DayTrading: Piątek 02.03.2018

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 03 mar 2018, 00:00

Wzrost
4
36%
Bez zmian
2
18%
Spadek
5
45%

Liczba głosów: 11

Awatar użytkownika
Kermit
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Piątek 02.03.2018

Nieprzeczytany post autor: Kermit »

Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora

Awatar użytkownika
MERLIN
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: MERLIN »

DAX dzienny pokazywałem to w tamtym tygodniu od punktu do punktu ,z racji tego że nie gram na tym to nie śledziłem co tam się dzieje :wink:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Kazimierz S
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Kazimierz S »

TP - 11952,5
Ciekawe czy wpadnie w ogóle, bo miałem nadzieję na lepszy dziś piąteczek :cry: .

-- Dodano: 02 mar 2018, 22:13 --

No wpadło, ale co za dzień :( . Hamburgery tak mają, jak nie Tel-Awiw i Jankesi to Los Angeles i San Francisco. Ostatni 1% zabiera Żydek i tyle - siedemset prawie lat, a nic się nie zmieniło :?: .
Miód kupuj tylko Polski.

Awatar użytkownika
TsunamiPL
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: TsunamiPL »

Ten tydzień i dzisiejszy dzień mogły być lepsze. Mam hedge na dax 1:1
Uważam to za bdb strategię. Wygląda następująco:
jak będzie -5% w poniedziałek to zamykam s i trzymam wyluzowany L. Jak będzie biała gromnica, no cóż pewnie równo zamknę obie z lekką stratą na prowizjach i swapie.
Liczyłem na naprawdę ostry zjazd dzisiaj Amerykanów, a ci hmmm...
Uważam, że to nie koniec spadków i tego się trzymam. Wykres Daxa wstawiałem wczoraj.
The only way is up

Awatar użytkownika
MERLIN
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: MERLIN »

TsunamiPL pisze:Ten tydzień i dzisiejszy dzień mogły być lepsze. Mam hedge na dax 1:1
Uważam to za bdb strategię. Wygląda następująco:
jak będzie -5% w poniedziałek to zamykam s i trzymam wyluzowany L. Jak będzie biała gromnica, no cóż pewnie równo zamknę obie z lekką stratą na prowizjach i swapie.
Liczyłem na naprawdę ostry zjazd dzisiaj Amerykanów, a ci hmmm...
Uważam, że to nie koniec spadków i tego się trzymam. Wykres Daxa wstawiałem wczoraj.
Hedge jest dobry jak umiesz to wykorzystać,w przeciwnym razie ucina palce :wink:

XAB
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: XAB »

Kazimierz S pisze:
Tomasz196407 pisze: ///
Dużo :wink: .
wroce do tematu 2krotnie wiecej niz saldo bo nikt nie zareagowal
nie wiem jaki broker na to pozwala mozna tak robic wg mnie grajac tylko w przeciwna strone :568:
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora

Awatar użytkownika
Kazimierz S
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Kazimierz S »

XAB pisze:
Kazimierz S pisze:
Tomasz196407 pisze: ///
Dużo :wink: .
wroce do tematu 2krotnie wiecej niz saldo bo nikt nie zareagowal
nie wiem jaki broker na to pozwala mozna tak robic wg mnie grajac tylko w przeciwna strone :568:
Nie rozumiem Ciebie . :?:
Normalnie, otwierasz za całe depo L na DAX po kursie 10000, przy 10100 otwierasz drugie L (takiej samej wagi-wartości Twego depo), przy 10200 otwierasz czwarte itd (nie uwzględniając prowizji). Dzisiaj kilka razy się zdarzyło, że miałem otwarte pozycji za więcej depo niż saldo rachunku - specjalnie nawet na to patrzyłem.

-- Dodano: 02 mar 2018, 23:29 --

Wszystko się sprowadza nie do tego ile włożysz rzeczywistej kasy w rachunek, tylko ile psychicznie jesteś w stanie udźwignąć... strat :( .

-- Dodano: 03 mar 2018, 00:17 --

Mając 1000 zł Twój niezrealizowany zysk wynosi 10 000, grasz za 10 000 włącza Ci się Margin Call - to się zdarza co chwila, mi dzisiaj raz - myślisz sobie : "nie wpadam w panikę", przywołujesz sobie do myśli podstawowe zasady, ale one się w pewnym sensie wzajemnie wykluczają, jedna mówi: "szanuj pieniądz-każda złotówka jest dużo warta" i myślisz, że może SL-ale to strata wielkich pieniędzy, a mam tylko tysiąc, a druga z kolei : "plus i minus - matematyka z liceum" i zastanawiasz się nad hedge'em - ewentualnie po zamknięciu jednej z pozycji (zyskownej lub stratnej) - to kolejne komplikacje dla maksymalnie już obciążonej psychiki. Także mając tysiąc złotych nie rozpatrujesz jak nie dopuścić do straty pół tysiąca, ale dziewięć i pół tysiąca! Sytuacja jest dynamiczna..., gdyby było spokojnie to przecież wszystko wiesz..., przecież byłeś przygotowany..., przecież mając jeden tysiąc zarządzasz dziesięcioma więc jesteś gość - nie to co ta ulica z pierwszej łapanki...., tylko ta sytuacja...., że też akurat teraz jest taka dynamiczna.... :( .
Miód kupuj tylko Polski.

XAB
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: XAB »

wszystko ok tak to jest mozliwe ale drugie trzecie depo otwierasz
a rozpatrywany byl zarobek-------- Z....
A Z TEGO CO JA WIDZIALEM ON POKAZUJE ZYSK NA 1 RACHUNKU
i tylko o to mi chodzilo
nie wnikam w jego rachunek ale wielkosc depo mnie interesuje tylko
bo moze bylo 10 baniek moze banka a wtedy procent zysku juz jest zdecydowanie inny bo 2,5 proc lub 25
a chocby tu juz ktos pisal o 40procentach z pozycji na sp500
ta twoja rozpiska dobrze brzmi choc obawiam sie ze tylko teoretycznie
mam wiecej niz 1 rachunek i na kazdym tez spore depo tak jest jednak duzo bezpieczniej
dlatego pisalem jedni wchodza 5czy 10 pozycjami po 0.1 przy dt inni lotami i w sumie to jednak to samo
wazny jest poziom zabezpieczenia a nie gra na poziomie pelnego ryzyka
mozna ryzykowac banke czy 2-3 no ok 5straty ale jak sie ich ma 100 nie koniecznie na tym samym rachunku
i to samo procentowo tysiac czy 3
jak tego tu nie pisalem to napisze zasade glowna
na daxie sie gra 0.1-0,2 lot na 10tys zlotych depo na 1do 100
i to powinien byc maks :568:
zarobilem na daxie 2-3 lata temu spora kase i staralem sie tak grac a jesli to tylko w ciagu godz czy 2 mialem np 0.3-0,5 w tej korelacji a i tak depo bylo bezpieczne jeszcze

karnak
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: karnak »

EURUSD - korekta spadkowa może się rozwijać:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Cblondyn »

MERLIN pisze: Hedge jest dobry jak umiesz to wykorzystać,w przeciwnym razie ucina palce :wink:
Dopóki masz hedga to nic nie będzie obcinane. Nie wiem skąd to przekonanie, że hedge (przeciwstawne pozycje) jakikolwiek mają wpływ na depozyt. Ktoś kto ma otwartego hedga niczym sie nie rózni od tego co jest poza rynkiem. Nie licząc kosztów jakie ponosi za swap i spread.

Zablokowany