DayTrading: Piątek 02.03.2018
Re: DayTrading: Piątek 02.03.2018
Nasz rację leechang jeśli mówimy o M1.Osobiście nigdy na M1 nie podejmuję decyzji o wejściu w pozycję.M1 służy dla mnie tylko i tylko żeby zobaczyć co w danej chwili dzieje się na rynku.
To znaczy, że algi mistrzowsko prowadzą zachowanie ceny, skoro Świeżak nie czuł lawinyŚwieżak44 pisze:Powiem tak.. Jeśli DAX w ciągu dwóch dni zleciał 600 pipsów a ja nic na tym nie zarobiłem, tylko jeszcze straciłem, to cała moja metodologia nadaje się do kosza. Niby mam te duże interwały rozrysowane i wiedziałęm, że SP500 może odbić się od zielonej linii wzrostów w dół, wiedziałem że rzeźnik pójdzie w dół, ale to wszystko ginie jak zaczynam grać na M1. W ogóle nie czułem że to jest lawina, tylko miałem wrażenie , ze zaraz odbiją w druga stronę. Jeśli M1 tak mnie ogłupia, to nie powinienem więcej zaglądać na ten inerwał.. bo to ma fatalny skutek. 600 pipsów przeszło jak z bicza , prawie bez korekt w dół a ja skasowałem jeszcze konto zamiast zarobić. Słusznie przestrzegają przed gra na M1 bo to ogłupia... Teraz widzę, że M1 to pułapka. Trzeba bedzie się od tego jakoś odzwyczaić..

The only way is up
To znaczy, że algi mistrzowsko prowadzą zachowanie ceny, skoro Świeżak nie czuł lawiny.
Tu nie ma jaj,niestety w tych czasach algi robią swoje,ale są do przewiedzenia.Tylko trzeba patrzeć się na wykres a nie na monitor.
Tu nie ma jaj,niestety w tych czasach algi robią swoje,ale są do przewiedzenia.Tylko trzeba patrzeć się na wykres a nie na monitor.
Masa ludzi pisała, że będą spadki... możesz zaprowadzić konia pod wodopój, ale do picia go nie zmusisz...
Time is Money.
- Kazimierz S
- Pasjonat
Miód kupuj tylko Polski.
moim zdaniem sufit
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Moim również:Bemowo1 pisze:moim zdaniem sufit
-
- Fanatyk
Dalan mysle że ma znaczenie,dalan pisze:Po pierwsze Swieżak myślenie masz (sorry) od dupy strony.To że 600 pipsów uciekło nie ma żadnego znaczenia.Do zgarnięcia takiej ilości z rynku będzie jeszcze okazja.Musisz przestawić myślenie się na ochronę kapitału,czyli jak nie mam racji to kiedy wychodzę.Ta wartość musi mieć dla Ciebie kluczowe znaczenie.A Forex to nie jest żadne wyzwanie,tylko życie.
a czy bedzie okazja jeszcze?? no wiesz może i bedzie a moze i nie i niekonicznie akurat jest dobra pozycja
Co do fx to nie jest wybór na studia albo pracy że cos sie musi
poprostu cos nie tak, nie wychodzi to OUT
Będzie koalicja cdu spd
Tomek,dla mnie nie ma to znaczenia.Myślenie o tym co można było,wprowadza tylko negatywne emocje,a w tradingu nie są one nam potrzebne.Co do Daxa to dużo ludzi już widzi longi,dlatego przydałoby się ostudzić emocje szpilką do 11500.