Tak jak mówiłem, PSC działał jeszcze parę dni temu na demo, aż nagle przestał
Wszystkie pytania dozwolone-Dla początkujących Forexowców
Re: Wszystkie pytania dozwolone-Dla początkujących Forexowcó
Screen: https://imgur.com/BJ1HwZa
i reszta wskaźników, które muszę dodawać manualnie również, bo jeśli pobieram jakiś wskaźnik z biblioteki, to działa bez zarzutów.
Swiss Army to automat (expert advisor - EA) - dodałeś go do złego folderu w MT4
. Reszty narzędzi nie znam, ale warto też sprawdzić na jakiej zasadzie działają - mogą to być skrypty.
Odpal je w MetaEditorze i na górze będzie napisane.
Odpal je w MetaEditorze i na górze będzie napisane.
www.ForexClub.pl
Aktualności i edukacja
Forex, Akcje, ETF, Opcje, Futures, Crypto
Forex Club Tools
dla MT4 i MT5
Program Podatek
oblicz podatek od zagranicznego brokera
- fx-technik
- Fanatyk

A to są wskaźniki, czy EA?Ninsu pisze:Ok, dziękiCo do tych wskaźników, to dodałem RiskCalculator oraz EA Swiss Army i są tak samo nieaktywne jak w przypadku PSC (z tym szarym kwadracikiem - screen wyżej).
Wskaźniki nie obsługują transakcji.
Tylko EA i Scripts mogą obsługiwać transakcje.
EA do folderu Experts.
Co do tego szarego "kwadracika", to jeżeli masz tylko plik .ex4, to taki jest i on nie oznacza, że plik jest nieaktywny.
PS.
NA LITOŚĆ BOSKĄ, LUDZIE !!!
CZYTAJCIE INSTRUKCJĘ OBSŁUGI MT4 ZANIM SIĘ DO CZEGOKOLWIEK ZABIERZECIE !!!
-- Dodano: 15 lut 2018, 13:45 --
I jeszcze jedno:
Na dole jest zakładka "Dziennik".
Tam są komunikaty odnośnie tego, co się dzieje na platformie. Tu przykład próby wrzucenia EA z poziomu folderu Indicators.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
Haha, rozumiem Twoją frustrację, pewnie widziałeś to na forum pokaźną ilość razy.
PositionSizeCalc - wskaźnik
PSC-Trader - script
Dodałem wszystko tak jak należy i działa. Biorę się za lekturę - instrukcję MT4.
PositionSizeCalc - wskaźnik
PSC-Trader - script
Dodałem wszystko tak jak należy i działa. Biorę się za lekturę - instrukcję MT4.
Witam wszystkich,
chciałbym zapytać, czy to normalne, że wczorajszy kurs CHFPLN (chodzi o kurs w okolicach 23:00), na wszelkich możliwych wykresach nie spadł poniżej 3,58, a mi w XTB wybiło SL ustawionego na poziomie 3,571 (starsznie duża różnica), po czym od razu po wybiciu kurs wrócił do normalności? Mój SL to jednocześnie minimum dzienne w XTB. Dużo słyszy się o jakichś nieczystych zagraniach brokerów, stąd chciałbym się dowiedzieć jako początkujący, czy taka sytuacja jest normalna?

chciałbym zapytać, czy to normalne, że wczorajszy kurs CHFPLN (chodzi o kurs w okolicach 23:00), na wszelkich możliwych wykresach nie spadł poniżej 3,58, a mi w XTB wybiło SL ustawionego na poziomie 3,571 (starsznie duża różnica), po czym od razu po wybiciu kurs wrócił do normalności? Mój SL to jednocześnie minimum dzienne w XTB. Dużo słyszy się o jakichś nieczystych zagraniach brokerów, stąd chciałbym się dowiedzieć jako początkujący, czy taka sytuacja jest normalna?

Akurat na mało płynnych parach i w okolicy godziny 23:00 jest to możliwe. Wtedy bowiem jest najmniejsza płynność i rozliczane są transakcje. W związku z tym spread może wariować. Oczywiście, możesz spróbować złożyć reklamację, bo jest też szansa, że to jakiś bad tick lub błąd ale przy takiej konfiguracji ten scenariusz jest mało prawdopodobny.
www.ForexClub.pl
Aktualności i edukacja
Forex, Akcje, ETF, Opcje, Futures, Crypto
Forex Club Tools
dla MT4 i MT5
Program Podatek
oblicz podatek od zagranicznego brokera
- fx-technik
- Fanatyk

O naszej 23-ciej to akurat jest godzina 00:00 i wtedy zwykle są jakieś przerwy, np. 5 minut, no i spread
zwykle się sporo rozszerza, i występują luki. Jeżeli ktoś traduje na wąskie stopy, to nie powinien trzymać transakcji
na kolejny dzień, bo to już jest kolejny dzień handlowy.
No i szczerze polecam przeczytać:
http://forex-nawigator.biz/forum/spread ... ml#p808993
zwykle się sporo rozszerza, i występują luki. Jeżeli ktoś traduje na wąskie stopy, to nie powinien trzymać transakcji
na kolejny dzień, bo to już jest kolejny dzień handlowy.
No i szczerze polecam przeczytać:
http://forex-nawigator.biz/forum/spread ... ml#p808993
Hej,
na daxa amerykanie wchodzą o 14.00 czy o 15.30 ?
- fx-technik
- Fanatyk

Już o 8,00 naszego czasu. Ale chyba nie o to chciałeś zapytać odnosze wrażenieviplook7 pisze:Hej,