DayTrading: Środa 22.08.2018

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 23 sie 2018, 00:00

Wzrost
3
60%
Bez zmian
1
20%
Spadek
1
20%

Liczba głosów: 5

Tolmon_Nika
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Środa 22.08.2018

Nieprzeczytany post autor: Tolmon_Nika »

Tomasz196407 pisze:
pr7emo pisze:może się wyklarują lepsze poziomy do pozycji do równej 9:00 kiedy jest zazwyczaj większy ruch początku dnia :P

-- Dodano: śr 22-08-2018, 8:32 --

na "bitku"
ruch jak na wczorajszym wigu 20
zgadza sie,
https://invst.ly/8e8xw
Ciekawostka ten Twój podopieczny :D
BTCUSDH1.png
na razie BB
powodzenia
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
πάντα ρέει - Panta rhei - Wszystko płynie
Jest to moja subiektywna ocena rynku , inwestowanie na jej podstawie mija się z celem ;)

pr7emo
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: pr7emo »

Tolmon_Nika pisze:
Tomasz196407 pisze:
pr7emo pisze:może się wyklarują lepsze poziomy do pozycji do równej 9:00 kiedy jest zazwyczaj większy ruch początku dnia :P

na "bitku"
zgadza sie,
BTCUSDH1.png
na razie BB
powodzenia
czekamy na szumne artykuły co było tego powodem :564:

-- Dodano: śr 22-08-2018, 9:08 --

eDek wrócił nad cenę otwarcia :?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

-rookie-
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: -rookie- »

Cblondyn pisze:Te zwierzaczki to mam wrażenie na każdą okazje sie jakis znajdzie :)
No nie do końca, bo są zasady dla tych mierzeń, na przykład wierzchołek C nie może wybijać A w niektórych formacjach. Dobra mniejsza ze szczegółami. Ogólnie założenie jest takie że wchodzisz na mierzeniach zewnętrznych 127, 161 albo na wewnętrznych 88.6 na wierzchołku D w SELL dla tej formacji co narysowałem (https://images91.fotosik.pl/23/7cc8c1f602a1aae5.png) jest wybite A, wierzchołek C jest niżej niż A. więc nie dokońca to jest to co ma być, ale można grać na zanegowanie tych formacji i lepiej się na tym wcyhodzi. Kiedyś próbowałem grać według schematów ale ciągle mnie wywoziło a teraz jak zauważe taki schemat to nastawiony jestem na wybicie D, zamiast na zrealizowanie się tego układu. Chociaz korekty do B występują. Przyklad jak to ma wygladac bearish bat http://forextraininggroup.com/wp-conten ... attern.png . Tutaj zauwazylem ze kazdy rysuje jak chce, jakies nowe wariacje tych formacji bazowych, ale jaka jest tego skutecznosc. Cblondyn jak zobaczysz ten uklad kiedys to teoretycznie albo na demo spreobuj zagrac na jego zanegowanie w D, zamiast według schematu.
Ostatnio zmieniony 22 sie 2018, 09:15 przez -rookie-, łącznie zmieniany 1 raz.

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Tomasz196407 »

Tolmon_Nika pisze:
Tomasz196407 pisze:

na "bitku"
zgadza sie,
BTCUSDH1.png
na razie BB
powodzenia
Dzieki wzajemnie

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Cblondyn »

-rookie- pisze:
Cblondyn pisze:Te zwierzaczki to mam wrażenie na każdą okazje sie jakis znajdzie :)
No nie do końca, bo są zasady dla tych mierzeń, na przykład wierzchołek C nie może wybijać A w niektórych formacjach. Dobra mniejsza ze szczegółami. Ogólnie założenie jest takie że wchodzisz na mierzeniach zewnętrznych 127, 161 albo na wewnętrznych 88.6 na wierzchołku D w SELL dla tej formacji co narysowałem (https://images91.fotosik.pl/23/7cc8c1f602a1aae5.png) jest wybite A, wierzchołek C jest niżej niż A. więc nie dokońca to jest to co ma być, ale można grać na zanegowanie tych formacji i lepiej się na tym wcyhodzi. Kiedyś próbowałem grać według schematów ale ciągle mnie wywoziło a teraz jak zauważe taki schemat to nastawiony jestem na wybicie D, zamiast na zrealizowanie się tego układu. Chociaz korekty do B występują. Przyklad jak to ma wygladac bearish bat http://forextraininggroup.com/wp-conten ... attern.png . Tutaj zauwazylem ze kazdy rysuje jak chce, jakies nowe wariacje tych formacji bazowych, ale jaka jest tego skutecznosc. Cblondyn jak zobaczysz ten uklad kiedys to teoretycznie albo na demo spreobuje zagrac na jego zanegowanie w D, zamiast według schematu.
Zwierzaczki to juz kiedys przerabiałem. Kilka lat temu. A co do ich powstawania to często te proporcje są za każdym razem mocno naciągane. A w sytuacji gdy rynek ma strukturę falową nie jest to zbytnio trudne. Chętnie zobacze pare setupów z momentem wejścia i wyjścia. Ktoś chętny sie znajdzie by pokazać?

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Tomasz196407 »

Cblondyn pisze:
-rookie- pisze:
No nie do końca, bo są zasady dla tych mierzeń, na przykład wierzchołek C nie może wybijać A w niektórych formacjach. Dobra mniejsza ze szczegółami. Ogólnie założenie jest takie że wchodzisz na mierzeniach zewnętrznych 127, 161 albo na wewnętrznych 88.6 na wierzchołku D w SELL dla tej formacji co narysowałem (https://images91.fotosik.pl/23/7cc8c1f602a1aae5.png) jest wybite A, wierzchołek C jest niżej niż A. więc nie dokońca to jest to co ma być, ale można grać na zanegowanie tych formacji i lepiej się na tym wcyhodzi. Kiedyś próbowałem grać według schematów ale ciągle mnie wywoziło a teraz jak zauważe taki schemat to nastawiony jestem na wybicie D, zamiast na zrealizowanie się tego układu. Chociaz korekty do B występują. Przyklad jak to ma wygladac bearish bat http://forextraininggroup.com/wp-conten ... attern.png . Tutaj zauwazylem ze kazdy rysuje jak chce, jakies nowe wariacje tych formacji bazowych, ale jaka jest tego skutecznosc. Cblondyn jak zobaczysz ten uklad kiedys to teoretycznie albo na demo spreobuje zagrac na jego zanegowanie w D, zamiast według schematu.
Zwierzaczki to juz kiedys przerabiałem. Kilka lat temu. A co do ich powstawania to często te proporcje są za każdym razem mocno naciągane. A w sytuacji gdy rynek ma strukturę falową nie jest to zbytnio trudne. Chętnie zobacze pare setupów z momentem wejścia i wyjścia. Ktoś chętny sie znajdzie by pokazać?

O TO CHODZI :564:
Cblondyn do dzieła
zaczynamy od siebie :)
Ostatnio zmieniony 22 sie 2018, 09:33 przez Tomasz196407, łącznie zmieniany 1 raz.

-rookie-
Maniak
Maniak

Cblondyn pisze:Zwierzaczki to juz kiedys przerabiałem. Kilka lat temu. A co do ich powstawania to często te proporcje są za każdym razem mocno naciągane. A w sytuacji gdy rynek ma strukturę falową nie jest to zbytnio trudne. Chętnie zobacze pare setupów z momentem wejścia i wyjścia. Ktoś chętny sie znajdzie by pokazać?
To sam zainicjuj temat, załóż nowy wątek w dziale strategii, może z czasem oprócz ciebie dojdą nowe osoby które będą to obserwowały i wrzucały do tego wątku kolejne rysunki, jakaś dyskusja sie rozwinie itd.

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Cblondyn »

-rookie- pisze:
Cblondyn pisze:Zwierzaczki to juz kiedys przerabiałem. Kilka lat temu. A co do ich powstawania to często te proporcje są za każdym razem mocno naciągane. A w sytuacji gdy rynek ma strukturę falową nie jest to zbytnio trudne. Chętnie zobacze pare setupów z momentem wejścia i wyjścia. Ktoś chętny sie znajdzie by pokazać?
To sam zainicjuj temat, załóż nowy wątek w dziale strategii, może z czasem oprócz ciebie dojdą nowe osoby które będą to obserwowały i wrzucały do tego wątku kolejne rysunki, jakaś dyskusja sie rozwinie itd.
Pewnie juz taki wątek istnieje. Ale nie mam zamiaru sie rozwodzic tygodniami nad strategią co do której nie mam przekonania dlatego zadałem pytanie. Czy ktos może mi pokazać kilka wejść. I nie tylko mi bo pewnie inni tez chętnie obejrzą. Bo widze strategia dość popularna. A ja może czegoś nie wiem

-- Dodano: śr 22-08-2018, 8:38 --
Tomasz196407 pisze: O TO CHODZI :564:
Cblondyn do dzieła
zaczynamy od siebie :)
Ja zwierzaczków nie używam. Stąd pytanie. Używam to co pokazuje na wykresach

-rookie-
Maniak
Maniak

Mowisz masz... na DAX jest coś na kształ kalsycznego układu, szybka reakcja na prawym ramieniu układu, pierwsze ramie długo w czasie się budowalo, potem korekta do B, na 50% mierzenia, zejście do 23.6 i teraz jazda do 88.6. Normalnie bym wchodził w sell tutaj, ale teraz poobserwujemy czy wybija do gry :D
masz juz 1 uklad https://images92.fotosik.pl/22/9c386c734d9836aa.png
Od czegos mozesz juz zaczac. Tyle że DAX NIE jest "harmoczniczny".
Ostatnio zmieniony 22 sie 2018, 09:41 przez -rookie-, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Kermit
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Kermit »

Cblondyn pisze: Zwierzaczki to juz kiedys przerabiałem. Kilka lat temu. A co do ich powstawania to często te proporcje są za każdym razem mocno naciągane. A w sytuacji gdy rynek ma strukturę falową nie jest to zbytnio trudne. Chętnie zobacze pare setupów z momentem wejścia i wyjścia. Ktoś chętny sie znajdzie by pokazać?
Wszystko zalezy od tego jak je przerabiales i do czego uzywales. Ja tez kiedys sam naprawilem auto co nie znaczy ze jestem mechanikiem i wiem o naprawach wszystko. W moim przypadku nie wyobrazam sobie wejscia nawet po sygnale PA w oparciu o samego zwierzaka. Natomiast jesli jest on czescia wiekszej konfluencji to już inaczej na to patrze. :564:
Ostatnio zmieniony 22 sie 2018, 09:42 przez Kermit, łącznie zmieniany 1 raz.
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora

Zablokowany