DayTrading: Wtorek 06.03.2018

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 07 mar 2018, 00:00

Wzrost
8
67%
Bez zmian
2
17%
Spadek
2
17%

Liczba głosów: 12

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Wtorek 06.03.2018

Nieprzeczytany post autor: Cblondyn »

XAB pisze:
XAB pisze:edek normalnie trojka jest wyzej narazie to wystawili nosa nad 61,8 fb by postraszyc ze chca
minimum by weszla 1,2315-20 to technika i mozna w nia wierzyc lub nie ale zauwazyc zawsze jest sens
Jakbym miał grać na samo fibo 61,8 to bym z torbami poszedł. Był taki czas że nawet uśredniałem na wszystkie trzy, 38,20 50,00 i 61,80 i depo nie wytrzymało.

Awatar użytkownika
Kermit
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Kermit »

Cblondyn pisze: Jakbym miał grać na samo fibo 61,8 to bym z torbami poszedł
zgadza sie, ale już jako element konfluencji Fibo sprawdza sie niezle
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora

XAB
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: XAB »

mysle ze kupnem dolca mozna sie dopiero mocniej interesowac jak rynek podejdzie pod 1,25

-- Dodano: 06 mar 2018, 14:57 --
Cblondyn pisze:
XAB pisze:
XAB pisze:edek normalnie trojka jest wyzej narazie to wystawili nosa nad 61,8 fb by postraszyc ze chca
minimum by weszla 1,2315-20 to technika i mozna w nia wierzyc lub nie ale zauwazyc zawsze jest sens
Jakbym miał grać na samo fibo 61,8 to bym z torbami poszedł. Był taki czas że nawet uśredniałem na wszystkie trzy, 38,20 50,00 i 61,80 i depo nie wytrzymało.
tzn ze nie umiales pozycjonowac sorki ale taki to biznes
w rynek trzeba wchodzic z jajami a nie pukac i wycofywac sie bo cie szpilka ugryzla :564:
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora

Awatar użytkownika
leechang
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: leechang »

Ujek zebrane shorty,

Złoto pięknie ciągnie. 1334 pewnie zalicza, na dociśnięcie.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
To tylko gra Kotku, to tylko gra...

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

XAB pisze: w rynek trzeba wchodzic z jajami a nie pukac i wycofywac sie bo cie szpilka ugryzla :564:
Chociaz wiesz o czym pisałem? :mrgreen:
A skoro fibo takie rewelacyjne to pewnie dasz temu dowody :)

Tolmon_Nika
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Tolmon_Nika »

Cblondyn pisze:
Tomasz196407 pisze: Tak nasza wygrana, co nas utwierdza w tym że robimy cos dobrze, ze nasze sie sprawdza, teraz dyscyplina tak jak u SM algi bez rozumowo i emocji zawieraja transakcje to w sobie wycwiczyc i niczym te sławetne w sieci ostatnio 2,5 banki tez nasze!!
bez opowiadania o AT rzeczy że tak powiem z ksieżyca :564:
AT jest jedna. I narzędzi ma sporo. Każdy obarczony błędem statystycznym. I nic tego nie zmieni. Nawet najpiekniejszy RGR może się nie sprawdzić. I żadnego scenariusza nie należy wykluczać bo szansa jest na każdy. Większa lub mniejsza. O tym decyduje rynek nie kreski. Radze o tym pamiętać
Te rozważania ani nie wyczerpują tematu , to dość luźne dywagacje, podpowiedzi, sugestie, byś miał nad czym rozmyślać.
A jeśli dzięki tym podpowiedziom, a przede wszystkim swoim przemyśleniom, zaczniesz czuć, że rozumiesz - to o to właśnie tu chodzi. A jeśli przyjdzie Ci do głowy jakiś "sprytny" sposób na wyjaśnienie rzeczy trudnej to zechciej się nim podzielić z innymi .
πάντα ρέει - Panta rhei - Wszystko płynie
Jest to moja subiektywna ocena rynku , inwestowanie na jej podstawie mija się z celem ;)

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Tomasz196407 »

Cblondyn pisze:
XAB pisze: w rynek trzeba wchodzic z jajami a nie pukac i wycofywac sie bo cie szpilka ugryzla :564:
Chociaz wiesz o czym pisałem? :mrgreen:
A skoro fibo takie rewelacyjne to pewnie dasz temu dowody :)
Moge ja :mrgreen: ja

XAB
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: XAB »

dowod 1szy
jak sie pokazalem tu zasugerowales wejscie w rope chyba po 56 spadlo do 55,5 a ty juz wyskoczyles
i podeszlo za dwa czy trzy dni wyzej 60
dowod 2
jako doswiadczony i przezorny trader doskonale wiesz ze nie wolno grac pod taka mozliwosc ze ci depo moze nie wytrzymac
co innego krach wojna itp itd ale poziom zabezpieczenia to podstawa
a nie kurna usrednianie pod fbo

-- Dodano: 06 mar 2018, 15:13 --

zas co do fbo prawie kazda formacja jakby nie patrzyl to sie o to opiera lub jest w poblizu wiec tu akurat to temat morzeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee jest glebokie

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Tomasz196407 »

Tolmon_Nika pisze:
Cblondyn pisze:
Tomasz196407 pisze: Tak nasza wygrana, co nas utwierdza w tym że robimy cos dobrze, ze nasze sie sprawdza, teraz dyscyplina tak jak u SM algi bez rozumowo i emocji zawieraja transakcje to w sobie wycwiczyc i niczym te sławetne w sieci ostatnio 2,5 banki tez nasze!!
bez opowiadania o AT rzeczy że tak powiem z ksieżyca :564:
AT jest jedna. I narzędzi ma sporo. Każdy obarczony błędem statystycznym. I nic tego nie zmieni. Nawet najpiekniejszy RGR może się nie sprawdzić. I żadnego scenariusza nie należy wykluczać bo szansa jest na każdy. Większa lub mniejsza. O tym decyduje rynek nie kreski. Radze o tym pamiętać
Te rozważania ani nie wyczerpują tematu , to dość luźne dywagacje, podpowiedzi, sugestie, byś miał nad czym rozmyślać.
A jeśli dzięki tym podpowiedziom, a przede wszystkim swoim przemyśleniom, zaczniesz czuć, że rozumiesz - to o to właśnie tu chodzi. A jeśli przyjdzie Ci do głowy jakiś "sprytny" sposób na wyjaśnienie rzeczy trudnej to zechciej się nim podzielić z innymi .
Tolmo co Ty

Nie ma nauki wyzszej o FX dlatego jest wiele teorii, moze i prywatnych
formacje czy te głupie FE musisz je wypraktykować aby coś zastosowac u siebie w trejdingu
ale juz forma jaka jest ostatnio naganiana wręcz to cena nisko cena wysoko - ogarnąc tego ja nie potrafie :?
wiem ze to nowinka tak jak przedtem był wolumen ja osobiscie go przetrawiłem i nic szczególnego co by nie było na wykresie wczesniej przeze mnie stosowane ze tak powiem nie widze w stosowaniu właśnie wolumenu a dostarczany jest dodatkowo przez posrednika i też to jest ryzyko

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

Tolmon_Nika pisze: Te rozważania ani nie wyczerpują tematu , to dość luźne dywagacje, podpowiedzi, sugestie, byś miał nad czym rozmyślać.
Ja tu nie zaglądam żebym miał nad czymś rozmyslać. Nie ten etap kolego. Co mam wiedzieć to juz wiem i nic tego nie zmieni. Przynajmniej jesli chodzi o AT. Mam wyrobioną o niej opinie i obraz strategii. Dziele sie uwagami i spostrzeżeniami oraz zdobytą kiedyś tam wiedzą. Jak z czymś sie nie zgadzam to o tym pisze.
A temat to każdy musi wyczerpac sobie sam i dojśc do pewnych wniosków. Zapewniam

-- Dodano: wt 06-03-2018, 15:20 --
Tomasz196407 pisze:
Moge ja :mrgreen: ja
Chętnie sie dowiem o rewelacjach związanych z fibo :)
Ale zaznaczam .... samym fibo :)

Zablokowany