Stomper

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Dark_kNight
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Dark_kNight »

A nie lepiej ustawiqc TP 20? Wtedy longi by zamykal na 2 pipsach...

Jankes
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Jankes »

astra na razie dam mu jeszcze szansę. Twoje propozycja jest w kolejce do testów ale nie wszystko na raz ;-)

Po wymianie informacji z innymi użytkownikami wydaje wygląda na to, że nawet na kontach real w tym samym czasie otwiera różne pozycje.

Dark_kNight już tak zrobiłem, na razie nie otworzył żadnej nowej pozycji z tym ustawieniem więc rano pewnie powiem, czy zadziałało ;-)
Niechlujne, pozbawione interpunkcji i pełne błędów wiadomości to tak, jakbyś komuś np. postawił piwo w usyfionym, klejącym się kuflu z pływającą muchą w środku i tłumaczył się, że masz problemy z myciem naczyń...

ROBERTPOL
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: ROBERTPOL »

Witam
Jankes pisze:Powracający temat MPV w Stomperze.

Ustawiony mam MPV na poziomie 15 pips (FxPro) czyli 1,5 pips u innych brokerów, konto real.

W takim ustawieniu Stomper powinien zamknąć pozycję keidy profit przewyższy MPV (np. osiągnie 16 pips) i spadnie znowu na 15 pips.
Zgadza się?

Obserwuję natomiast, że wartość pozycji "skacze" ponad MPV by po chwili lądować na minusie....ustawiona wartość MPV nie zamyka pozycji.

Czy ktoś z Was też się spotyka z tym problemem?
Jak to jest u innych brokerów?
Może coś "źle" ustawiam?

Pozdr.
Odnośnie tego MPV. Jak ma do czynienia z tym stoperem od trzech tygodni, I go obserwując. To MPV jest bo tam jest i w rzeczywistości tam nic nie robi a tak jak w realu czy w demie. Ciężko znaleś tranzakcie zamknięto na ustalonym poziomie MPV. Bardzie wydaje mi się że jest to przypadek.
astra pisze:no właśnie- to jest problem :-(
spróbuj może ustawić w konfiguracji EA tak, żeby otwierał tylko SELL ?
to tylko sugestia
zrobić to można na karcie ogólne konfiguracji EA- tam gdzie ustawia się "umożliw handel" to to jest powyżej
Już to testuję. ma brak czasu na przekładania z short i longl lub odwrotnie, daje bardzo ciekawe efekty jak na moje mało doświadczone oko, należy to po testować jeszcze... Może tu upatrywać sposób na podwyższany sperad.

Pozdrawiam Robert

Jankes
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Jankes »

Koledzy, real FxPro :
Stomper zawarł 17 trejdów, w tym tylko dwa na minus, za to w plecy 66 USD, wszystko co zarobił na 15 pozostałych trejdach skasował tymi dwoma. Obie stratne pozycje były krótkie.

SL ustawiony na 200 pips, MPV na 20 pips, TP na 70 pips.
Kolejny krok to redukcja SL do 180 pips. Moim zdaniem to już najniższa wartość SL żeby nie zamykało wszelkich pozycji przedwsześnie.

Gramy dalej ?
Niechlujne, pozbawione interpunkcji i pełne błędów wiadomości to tak, jakbyś komuś np. postawił piwo w usyfionym, klejącym się kuflu z pływającą muchą w środku i tłumaczył się, że masz problemy z myciem naczyń...

Awatar użytkownika
mysje_hood
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: mysje_hood »

powiększ mpv na 50 :)
Obrazek

vipovsky
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: vipovsky »

coś przycichło nam na forum

a więc z tego wszystkiego wynika iż zbytnie rozpowszechnienie czegoś co daje ładne profity to równoczesna poraszka

mogę się założyć że tym system grało nawet paręnaście tys. osób

Awatar użytkownika
marcin.lisiecki
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: marcin.lisiecki »

vipovsky pisze:coś przycichło nam na forum
a więc z tego wszystkiego wynika iż zbytnie rozpowszechnienie czegoś co daje ładne profity to równoczesna poraszka
A nie zauwazyles, ze tak sie dzieje z kazdym cudownym systemem, ktory mozna kupic? :) Zastanawiam sie, czy na tego typu systemach zarabia czasem ktos wiecej niz sprzedajacy i polecajacy za prowizje :)

kiker
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: kiker »

na stomperze postawili krzyzyk :cry:

eMisiek
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: eMisiek »

kiker pisze:na stomperze postawili krzyzyk :cry:
To znaczy co, przestał przynosić dochody?

Dochody spadły?

Z powodu systemu czy brokera?

Jesli u wielu broków to samo, to znaczy, że sys może łapać serie strat i jest to naturalne.
Badania traderów

Awatar użytkownika
mysje_hood
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: mysje_hood »

przynosi straty? hmm ja nim gram juz chwile i jak do tej pory to calkiem ladnie. jak dla mnie to na razie po prostu nie ma co pisac. byla dluga przerwa wiec i stompera sie nie odpalalo :)
Obrazek

ODPOWIEDZ