DayTrading: Wtorek 12.06.2018

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 13 cze 2018, 00:00

Wzrost
0
Brak głosów
Bez zmian
1
14%
Spadek
6
86%

Liczba głosów: 7

XAB
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Wtorek 12.06.2018

Nieprzeczytany post autor: XAB »

fx-technik pisze:
XAB pisze:co mi daje 1 czynnik jest tak jak teraz zeszlo do 45 i podbije do 75 a co jak do 12900
bo nikt mu tego nie zabroni
najwyzej wejdzie sie znowu w s i tyle
rozumiem jak ktos ma 1dno pozycje to wtedy gorzej ale tak jak u mnie mialem 5 to musze skracac choc widze ze powinno isc w dol
nie ma zasad na dt
ja znam jedna dobrze wejdz ?
niech inni sie martwia czy zarobisz 10 czy 1000 zeta
To, że zasad trzeba się trzymać, żeby nie harować potem na odrabianie strat.
Ja zrobiłem tylko ten jeden trade, i nawet jeżeli tyle tylko dziś zrobię, to zarobiłem.
I nic poza tym się nie liczy.

Nie posiadam kompulsywnego przymusu zawierania transakcji.
dlatego o tym pisze
kazdy ma jakis swoj styl i swoje zasady miec musi
jesli depo sie powieksza to nie widze roznicy czy 1 trade czy kilka
ja akurat lubie i pod noz i czasem z pradem tez
i stracic charytatywnie tez czasem lubie
tego nie stety sie nie umiem oduczyc bo czasem lapanie noza wlasnie daje najwiekszy zysk
chocby jak wczoraj lapalem lapalem ale jak zlapalem to wyszlo na daxie bardzo dobrze w sumie na 2 dni tyrania
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Cblondyn »

marhac pisze:
Świeżak44 pisze:Jak tak patrze na M30 to moga się teraz odbić. Z drugiej strony jak patrze na Sapinę to wygląda, jakby chcieli walnąć w dół.. i tak nie wiem.. poczekam na jakiś ruch..
rzuć monetą :lol:
ten RZ nieźle się nabija z ludzi; w sumie na forach zawsze wszyscy zarabiają, to po co mają to udowadniać :twisted:
Mówienie o kims, że jest żulem ze śmietnika czy kretynem to nie wiem czy to jest nabijanie sie z kogoś

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: fx-technik »

XAB pisze:
fx-technik pisze:
XAB pisze:co mi daje 1 czynnik jest tak jak teraz zeszlo do 45 i podbije do 75 a co jak do 12900
bo nikt mu tego nie zabroni
najwyzej wejdzie sie znowu w s i tyle
rozumiem jak ktos ma 1dno pozycje to wtedy gorzej ale tak jak u mnie mialem 5 to musze skracac choc widze ze powinno isc w dol
nie ma zasad na dt
ja znam jedna dobrze wejdz ?
niech inni sie martwia czy zarobisz 10 czy 1000 zeta
To, że zasad trzeba się trzymać, żeby nie harować potem na odrabianie strat.
Ja zrobiłem tylko ten jeden trade, i nawet jeżeli tyle tylko dziś zrobię, to zarobiłem.
I nic poza tym się nie liczy.

Nie posiadam kompulsywnego przymusu zawierania transakcji.
dlatego o tym pisze
kazdy ma jakis swoj styl i swoje zasady miec musi
jesli depo sie powieksza to nie widze roznicy czy 1 trade czy kilka
ja akurat lubie i pod noz i czasem z pradem tez
i stracic charytatywnie tez czasem lubie
tego nie stety sie nie umiem oduczyc bo czasem lapanie noza wlasnie daje najwiekszy zysk
chocby jak wczoraj lapalem lapalem ale jak zlapalem to wyszlo na daxie bardzo dobrze w sumie na 2 dni tyrania
To już jest hazard.
Taka gra w grę, bo coś się rusza.
U mnie nie ma takiej kwestii.
Ja nie traduję o pipsy.
U mnie jest ryzyko procentowe i parametry tradu zawsze są zbliżone.
Nawet jeżeli DSWS wymierzy 2 pips zysku.
Ostatnio zmieniony 12 cze 2018, 12:55 przez fx-technik, łącznie zmieniany 1 raz.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?

Świeżak44
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Świeżak44 »

Słuchajcie tam jest cały wolne miejsca dla speca od analizy technicznej. Dadas, XAB- 10k drogą nie chodzi.. Dacie rade przecież. On wchodzi i wychodzi kostką. Nie ma szans przy zarabiającym traderrze.
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: fx-technik »

Świeżak44 pisze:Słuchajcie tam jest cały wolne miejsca dla speca od analizy technicznej. Dadas, XAB- 10k drogą nie chodzi.. Dacie rade przecież. On wchodzi i wychodzi kostką. Nie ma szans przy zarabiającym traderrze.
Świeżak, przecież ty umiesz zgarnąć 10K w 2 minuty?
Jakby położył grubą bańkę na zakład, to kto wie?
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?

XAB
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: XAB »

eur/dol
wreszcie zeszli choc tak jak mi pasuje na poziom bezpieczny dla mnie
i pykanko na dax mnie sie znudzilo bo cieplo za oknem tez
zgasilem wsio na daxie plus o,7 k na odchodne i udanej traderki ja mam dosc
i kto czyta to sie domysli po tym co napisalem
kiedy mnie interesuje na daxie zarobek :D
moze wieczorem popykam :564:
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

Świeżak44 pisze:Słuchajcie tam jest cały wolne miejsca dla speca od analizy technicznej. Dadas, XAB- 10k drogą nie chodzi.. Dacie rade przecież. On wchodzi i wychodzi kostką. Nie ma szans przy zarabiającym traderrze.
A wiesz jak się czują Paweł Śliwa czy Dawid Augustyn zaproszeni na webinar a po roku dowiadują się, że wszyscy są kretynami co używaja AT?

marhac
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: marhac »

Cblondyn pisze: Mówienie o kims, że jest żulem ze śmietnika czy kretynem to nie wiem czy to jest nabijanie sie z kogoś
nie słyszałem, być moze tak było
mam swoje problemy na rynku, nie interesuja mnie inni
ale typ daje każdemu szansę by udowodnił innym że jest inaczej jak on twierdzi i nikt nie skorzysta?
nie chodzi chyba nawet o kasę , bo to grosze, ale skoro tak dużo osób zarabia( jak twierdzi ) to nawet dla sportu/funu czy potrzeby udowodnienia własnej racji powinna przekonać do przyjęcia rękawicy

-- Dodano: 12 cze 2018, 13:07 --
fx-technik pisze:
Świeżak, przecież ty umiesz zgarnąć 10K w 2 minuty?
Jakby położył grubą bańkę na zakład, to kto wie?
daj spokój :)
przecież kto jak kto ale Ty lubisz udowadniać swoje racje :lol: :lol:
liczę że zrobisz to pro bono

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

marhac pisze:
Cblondyn pisze: Mówienie o kims, że jest żulem ze śmietnika czy kretynem to nie wiem czy to jest nabijanie sie z kogoś
nie słyszałem, być moze tak było
mam swoje problemy na rynku, nie interesuja mnie inni
ale typ daje każdemu szansę by udowodnił innym że jest inaczej jak on twierdzi i nikt nie skorzysta?
nie chodzi chyba nawet o kasę , bo to grosze, ale skoro tak dużo osób zarabia( jak twierdzi ) to nawet dla sportu/funu czy potrzeby udowodnienia własnej racji powinna przekonać do przyjęcia rękawicy
A wiesz ile mnie to obchodzi, że ktoś ma w doopie AT a każdego kto jej używa nazywa w taki czy inny sposób?
Mi to zwisa czy ktos w to wierzy czy nie. I nawet może sobie uzywac 1000 kostek, monet, krzeseł i innych cudów. Trzymam się z dala od pewnych ludzi :)

Awatar użytkownika
Serendipity
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Serendipity »

Tak spytam grzecznościowo bo widze nowy nick i osoba
a moze i jakaś tylko odnowiona
Ten dzisiejszy sposób na longa to jest wzornictwo tego wczorajszego-dodawania do strat i upartość daytrading-poniedzialek-11-06-2018-t300 ... ml#p914298
nie pytałbym jakby był wykres albo krótki komentarz jak juz przedstawiasz kolego trejd z sl i tp
co ponoc tutejszy reguilamin zabrania ale to sprawa admina
Liczylem na spadki i na to, że pewne opory zadziałają, dlatego na ostatnim dołożyłem pare pozycji z krótkim SL.

Przegladam Wasze forum od pewnego czasu i dopiero po czasie postanowiłem się zarejestrować.
Przegladalem regulamin zeby ustrzec sie od jakichs bledow, ale nie znalazlem nic o wstawianiu wykresow ani podawania SL/TP itd.

Od pewnego czasu zacząłem prowadzic dziennik tradera i udzielac się na forum, zeby popracowac nad jakością zawieranych pozycji. Gdybym był bezbledny to bym sie nie udzielal, bo nie chce zajmować się tym dla poklasku od ludzi.

Jestem w trakcie szlifowania wiedzy/strategii, wiec z tego wzgledu udzielanie sie na forach moim zdaniem moze byc pomocne.

Co jest złe w pisaniu zawieranych pozycji, a nie wklejaniu wykresow?
Mt 7, 7

Zablokowany