Wartośc Lota (metale)
Wartośc Lota (metale)
Mam duży problem, otwieram pozycję na
XAG/USD o wartości 1 Lota i 1pips=0.001, a zmiana o 1 pips (0.001)= zmianie salda 1$
XAU/USD o wartości 1 Lota i 1pips=0.01, a zmiana o 1 pips (0.01) =zmianie salda 1$
Czy 1 lot nie jest równy zawsze 100.000?
Z góry dziękuje za odp.
XAG/USD o wartości 1 Lota i 1pips=0.001, a zmiana o 1 pips (0.001)= zmianie salda 1$
XAU/USD o wartości 1 Lota i 1pips=0.01, a zmiana o 1 pips (0.01) =zmianie salda 1$
Z góry dziękuje za odp.
Re: Wartośc Lota (metale)
Nie napisałeś jaki broker ale 'każden jeden' powinien mieć specyfikację instrumentu/kontraktu na stronie. Większość platform też ma takie opcje, przykładowo w MT4 klikasz prawym w oknie rynek na listę instrumentów i tam masz specyfikację. U mnie podana wielkość kontraktu (przez który liczona jest wartość pipsa) różni się pomiędzy tymi instrumentami.
Nie chodzi o to czy masz rację czy nie, tylko o to, co robisz kiedy masz rację lub jak się zachowujesz jeżeli racji nie masz.
XAGUSD to nie forex a CFD. Jednostkami są odpowiednio loty i kontrakty. W specyfikacji jest to dokładnie opisaneoiro pisze:Mam duży problem, otwieram pozycję na
Z góry dziękuje za odp.
Dokładnie. CFD mogą mieć swoją własną specyfikację. I to właśnie w specyfikacji znajdziesz informację jaki lot odpowiada jakiej wartości zlecenia. W przypadku złota i srebra mowa jest o uncjach.Cblondyn pisze:XAGUSD to nie forex a CFD. Jednostkami są odpowiednio loty i kontrakty. W specyfikacji jest to dokładnie opisaneoiro pisze:Mam duży problem, otwieram pozycję na
Z góry dziękuje za odp.
Obecna cena 1198 $ to cena za 1 uncję złota.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
może głupie pytanie, gdzie znajdę ta specyfikację? mogę prosić o link. Z góry bardzo dziękuję
Na stronie swojego brokera. Nie wspomniałeś o jakiego brokera chodzi, więc i linka podać nie ma jakoiro pisze:może głupie pytanie, gdzie znajdę ta specyfikację? mogę prosić o link. Z góry bardzo dziękuję

ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
mam w ICMarkets...szukam ale nie moge znaleźć:(
https://cdn.icmarkets.com/uploads/Commo ... -Sheet.pdfoiro pisze:mam w ICMarkets...szukam ale nie moge znaleźć:(
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
Zarzuć ten skrypt na wykres. https://www.dropbox.com/s/spzcnoed1yrsn ... s.ex4?dl=0oiro pisze:mam w ICMarkets...szukam ale nie moge znaleźć:(
Ciekawe co pokaże ?
Nadal nie bardzo rozumiem:( co to jest Oz?). Otwieram 1 lot (w MT4) czyli zawsze myślałem że jest to 100.000, czy tutaj poprostu dlaraposo pisze:https://cdn.icmarkets.com/uploads/Commo ... -Sheet.pdfoiro pisze:mam w ICMarkets...szukam ale nie moge znaleźć:(
XAU/USD oznacza to 1.000
XAG/USD oznacza to 10.000
Dobrze myślę?