DayTrading: Piątek 17.08.2018
- fx-technik
- Fanatyk
Re: DayTrading: Piątek 17.08.2018
Inne spojrzenie:
Jeżeli widzisz ORGR na poziomach gridowych, lub innych AT: Wtedy szukasz DSWS z Pivot na poziomie mniej więcej szyi ORGR, lub ceny gridowej:
Jeżeli widzisz ORGR na poziomach gridowych, lub innych AT: Wtedy szukasz DSWS z Pivot na poziomie mniej więcej szyi ORGR, lub ceny gridowej:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
fx-technik, ok, zrozumiałem koncepcje teraz. Dzięki za wyjaśnienie. Poobserwuje to. Nie ma co siedzieć tutaj i pisać teraz. DSWS używam bo mam swoje rozkminy na temat świec i jeśli gram o korpus świecy, czyli mam trzymać pozycje do zamknięcia to musze wejść jak najbliżej OPEN i jeśli świeczka jest np H1 albo H4 to rozkładam DSWS na tej świeczce i obserwuje niższe interwały. Wczoraj wchodziłem na H4 (https://images90.fotosik.pl/20/a5c1179fb2620fad.png) na początku była spadkowa. Już miałem opanowane żeby nie uśredniać przez tydzień trzymałem się zasad, a wczoraj wróciłem do złych nawyków. Pora zrobić przerwe żeby to ogarnąć troche.
- fx-technik
- Fanatyk
Tylko, że poprzednia była wzrostowa, i nie tylko poprzednia.-rookie- pisze:fx-technik, ok, zrozumiałem koncepcje teraz. Dzięki za wyjaśnienie. Poobserwuje to. Nie ma co siedzieć tutaj i pisać teraz. DSWS używam bo mam swoje rozkminy na temat świec i jeśli gram o korpus świecy, czyli mam trzymać pozycje do zamknięcia to musze wejść jak najbliżej OPEN i jeśli świeczka jest np H1 albo H4 to rozkładam DSWS na tej świeczce i obserwuje niższe interwały. Wczoraj wchodziłem na H4 (https://images90.fotosik.pl/20/a5c1179fb2620fad.png) na początku była spadkowa. Już miałem opanowane żeby nie uśredniać przez tydzień trzymałem się zasad, a wczoraj wróciłem do złych nawyków. Pora zrobić przerwe żeby to ogarnąć troche.
Cała konsola była w rynku Byka (H4 trendowa).
Wynika z tego, że raczej trzeba wtedy obserwować wsparcie od poprzedniej, czyli np. Fibo zniesienia,
lub i też DSWS, tylko z nastawieniem, żeby kupić dołek. W tej sytuacji cały twój rynek jest od Low do High tej świecy DSWS.
Czyli, to można np. grać na M5/M1 i brać tylko to, co się dzieje wokół Pivot.
Ale, bezpieczniej kupować dołki.
Czyli, rozgrywasz na M5 tak: I wtedy, jeżeli brałeś Short od Pivota na nowej H4 (12:00), to jak wraca do góry, to po prostu
zamykasz jakikolwiek zysk.
tauron jest na rewelacyjnych moim zdaniem poziomach do akumulacji gridu, docelowy to 3 zł
-- Dodano: sob 18-08-2018, 12:24 --
5yr
-- Dodano: sob 18-08-2018, 12:24 --
5yr
Rookie i Swiezak - tak się posmialem, że browara bym wam postawil
"ty jelopien ty beztalenciu, jesteś cienki" haha 

trzeba mieć jaja jak super saiyan
Daniel 12:12 Blessed is he that waiteth, and cometh to the thousand three hundred and five and thirty days.
Daniel 12:12 Blessed is he that waiteth, and cometh to the thousand three hundred and five and thirty days.
Mam pytanie o konfiguracje wskaźnika Candle volume 09_3. Te kolory powinny odpowiadać kolejnym poziomom volumenu. Coś mi sie nie zgadza. Nigdzie nie ma niebieskich świec na wykresie.. Ktoś zna się na konfiguracji tego?
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.
- fx-technik
- Fanatyk
Nie wiem jak masz skonfigurowane w parametrach, to nic ci nie powiem więcej.Świeżak44 pisze:Mam pytanie o konfiguracje wskaźnika Candle volume 09_3. Te kolory powinny odpowiadać kolejnym poziomom volumenu. Coś mi sie nie zgadza. Nigdzie nie ma niebieskich świec na wykresie.. Ktoś zna się na konfiguracji tego?
Poza tym, to fizycznie w MT4 nie odróżnisz wzrokowo więcej jak 2-3 grubości, i to na maksymalnym przybliżeniu.
-- Dodano: 18 sie 2018, 14:56 --
U mnie są wszystkie kolory, tzn. cztery odcienie: -- Dodano: 18 sie 2018, 15:02 --
Tak lepiej widać: PS. Jakbyś potrzebował i miał abonament ClusterDelta, to mam wersję pod dane od nich też.
I to na oba abonamenty.
Co bym nie robił nie mam żadnych niebieskich świec.. Takie mam parametry..
-- Dodano: 18 sie 2018, 15:13 --
Tam na dole tez te kolory masz zmienione???
-- Dodano: 18 sie 2018, 15:13 --
Tam na dole tez te kolory masz zmienione???
- fx-technik
- Fanatyk
Masz Volume_Type = 2, a to są tylko 3 grubości (0, 5, 9).
Te kolory w parametrach dotyczą Candle_Design = 1.
Te kolory w parametrach dotyczą Candle_Design = 1.
Może masz jakąś nowszą wersję tego wskaźnika. Jak zmieniam Volume_Type = 3, to i tak nie ma niebieskich swiec, a pojawia się mnustwo zielonych i czarnych.. nie wiem co jest grane..