Wszystkie pytania dozwolone-Dla początkujących Forexowców
Re: Wszystkie pytania dozwolone-Dla początkujących Forexowcó
Chodziło mi o badanie pierwszych reakcji cenowych i zastanawiam się czy badać je od 14.00 do 15.00 czy od 14.30 do 15.00czy od 15.30 do 16.00 i sam juz nie wiem.
Ale DAX startuje od 8,00. Czemu akurat chcesz badać o 14,00 czy 14,30?viplook7 pisze:Chodziło mi o badanie pierwszych reakcji cenowych i zastanawiam się czy badać je od 14.00 do 15.00 czy od 14.30 do 15.00czy od 15.30 do 16.00 i sam juz nie wiem.
Chyba pomyliły ci się indexy

Kolega pyta o której "budzą" się Amerykanie i zaczynają trejdować na DAX-ie wprowadzając "swoją koncepcję"
.
No cóż, zegary giełd podał fx-technik

No cóż, zegary giełd podał fx-technik

ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
powiedzmy że mam 100 000 zł. i przez rok podatkowy mam na koncie 200 000 czyli zarobiłem na koniec okresu 100 000 zł. to od tego odprowadzam podatek ??? Czy np. prowizja brokera jest kosztem ?? i wtedy odejmuję go od zarobku ??
Gdyby jakiś Broker zaproponowałby mi swapy na L i S o podobnej wartości ... Zarobiłbym miliony...
..." Tylko zdechłe ryby płyną z prądem "...
Forex Ty stara ..... !!!!
Prowizja oczywiście jest Twoim kosztem, ale w 99% przypadków uwzględnia to już statement u brokera FX. Skoro zarobiłeś 100 000 tys., i wg brokera wynosi Twój zysk, który możesz sobie wypłacić, to tak - płacisz 19% właśnie od tej kwoty.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
ok dzięki, tak też myślałem żeby nie kombinować ;]raposo pisze:Prowizja oczywiście jest Twoim kosztem, ale w 99% przypadków uwzględnia to już statement u brokera FX. Skoro zarobiłeś 100 000 tys., i wg brokera wynosi Twój zysk, który możesz sobie wypłacić, to tak - płacisz 19% właśnie od tej kwoty.

Gdyby jakiś Broker zaproponowałby mi swapy na L i S o podobnej wartości ... Zarobiłbym miliony...
Witam zna ktoś jakiś portal platformę która oferuje układ wykresów jak na ss? w układzie 4 tyle żeby kolejna para wyświetlana była w nowym oknie a nie ładowała sie w jedno z tych 4 okien jak AUD/USD ,
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Cześć,
Czy istnieje jakiś serwis, oparty na najprostszych zasadach (bez żadnych dźwigni, swapu itd.), gdzie można by wymieniać waluty jedynie własnym kapitałem, ale by oferował niewielki spread i prowizję? I nie mówię tu o zwykłych kantorach internetowych, bo ich stawki są absolutnie niekonkurencyjne.
Przyznam, że obawiam się, że rozpoczęcie inwestowania z wykorzystaniem różnych brokerów trochę mnie przeraża, ze względu na sporą liczbę pojęć i mechanizmów, których póki co nie rozumiem.
Czy istnieje jakiś serwis, oparty na najprostszych zasadach (bez żadnych dźwigni, swapu itd.), gdzie można by wymieniać waluty jedynie własnym kapitałem, ale by oferował niewielki spread i prowizję? I nie mówię tu o zwykłych kantorach internetowych, bo ich stawki są absolutnie niekonkurencyjne.
Przyznam, że obawiam się, że rozpoczęcie inwestowania z wykorzystaniem różnych brokerów trochę mnie przeraża, ze względu na sporą liczbę pojęć i mechanizmów, których póki co nie rozumiem.
W nowym oknie przy zachowaniu układu 4 na jednym ekranie? To chyba zawsze tak będzie, że wyskoczy kolejne okno, lub zastąpi jedno z tych... No chyba, że czegoś nie rozumiem?FreeWay pisze:Witam zna ktoś jakiś portal platformę która oferuje układ wykresów jak na ss? w układzie 4 tyle żeby kolejna para wyświetlana była w nowym oknie a nie ładowała sie w jedno z tych 4 okien jak AUD/USD ,

-- Dodano: pt 25-05-2018, 8:54 --
Jeśli chcesz "prosto" to tylko realna wymiana.mirek92m pisze:Cześć,
Jeśli chcesz "tanio" to musi być bardziej skomplikowanie

ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
"W nowym oknie przy zachowaniu układu 4 na jednym ekranie?" Tak , chce po prostu na 1 wykresie np EUR/USD obserwować 4tf H4 D1 W1 M1 i kolejne pary walutowe tak samo , niestety na większości platform nie wyskakuje kolejne okno tylko jest zastępowane jedno z tych czterech , na tradingvive jest taka opcja ale chcą za to 39$ na miesiąc