bo czy jestes poza rynkiem jak stratna jest 3 lot? a bronisz lotem czy 2 a spada ci do u...... smierci
dlatego jest tekst merlina ze palce to czasem ucina

Jeśli ktos otwiera 1 lota na S i 0,1 na L ten sam instrument to nie ma mowy o żadnym hedgu. Co najwyżej do wielkości 0,1 lota.XAB pisze:oczywiscie jesli to hedge polega na powiedzmy lot na lot
bo czy jestes poza rynkiem jak stratna jest 3 lot? a bronisz lotem czy 2 a spada ci do u...... smierci
dlatego jest tekst merlina ze palce to czasem ucina
a kto ci każe w to grać,Świeżak44 pisze:Powiem tak.. Jeśli DAX w ciągu dwóch dni zleciał 600 pipsów a ja nic na tym nie zarobiłem, tylko jeszcze straciłem, to cała moja metodologia nadaje się do kosza. Niby mam te duże interwały rozrysowane i wiedziałęm, że SP500 może odbić się od zielonej linii wzrostów w dół, wiedziałem że rzeźnik pójdzie w dół, ale to wszystko ginie jak zaczynam grać na M1. W ogóle nie czułem że to jest lawina, tylko miałem wrażenie , ze zaraz odbiją w druga stronę. Jeśli M1 tak mnie ogłupia, to nie powinienem więcej zaglądać na ten inerwał.. bo to ma fatalny skutek. 600 pipsów przeszło jak z bicza , prawie bez korekt w dół a ja skasowałem jeszcze konto zamiast zarobić. Słusznie przestrzegają przed gra na M1 bo to ogłupia... Teraz widzę, że M1 to pułapka. Trzeba bedzie się od tego jakoś odzwyczaić..
Mam całkiem inne wrażenieŚwieżak44 pisze:Powiedzmy , że to dla mnie wyzwanie intelektualne.