DayTrading: Środa 15.08.2018
- Bartomierz
- Pasjonat
Re: DayTrading: Środa 15.08.2018
Też się już zrealizowałem. Co w kieszeni to w kieszeni. Obserwujemy dalej.
BBHMM 

- fx-technik
- Fanatyk
Czyli, że kolejny łapacz noży!Kermit pisze:No ja wziąłem właśnie L po 140,52 - SL 139, TP otwarte, ale celuje w 142,50xhDog pisze:Nie dziękuje, bo zapeszęKermit pisze:(...)
jak dla mnie brak miejsca na realizacje... dalbym moze 1% szans... ale powodzenia![]()
![]()
Licze ze dolna banda klina na tygodniowej świecy sie wybroni
https://www.tradingview.com/x/89Ewc5gN/

Skoro masz SL na 139, to lepiej byś poczekał, aż ten poziom wytną, i wtedy ewentualnie kupował.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
Żeby to wyłapać na świecach, co teraz zrobili to trzeba było zejśc do M1 nqa SP500.. czyli do "szumu".
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.
-
- Fanatyk
Tu nie ma ideałów!!
Zobacz na dzisiejsze zyskowne trejdy
jeden z kolegów wchodził rano w sell eu z sl 20-30
realizacja popołudniu 1d2 to samo wczoraj na gu rano wchodził popołudniu realizacja
Ty ropa kilka pipsów od razu , to ok
wszedzie gdzie jest sl jest jakis sens tego trejdu
tam gdzie chybił trafił to albo płacz i rwanie włosów
albo sztywne nerwy i dopłata do interesu
ja z \gj mam jeden scenariusz który juz podałem
Zobacz na dzisiejsze zyskowne trejdy
jeden z kolegów wchodził rano w sell eu z sl 20-30
realizacja popołudniu 1d2 to samo wczoraj na gu rano wchodził popołudniu realizacja
Ty ropa kilka pipsów od razu , to ok
wszedzie gdzie jest sl jest jakis sens tego trejdu
tam gdzie chybił trafił to albo płacz i rwanie włosów
albo sztywne nerwy i dopłata do interesu
ja z \gj mam jeden scenariusz który juz podałem
- Bartomierz
- Pasjonat
- fx-technik
- Fanatyk
Sorry, nie widzę gdzie te Longi? A Short można było łatwo "wyłapać".Świeżak44 pisze:Żeby to wyłapać na świecach, co teraz zrobili to trzeba było zejśc do M1 nqa SP500.. czyli do "szumu".
Wystarczyło patrzeć na ceny Close wybić.
Żadna kontra Byków się nie obroniła ani ciut.
Ostatnio zmieniony 15 sie 2018, 16:24 przez fx-technik, łącznie zmieniany 1 raz.
Powiem szczerze. Teraz na Edku to wygląda jakby się ktoś bawił. Mają powiedzmy linie 1.13182 , i wszystkie swieczki, od tej lini, raz w góre , raz w dół...i z powrotem. Pełna loteria. To ma byc AT???
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.
EUR/DOL
wyglada ze ja po robocie
orgr jest
https://iv.pl/images/49858624557576923670.png
a i prawie 3ka na teraz tyz juz jest narka
wyglada ze ja po robocie
orgr jest
https://iv.pl/images/49858624557576923670.png
a i prawie 3ka na teraz tyz juz jest narka

Ostatnio zmieniony 15 sie 2018, 16:26 przez XAB, łącznie zmieniany 1 raz.
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora
Proponuje dalej nagrywac filmy dla amatorów o odkrywaniu Ameryki ze "konsola jest wtedy gdy nie ma trendu" albo że "zysk musi byc wiekszy niz strata" i bawic sie w astronomie forexu - na edku dwa tygodnie temu 1.20 z gwiazd, wczoraj 1.1 z ksiezyca...fx-technik pisze: Czyli, że kolejny łapacz noży!
Skoro masz SL na 139, to lepiej byś poczekał, aż ten poziom wytną, i wtedy ewentualnie kupował.
a co do rzeźnika i łapania noży to trend na tej parze jest jak na wykresie poniżej (gdybys nie zauwazyl to zaznaczylem niebieska strzalka - w koncu latka leca i wzrok nie ten co kiedys), klin w tym przypadku jest formacja kontynuacji. Cena jest na wsparciu tygodniowym. Zajecie pozycji L jest wiec z trendem, a zalozenie tego wejscia jest proste - kontynuacja trendu... SL jest po to że nawet grajac z trendem mozna kiedys zlapac sie na jego odwrocenie... Czy bedzie to tym razem zweryfikuje rynek...Za szkolenie z rzeznika nie dziekuj...
wielu pipsow i znowu zjedz snickersa

https://www.tradingview.com/x/9wWW9tMz/
Ostatnio zmieniony 15 sie 2018, 16:26 przez Kermit, łącznie zmieniany 1 raz.
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora
- fx-technik
- Fanatyk
Ja na twoim wykresie nie widzę żadnej AT.Świeżak44 pisze:Powiem szczerze. Teraz na Edku to wygląda jakby się ktoś bawił. Mają powiedzmy linie 1.13182 , i wszystkie swieczki, od tej lini, raz w góre , raz w dół...i z powrotem. Pełna loteria. To ma byc AT???
-- Dodano: 15 sie 2018, 16:28 --
Jednak, rynek sam pokazuje odwrót, wtedy kiedy się odwraca.Kermit pisze:Proponuje dalej nagrywac filmy dla amatorów o odkrywaniu Ameryki ze "konsola jest wtedy gdy nie ma trendu" albo że "zysk musi byc wiekszy niz strata" i bawic sie w astronomie forexu - na edku dwa tygodnie temu 1.20 z gwiazd, wczoraj 1.1 z ksiezyca...fx-technik pisze: Czyli, że kolejny łapacz noży!
a co do rzeźnika i łapania noży to trend na tej parze jest jak na wykresie poniżej (gdybys nie zauwazyl to zaznaczylem niebieska strzalka - w koncu latka leca i wzrok nie ten co kiedys), klin w tym przypadku jest formacja kontynuacji. Cena jest na wsparciu tygodniowym. Zajecie pozycji L jest wiec z trendem, a zalozenie tego wejscia jest proste - kontynuacja trendu... SL jest po to że nawet grajac z trendem mozna kiedys zlapac sie na jego odwrocenie... Czy bedzie to tym razem zweryfikuje rynek...Za szkolenie z rzeznika nie dziekuj...
wielu pipsow i znowu zjedz snickersa![]()
https://www.tradingview.com/x/9wWW9tMz/
A ty wolisz łapać noże, boś pozjadał wszystkie rozumy!

Za Snickersa dziękuję!
A, i zapomniałem dodać, że GJ sprzedałem dziś za 141.470
Ostatnio zmieniony 15 sie 2018, 16:33 przez fx-technik, łącznie zmieniany 1 raz.