DayTrading: Wtorek 07.08.2018

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 08 sie 2018, 00:00

Wzrost
0
Brak głosów
Bez zmian
2
40%
Spadek
3
60%

Liczba głosów: 5

Nieśmiertelny Trader

Re: DayTrading: Wtorek 07.08.2018

Nieprzeczytany post autor: Nieśmiertelny Trader »

Kermit pisze:edek tygodniowy - prościej się nie da....Mamy świece z ubiegłego tygodnia która wybiła dolne cienie czterech poprzednich świec bez reakcji kupujących. Obecna świeca testuje od dołu wybity obszar i w mojej ocenie robi swój górny cień. W dalszej części tygodnia spodziewam się kontynuacji ubiegłotygodniowych spadków. Oczywiście to moja subiektywna ocena, a kto chce i tak załaduje L pod korek :wink: :564:
Niższe interwały też bez zmian na obecna chwilę dlatego już nie wrzucam

https://www.tradingview.com/x/NzblO11R/
Ja tam widzę podwójne dno :)

-- Dodano: 07 sie 2018, 15:48 --

:roll:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: fx-technik »

Kermit pisze:edek tygodniowy - prościej się nie da....Mamy świece z ubiegłego tygodnia która wybiła dolne cienie czterech poprzednich świec bez reakcji kupujących. Obecna świeca testuje od dołu wybity obszar i w mojej ocenie robi swój górny cień. W dalszej części tygodnia spodziewam się kontynuacji ubiegłotygodniowych spadków. Oczywiście to moja subiektywna ocena, a kto chce i tak załaduje L pod korek :wink: :564:
Niższe interwały też bez zmian na obecna chwilę dlatego już nie wrzucam

https://www.tradingview.com/x/NzblO11R/
O ile ten tydzień nie obejmie zeszłego...
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?

Awatar użytkownika
Kermit
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Kermit »

ale ja pisze o tym co już sie wydarzylo, wybicie świec jest faktem, a nie gdybaniem, wybity trojkat na h4 tez jest faktem, a mowa o podwojnym dnie w tym momencie to tak samo jak mowa o rgrze gdy jest tylko jedno ramie i głowa... moze bedzie, a moze nie, a potwierdzeniem bedzie dopiero wybicie szyi podwojnego dna na 1.1850...

i prosze zebys nie wykorzystywal mojego wykresu do mazania po nim... masz od tego swoje...dziekuje
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

Kermit pisze:ale ja pisze o tym co już sie wydarzylo, wybicie świec jest faktem, a nie gdybaniem, wybity trojkat na h4 tez jest faktem, a mowa o podwojnym dnie w tym momencie to tak samo jak mowa o rgrze gdy jest tylko jedno ramie i głowa... moze bedzie, a moze nie, a potwierdzeniem bedzie dopiero wybicie szyi podwojnego dna na 1.1850...

i prosze zebys nie wykorzystywal mojego wykresu do mazania po nim... masz od tego swoje...dziekuje
Nie patrzę na twoje wykresy, bo mi do niczego nie są potrzebne.
(Sorki, to było nie do mnie.)
Natomiast, ty piszesz o historii.
Co ma wspólnego historia z tym, co będzie na koniec tygodnia?
Owszem, opisujesz fakty, ale historyczne.
IOW - to już było, i nic z tego nie wynika.

Obecnie równie dobrze teraz się tworzy dolny knot MN1 i cena dąży w kierunku MN1 Close[1].
Ostatnio zmieniony 07 sie 2018, 16:03 przez fx-technik, łącznie zmieniany 2 razy.
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).

Ekolog
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Ekolog »

Ciekawa sytuacja na indeksach SP500 i Nasdaq mają okazję dziś podejść pod swoje ATH już dużo nie brakuje aby oba zrobiły podwójny szczyt. Jakieś S tam będę szukać.

Nieśmiertelny Trader

Nieprzeczytany post autor: Nieśmiertelny Trader »

Kermit pisze:ale ja pisze o tym co już sie wydarzylo, wybicie świec jest faktem, a nie gdybaniem, wybity trojkat na h4 tez jest faktem, a mowa o podwojnym dnie w tym momencie to tak samo jak mowa o rgrze gdy jest tylko jedno ramie i głowa... moze bedzie, a moze nie, a potwierdzeniem bedzie dopiero wybicie szyi podwojnego dna na 1.1850...

Podwójne dno w trendzie wzrostowym na weekly... + wybicie z kanalu na h1 plus fundamenty Panie bo nie wiem czy zauwazyles ale od dwóch miesięcy tendecja = mocarny dolar - gówniane euro uległa zmianie i zaczyna się robic mocarne euro - gowniany dolar i to widać na rynkach. usdcad zaatakowalo pierwsze dwa tygodnie temu... Ja zerkam na ogół... i dołączam się do ruchu, czuć kiedy rynek wali w dudy a kiedy widać że słabnie. No nic, Ja trzymam L a jak nie pyknie to zarobię mniej a jak pyknie to nowe auto

pozdro i sory za wykres ;)

:564:

Awatar użytkownika
TsunamiPL
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: TsunamiPL »

1.16050 s na edku. Ale bez przekonania :wink:
The only way is up

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

EURUSDH1.png
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Kermit
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Kermit »

Z mojej strony Panowie EOT - przedstawilem swoj punkt widzenia, Wy przedstawiliscie swoj - moj sie nie zmienia od kilku tygodni - Wasz jak czytam również. Jesteśmy gdzie jesteśmy na wykresie, znamy swoje oczekiwania co do dalszego kierunku - teraz pileczka po stronie rynku - on to rozstrzygnie

Wielu pipsów
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

Kermit pisze:Z mojej strony Panowie EOT - przedstawilem swoj punkt widzenia, Wy przedstawiliscie swoj - moj sie nie zmienia od kilku tygodni - Wasz jak czytam również. Jesteśmy gdzie jesteśmy na wykresie, znamy swoje oczekiwania co do dalszego kierunku - teraz pileczka po stronie rynku - on to rozstrzygnie

Wielu pipsów
Dużo zysku!
Pipsów niekoniecznie!

Zablokowany