DayTrading: Czwartek 22.03.2018

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 23 mar 2018, 00:00

Wzrost
4
50%
Bez zmian
2
25%
Spadek
2
25%

Liczba głosów: 8

Świeżak44
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Czwartek 22.03.2018

Nieprzeczytany post autor: Świeżak44 »

Kazimierz S pisze:
Parę lat temu miałem okazję pracować przez kilka tygodni w klasztorze żeńskim - naprawialiśmy instalację ogrzewania. Pytam siostrę przełożoną:
"Wszystko oczywiście bardzo skromnie i surowo, ale jednak najwyższej jakości, co w połączeniu z całym ogromem wymaga olbrzymich pieniędzy. Skąd macie takie pieniądze?"
- Siostra (bardzo stara rodowita Francuzka) odpowiada płynną polszczyzną: "Wielu z tych całkowicie najbogatszych tego świata, w tajemnicy przeznacza na takie klasztory wielkie sumy - dużo większe od milionów i nie są to złotówki. Dużo z tych pieniędzy jest zrobionych na krzywdzie i łzach tysięcy i milionów ludzi, więc Ci bogacze błagają o modlitwę właśnie takie siostry - które dobrowolnie często wiele tygodni spędzają zamknięte, bez dostępu do światła i widoku innych ludzi, postne jedzenie odbierając od innych sióstr przez specjalne szuflady i tylko się modlą."
WOW.. :shock: To we Francji jeszcze zabobon się utrzymuje??? Myślałem, że ida z postępem, z uchodźcami..
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.

Awatar użytkownika
TsunamiPL
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: TsunamiPL »

Cło w Chinach na auto importowane z USA 25%
Cło w USA na auto importowane z Chin 2,5%
The only way is up

Awatar użytkownika
Kazimierz S
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Kazimierz S »

Świeżak44 pisze: WOW.. :shock: To we Francji jeszcze zabobon się utrzymuje??? Myślałem, że ida z postępem, z uchodźcami..
Dla mnie forexowy zabobon to jest wszystkie decyzje rozpatrywać na wykresie giełdowym m1, przejdź na wykres tickowy - to już będzie prawdziwe inwestycyjne pogaństwo :lol: .
A co do uchodźców: w 2016 (i podejrzewam w 2017 też) to Polska przyjęła ich więcej niż Francja (więcej nawet niż Niemcy).
Miód kupuj tylko Polski.

d4mian7
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: d4mian7 »

jak tam wasza gwiazda zaorski? spjatował już?
jak to mowia buta kroczy przed upadkiem.

Awatar użytkownika
TsunamiPL
Fanatyk
Fanatyk

d4mian7 pisze:jak tam wasza gwiazda zaorski? spjatował już?
jak to mowia buta kroczy przed upadkiem.
Ponoć idzie na 100 mln zł z tradingu.
The only way is up

d4mian7
Maniak
Maniak

chynba na minus

Świeżak44
Fanatyk
Fanatyk

Dla niego -1,5 mln to jak splunąć, ale fakt, trochę się ośmieszył tym zagraniem. Uparł się jak osioł. Nawet groził banem, każdemu , kto mu tłumaczył , ze indeksy jebną.. :lol:

Awatar użytkownika
TsunamiPL
Fanatyk
Fanatyk

Świeżak44 pisze:Dla niego -1,5 mln to jak splunąć, ale fakt, trochę się ośmieszył tym zagraniem. Uparł się jak osioł. Nawet groził banem, każdemu , kto mu tłumaczył , ze indeksy jebną.. :lol:
Świeżak a gdzie można z nim pisać i patrzeć na otwarte pozycje ?
The only way is up

d4mian7
Maniak
Maniak

ujek w plecy i dax w plecy. tak sie obnosi jaki to on niewiadomo jaki trader.
pokory zero ma ten synek. i na niego przyjdzie pora. z tego co widze to gośc gra na pale. bez zadnego planu/

Świeżak44
Fanatyk
Fanatyk

My tu gadu, gadu a tam waśnie próbowali przebić następne fibo. :shock: Ale nie uda im się teraz.. 38% to solidne wsparcie..

-- Dodano: 22 mar 2018, 20:29 --
TsunamiPL pisze:
Świeżak44 pisze:Dla niego -1,5 mln to jak splunąć, ale fakt, trochę się ośmieszył tym zagraniem. Uparł się jak osioł. Nawet groził banem, każdemu , kto mu tłumaczył , ze indeksy jebną.. :lol:
Świeżak a gdzie można z nim pisać i patrzeć na otwarte pozycje ?
Na fejsie. https://web.facebook.com/groups/tradingjam/ Ale teraz pewnie wkurwiony..więc nic mu nie pisz przykrego. Ja wiedziałem że tak będzie, bo parę kont uwaliłem dokładnie w ten sam sposób na DAX-ie.. mam praktykę.. ;) Porzednio jak go wywieźli na DAX-ie -1,2mln, też tak grał na fiksacji.

-- Dodano: 22 mar 2018, 20:38 --
d4mian7 pisze:ujek w plecy i dax w plecy. tak sie obnosi jaki to on niewiadomo jaki trader.
pokory zero ma ten synek. i na niego przyjdzie pora. z tego co widze to gośc gra na pale. bez zadnego planu/
Ale taki powinien być właśnie trader. Dostałem dziś "Wspomnienia gracza giełdowego" i tam jest 5 podstaowych cech spekulanta: pewność siebie, śmiałość sądu, odwaga, dokładność, umiejętność zmiany zdania. Jak widać Zaorskiemu zabrakło tego ostatniego..
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Zablokowany