Interbank FX

Sprawy techniczne dotyczące poszczególnych platform handlowych.

Co myślisz na temat tego brokera ?

Zdecydowanie polecam
21
21%
Poza paroma minusami są ok
27
26%
Przeciętny
25
25%
Mają wiele wad
10
10%
Stanowczo odradzam
19
19%

Liczba głosów: 102

Awatar użytkownika
Tymek
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Tymek »

Coś musiałeś zrobić źle. Zazwyczaj było to migiem.
Jak raz było dłużej niż 2h to na infochat'cie załatwiłem wszystko od ręki.
Ale może być tak, że na nowe konto tak szybko nie przelewają, bo
zajmuje trochę czasu założenie nowego. Ale nigdy nie trwało dłużej niż 1 dzień
(jeżeli chodzi o założenie nowego subkonta)
Każdy chce mieć pieniądze, ale pieniądze nie zawsze chcą każdego ;)

CybPL

Nieprzeczytany post autor: CybPL »

Akurat kubek to juz ma wprawe w kontach to pewnie robil dobrze. Ja chcialem powiedziec ze mam problem z wyplata. Zazwyczaj gdy skladalem polecenie tego samego dnia mialem potwierdzenie od brokera ze z ich strony przelew juz wyszedl. Po tych akcjach z rekwotami postanowilem przeniesc cale depo do innego brokera tak wiec wypelnilem w piatek polecenie wyplaty i co ? I g...no.... Do dzis kasa od brokera nie wyszla a live chat kazdego dnia mowi ze w ciagu 24h wyjdzie....

Awatar użytkownika
Robert B
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Robert B »

Ja mam u nich konta ponad 2 lata i nigdy nie mialem problemu z wyplata - czek w domu do 4 dni. Subkonto zakladalem tylko raz ale z tego co pamietam zalatwili to od reki. Rekwoty zawsze byly i nie sadze aby sie to zmienilo ale nie odbiega standardem od pozostalych brokerow.

CybPL

Nieprzeczytany post autor: CybPL »

No wiesz, ja nie moglem zamknac transakcji tyle czasu ze szkoda gadac. Nie mowie tu o rekwocie takiej ze klikniesz drugi raz i wchodzi... ja musialem sie naklikac jak glupi co najmniej z 10x

Awatar użytkownika
Robert B
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Robert B »

Tez nieraz mialem problemy przy zamknieciu, podobne do tego co opisujesz. Nieraz myslalem ze "wyjde z siebie" jak widzialem jak topnieje zysk a pozycji nie pozwala zamknac. Kiedys radzilem sobie z tym uzywajac skryptu do zamykania pozycji - czasem zdarzal sie maly poslizg ale ogolnie zamykalo bez problemu. Najwyrazniej nie lubia skalpowania i lepiej zmienic brokera przy takim stylu gry. Mi osobiscie to nie przeszkadza bo nie zamykam pozycji z palca i zasadniczo staram sie lapac duze ruchy - dlatego wole znanego, sprawdzonego brokera (nawet kosztem rekwot) niz mniej znanego i obiecujacego najlepsze warunki handlu.
"jutro to dziś - tyle że jutro" - S. Mrożek

kubek
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: kubek »

zrobilem to dobrze, manewr juz nie pierwszy raz wykonywany :) Czemu? Bo jak konto szybko pecznieje i sie orientuja, to duzo trudniej sie gra. Przeniesienie na inne konto zazwyczaj na jakis czas pomaga. Sprawe po raz drugi zglosilem dzis na livechacie, tym razem juz sprawa zostala zalatwiona szybko. I wszystko byloby ok, gdyby nie to ze hasla do kont nie dzialaly :D. Musialem jeszcze raz wbijac na livechat, resetowali mi hasla i dopiero wtedy ruszylo.

Awatar użytkownika
Grzeesiek
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Grzeesiek »

Witam wszystkich, mam pytanie. Jak obecnie wygląda sprawa z tym brokerem? Chodzi mi przede wszystkim o szybkość składania zleceń ale każde info będzie również dla mnie cenne. Bardzo zależy mi na mikro lotach
"...jest to na ogół człowiek pewny siebie, który doszedł do tego, kim jest, własną pracą i który potrafi pogodzić się z krytyką lub porażką, nie tracąc wiary w siebie. Człowiek ten nie dopuszcza do siebie uczuć zazdrości, zawiści ani lęku."

kubek
Gaduła
Gaduła

powiedz czy zalezy ci na mikrolotach (0.1$/pip) czy na nanolotach (0,01$/pip). Jesli ten pierwsz wariant, to moim zdaniem powinienes szukac innego brokera, jesli ten drugi - nie wiem czy znajdziesz cos lepszego. U mnie po zmianie kont na standard wszystko zaczelo chodzic jak dawniej czyli ok, sam nie wiem jak w tej chwili sie ustosunkowac do tego brokera, pierwszy miesiac 2009 roku wszystko wyjasni. Niemniej na 100% wyjmuje czesc pieniedzy i przenosze gdzie indziej.

Awatar użytkownika
magictrader
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: magictrader »

Chyba się coś pozmieniało
http://www.ibfx.com/default.aspx

* Professional Charting
* No Dealing Desk
* Competitive Spreads
* Nano, Micro, Mini & Standard Lots
* 100% Automatic Execution
* Smart Routing to Leading Banks
* Anonymous Order Execution

Czy tak też może było?

kubek
Gaduła
Gaduła

Hehehe, tak sie reklamuja odkad mam (mialem) u nich konto. Niestety, jest to sciema. Od 2-3 miesiecy broker zszedl na psy strasznie, egzekucja bardzo wolna, strasznie czeste rekwoty i moja zmora - off quotes. Ja juz sie od nich przenioslem, w przypadku wiekszego ruchu praktycznie nie da sie grac (na shorcie eur/jen w zeszlym tyg zamkniecie pozycji zajelo mi dokladnie 84 pips - caly czas off quotes). W chwili obecnej jedyny argument przemawiajacy za tym brokerem to nanoloty. A tekst competetive spreads to chyba jakis zart, po 20 na eurojenie widzialem nawet 11 pips!

ODPOWIEDZ