się na odwrotkę, wszystko zanegowali. Chyba nie bede zostawiał na weekend chociaz poziom jest dobry jak pokazuje historia.

funt zaczyna sie robic niebezpieczny z tymi odpałami a antypodowe wydawać by się moglo zmierzają na bardzo dawno nie widziane minima a wtedy mogą pojawić się kosmiczne świece jak np w 2015 w wakacje.
Bardzo słaba analiza, bardzo! Chyba wytarmosiły cię te pary z NZD dlatego :o
W ogóle takich par się nie dotykam, nie rozumiem ich, spready też mają spore, unikam otwierania pozycji na nich, lepiej wchodzić w skorelowane pary według nich, ale to też nie jest najlepszy pomysł.
W każdym razie dzięki za info, zawsze to daje wyjście poza własny punkt widzenia, choć raz zerkniesz na wykres tej pary itp.
:564:

XAB
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: XAB »

to na koniec dnia wrzucam temat rozpustny
no jak tam panowie 113 kermita na ujku mozliwe czy dalej na nie
bo wczoraj na to nie bylo zadnych szans
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora

-rookie-
Maniak
Maniak

XAB pisze:to na koniec dnia wrzucam temat rozpustny
NAJN. W poniedziałek możliwa zmiana kierunku na S. Ale to tylko moje "predykcje". Według mnie Ta świeca spadkowa + zasięg dzisiejszej świecy bardziej wskazuje że od następnego tygodnia przetestują tą świece szpulkę / pinbar z 05.09 tj ze środy i potem w dół (https://images90.fotosik.pl/32/d6f0a074faadefe6.png) . Ale to tylko zdanie "świeżaka" na rynku... moje zdanie. Tak btw to są znowu schematy DADASA (fx technika) świeca OB, outsidebar czyli wybicie tej poprzedniej w dół i korekta na 50%. Ostatnio uwaliłem na tym schemacie hehee

XAB
Fanatyk
Fanatyk

a gdzie technik bo jakos cisza
nie mowcie ze bana dostal bo nie wsio czytam
ujek z dlugiej czasowki to moze byc bylo abc i rynek
zrobil 123 abc i zaczal 123 a moze i 4-5 ale nie gram na tym cudaku choc dzis pyknalem dzis na dt pare grosza

-- Dodano: 07 wrz 2018, 20:47 --

a i narysuje na noc miskowa projekcje na edku piszac chcialbym by tak bylo ha ha ha haaaaaaa
https://iv.pl/images/27126804382278134982.png
tylko kuchnia narazie znowu jestem po zlej stronie
narka
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora

-rookie-
Maniak
Maniak

XAB pisze:a gdzie technik bo jakos cisza
Chyba ćwiczy samodyscyplinę :)

Nieśmiertelny Trader

Nieprzeczytany post autor: Nieśmiertelny Trader »

-rookie- pisze:
Nieśmiertelny Trader pisze:rookie z antypodowych dobre okazje byly jeszcze na gbpnzd ale tez nie pchają się na odwrotkę, wszystko zanegowali. Chyba nie bede zostawiał na weekend chociaz poziom jest dobry jak pokazuje historia.

funt zaczyna sie robic niebezpieczny z tymi odpałami a antypodowe wydawać by się moglo zmierzają na bardzo dawno nie widziane minima a wtedy mogą pojawić się kosmiczne świece jak np w 2015 w wakacje.
Bardzo słaba analiza, bardzo! Chyba wytarmosiły cię te pary z NZD dlatego :o
W ogóle takich par się nie dotykam, nie rozumiem ich, spready też mają spore, unikam otwierania pozycji na nich, lepiej wchodzić w skorelowane pary według nich, ale to też nie jest najlepszy pomysł.
W każdym razie dzięki za info, zawsze to daje wyjście poza własny punkt widzenia, choć raz zerkniesz na wykres tej pary itp.
:564:
Dywersyfikacja, 24 pary. Musisz tylko dostosować odpowiednio lota do danej pary. Np na tym gbpnzd SL mam na 200 pestek w tym momencie. Gdy łapiesz zmianę trendu poprzez formacje ''zmiany trendu'' musisz sie liczyc z dymaniem, wiekszymi ruchami. Czasem jak i przy graniu z trendem zmiana trendu moze nastapic w trakcie dwóch dni a czasem dwóch miesięcy. Trzeba grać swoje i tyle, byle konsekwentnie.

XAB ja mam ciągle tego shorta na ujku ;)

ale np gbpchf zamknalem na 80 pestkach mimo ze deklarowalem sie trzymac ale jednak cena nie poszla wedlug scenerio to tez zamknalem mimo ze pozniej jeszcze spadli.

rookie, gdy grasz z planem i odpowiednio dobranym lotem to rynek ''nie tyra'' tylko ewentualnie wychodzi po za ułożony schemat gry. Polecam czasem spojrzeć na inne pary bo niekiedy stwarzają znacznie więcej okazji niz popularne majorsy. :564:

-rookie-
Maniak
Maniak

https://www.youtube.com/watch?v=zrzAnm8NuHE
scheiße, das ist propaganda.

XAB
Fanatyk
Fanatyk

niesmiertelny masz shorta na ujku to twoja decyzja i ja ja rozumiem
mialem kiedys kumpla i pisalem o tym rok czasu trzymal lki na usd/pl
ja zawsze na poczatku zakladam ze juz trzymam lke-- np i nie odpuszcze a za dzien siadam przy kompie i lki niet
jesli zarabiamy to wszystko jest wpisane w koszta i tyle
a apropo piatku
dzis pasowaloby mi te lki z rana na usd/pl miec jeszcze teraz ha ha ha a mam tylko ske na weekend brrrr
trzymcie sie
trumpek znowu straszy chiny clami nowemi

Awatar użytkownika
TsunamiPL
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: TsunamiPL »

XAB pisze:to na koniec dnia wrzucam temat rozpustny
Wg. mnie mało prawdopodobne.Prędzej 109 niż 113, aktualnie 111
The only way is up

XAB
Fanatyk
Fanatyk

a ujek to dla mnie na dluzej BP
https://iv.pl/images/98537231991344227264.png
tu brak jakiejkolwiek pewnosc
nieb to pivot
tsunam czemu 109 bo tak ci sie patrzy chyba :D

Zablokowany