DayTrading: Wtorek 06.03.2018

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 07 mar 2018, 00:00

Wzrost
8
67%
Bez zmian
2
17%
Spadek
2
17%

Liczba głosów: 12

Awatar użytkownika
Kermit
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Wtorek 06.03.2018

Nieprzeczytany post autor: Kermit »

narazie zamiast na edku to poszło niewielkie S z szerszym SL na kangurze pod retest zgodnie z tym co poniżej... a na edku pozycja HOLD

kangur h4
https://www.tradingview.com/x/bT3kFIxh/

-- Dodano: 06 mar 2018, 14:22 --
Cblondyn pisze: No. Niech no tylko cały świat sie o tym dowie to dopiero będzie :D
bilety wprowadza, jak nic, albo abonament :mrgreen: :D
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Tomasz196407 »

Cblondyn pisze:
Tomasz196407 pisze:
e tam wystarczy tu być :564:
No. Niech no tylko cały świat sie o tym dowie to dopiero będzie :D
Blondyn tak jak wczoraj jeden tu forumowicz tylko selle widział i brał udział w dysputach przekonując wszystkich do swoich racjii
to nie miejsce na festiwal pozycji FN bo w tym co jeden bedzie na sell drugi bedzie realizował inny trejd i tez bedzie zadowolony z innym rr, czy zaangazowanym kapitałem czy sl i tp i my tu nie dowiemy sie o tym bo nie siedzimy mu na plecach i obserwujemy jego zagrania
Co mozemy - to własnie co robi kermit, jeszcze paru tu dobrych userów
a dyskusja o tym ze ktos wygrał a ktos przegrał to tak jak dwoje przedszkolaków prawi o zabawkach w piaskownicy

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Cblondyn »

Tomasz196407 pisze:
Blondyn tak jak wczoraj jeden tu forumowicz tylko selle widział i brał udział w dysputach przekonując wszystkich do swoich racjii
to nie miejsce na festiwal pozycji FN bo w tym co jeden bedzie na sell drugi bedzie realizował inny trejd i tez bedzie zadowolony z innym rr, czy zaangazowanym kapitałem czy sl i tp i my tu nie dowiemy sie o tym bo nie siedzimy mu na plecach i obserwujemy jego zagrania
a dyskusja o tym ze ktos wygrał a ktos przegrał to tak jak dwoje przedszkolaków prawi o zabawkach w piaskownicy
Zgadza się. O poziomach 1,2080 czy 1,19xx to juz nie wspomne :)
Ale kreski to tylko kreski niech każdy o tym pamieta. Dopiero zamknieta pozycja to strata/zysk. Co by nie pisać i rysować :D
To ja od jutra biore sie za powazne zarabianie dzieki forum :d
Nawet nie widziałem, co oglądam. THX ;)
Ostatnio zmieniony 06 mar 2018, 14:34 przez Cblondyn, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Kermit
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Kermit »

ja od kilku dni widze taki scenariusz dla edka na h4 jak poniżej. Wczoraj dawałem zarys tego na dziennym. Jak narazie jest nieźle :wink:
https://www.tradingview.com/x/tqrd5Ka7/
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Tomasz196407 »

Cblondyn pisze:
Tomasz196407 pisze:
Zgadza się. O poziomach 1,2080 czy 1,19xx to juz nie wspomne :)
Ale kreski to tylko kreski niech każdy o tym pamieta. Dopiero zamknieta pozycja to strata/zysk. Co by nie pisać i rysować :D

Tak nasza wygrana, co nas utwierdza w tym że robimy cos dobrze, ze nasze sie sprawdza, teraz dyscyplina tak jak u SM algi bez rozumowo i emocji zawieraja transakcje to w sobie wycwiczyc i niczym te sławetne w sieci ostatnio 2,5 banki tez nasze!!
bez opowiadania o AT rzeczy że tak powiem z ksieżyca :564:

XAB
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: XAB »

edek normalnie trojka jest wyzej narazie to wystawili nosa nad 61,8 fb by postraszyc ze chca

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Cblondyn »

Tomasz196407 pisze: Tak nasza wygrana, co nas utwierdza w tym że robimy cos dobrze, ze nasze sie sprawdza, teraz dyscyplina tak jak u SM algi bez rozumowo i emocji zawieraja transakcje to w sobie wycwiczyc i niczym te sławetne w sieci ostatnio 2,5 banki tez nasze!!
bez opowiadania o AT rzeczy że tak powiem z ksieżyca :564:
AT jest jedna. I narzędzi ma sporo. Każdy obarczony błędem statystycznym. I nic tego nie zmieni. Nawet najpiekniejszy RGR może się nie sprawdzić. I żadnego scenariusza nie należy wykluczać bo szansa jest na każdy. Większa lub mniejsza. O tym decyduje rynek nie kreski. Radze o tym pamiętać

XAB
Fanatyk
Fanatyk

XAB pisze:edek normalnie trojka jest wyzej narazie to wystawili nosa nad 61,8 fb by postraszyc ze chca
minimum by weszla 1,2315-20 to technika i mozna w nia wierzyc lub nie ale zauwazyc zawsze jest sens

forexkiller
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: forexkiller »

Jest opcja wybicia wsparcia z lutego?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Nie ma "Nie mogę", jest tylko "Nie chcę".

XAB
Fanatyk
Fanatyk

ja3ke na edku rysowalem to wczoraj mimo iz kilka osob twierdzxilo ze jest sygnal spadkowy a wyszlo jak widac
o usd/pl to wsparcie to narazie teoretyczne bo index dolara pokazuje wyraznie ze 5tki mu brak wiec z tym dolcem to ostroznie :568: ja dolarowy byk i tylko robic mozna szybko kup i szybciej sprzedaj
bede kupowal pod wszelkie opcje bo juz o skach na usd/pl zapominam bo nigdy mi to nie pasowalo :mrgreen:
Ostatnio zmieniony 06 mar 2018, 14:53 przez XAB, łącznie zmieniany 2 razy.

Zablokowany