Wszystkie pytania dozwolone-Dla początkujących Forexowców

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
viplook7
Bywalec
Bywalec

Re: Wszystkie pytania dozwolone-Dla początkujących Forexowcó

Nieprzeczytany post autor: viplook7 »

Chodziło mi o badanie pierwszych reakcji cenowych i zastanawiam się czy badać je od 14.00 do 15.00 czy od 14.30 do 15.00czy od 15.30 do 16.00 i sam juz nie wiem.

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Cblondyn »

viplook7 pisze:Chodziło mi o badanie pierwszych reakcji cenowych i zastanawiam się czy badać je od 14.00 do 15.00 czy od 14.30 do 15.00czy od 15.30 do 16.00 i sam juz nie wiem.
Ale DAX startuje od 8,00. Czemu akurat chcesz badać o 14,00 czy 14,30?
Chyba pomyliły ci się indexy ;)

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Kolega pyta o której "budzą" się Amerykanie i zaczynają trejdować na DAX-ie wprowadzając "swoją koncepcję" ;).

No cóż, zegary giełd podał fx-technik :)
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
PipsKong
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: PipsKong »

powiedzmy że mam 100 000 zł. i przez rok podatkowy mam na koncie 200 000 czyli zarobiłem na koniec okresu 100 000 zł. to od tego odprowadzam podatek ??? Czy np. prowizja brokera jest kosztem ?? i wtedy odejmuję go od zarobku ??
Gdyby jakiś Broker zaproponowałby mi swapy na L i S o podobnej wartości ... Zarobiłbym miliony...
..." Tylko zdechłe ryby płyną z prądem "...
Forex Ty stara ..... !!!!

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Prowizja oczywiście jest Twoim kosztem, ale w 99% przypadków uwzględnia to już statement u brokera FX. Skoro zarobiłeś 100 000 tys., i wg brokera wynosi Twój zysk, który możesz sobie wypłacić, to tak - płacisz 19% właśnie od tej kwoty.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
PipsKong
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: PipsKong »

raposo pisze:Prowizja oczywiście jest Twoim kosztem, ale w 99% przypadków uwzględnia to już statement u brokera FX. Skoro zarobiłeś 100 000 tys., i wg brokera wynosi Twój zysk, który możesz sobie wypłacić, to tak - płacisz 19% właśnie od tej kwoty.
ok dzięki, tak też myślałem żeby nie kombinować ;] :mrgreen:
Gdyby jakiś Broker zaproponowałby mi swapy na L i S o podobnej wartości ... Zarobiłbym miliony...
..." Tylko zdechłe ryby płyną z prądem "...
Forex Ty stara ..... !!!!

FreeWay

Nieprzeczytany post autor: FreeWay »

Witam zna ktoś jakiś portal platformę która oferuje układ wykresów jak na ss? w układzie 4 tyle żeby kolejna para wyświetlana była w nowym oknie a nie ładowała sie w jedno z tych 4 okien jak AUD/USD ,
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

mirek92m
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: mirek92m »

Cześć,

Czy istnieje jakiś serwis, oparty na najprostszych zasadach (bez żadnych dźwigni, swapu itd.), gdzie można by wymieniać waluty jedynie własnym kapitałem, ale by oferował niewielki spread i prowizję? I nie mówię tu o zwykłych kantorach internetowych, bo ich stawki są absolutnie niekonkurencyjne.

Przyznam, że obawiam się, że rozpoczęcie inwestowania z wykorzystaniem różnych brokerów trochę mnie przeraża, ze względu na sporą liczbę pojęć i mechanizmów, których póki co nie rozumiem.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

FreeWay pisze:Witam zna ktoś jakiś portal platformę która oferuje układ wykresów jak na ss? w układzie 4 tyle żeby kolejna para wyświetlana była w nowym oknie a nie ładowała sie w jedno z tych 4 okien jak AUD/USD ,
W nowym oknie przy zachowaniu układu 4 na jednym ekranie? To chyba zawsze tak będzie, że wyskoczy kolejne okno, lub zastąpi jedno z tych... No chyba, że czegoś nie rozumiem? :)

-- Dodano: pt 25-05-2018, 8:54 --
mirek92m pisze:Cześć,

Czy istnieje jakiś serwis, oparty na najprostszych zasadach (bez żadnych dźwigni, swapu itd.), gdzie można by wymieniać waluty jedynie własnym kapitałem, ale by oferował niewielki spread i prowizję? I nie mówię tu o zwykłych kantorach internetowych, bo ich stawki są absolutnie niekonkurencyjne.

Przyznam, że obawiam się, że rozpoczęcie inwestowania z wykorzystaniem różnych brokerów trochę mnie przeraża, ze względu na sporą liczbę pojęć i mechanizmów, których póki co nie rozumiem.
Jeśli chcesz "prosto" to tylko realna wymiana.
Jeśli chcesz "tanio" to musi być bardziej skomplikowanie ;). Ale u niektórych brokerów FX możesz wybrać sobie dźwignię 1:1. Swap będzie naliczany, ale proporcjonalnie do wartości transakcji, więc jak nie chcesz operować setkami tysięcy to nie powinieneś tego odczuć. Chociaż na to będzie miał wpływ także horyzont czasowy inwestycji. I to właściwie od tego będzie zależeć czy realna wymiana nie wyjdzie przypadkiem taniej, niż niższy spread + prowizja + swap.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

FreeWay

Nieprzeczytany post autor: FreeWay »

"W nowym oknie przy zachowaniu układu 4 na jednym ekranie?" Tak , chce po prostu na 1 wykresie np EUR/USD obserwować 4tf H4 D1 W1 M1 i kolejne pary walutowe tak samo , niestety na większości platform nie wyskakuje kolejne okno tylko jest zastępowane jedno z tych czterech , na tradingvive jest taka opcja ale chcą za to 39$ na miesiąc

ODPOWIEDZ