Tickmill UK/EU - Broker Forex
-
- Bywalec
Re: Tickmill UK - ECN Broker
Ten broker Tickmill na początku był dobry, teraz to jakaś kpina.
Na DAXie regularnie wali kilkunasto punktowymi badtickami. Wygląda to jakby ewidentnie "polował" na SL swoich klientów.
Z wczorajszych moich obserwacji 5 krotnie na DAX zauważyłem bad ticki (dobrze widoczne na M1) z godz. 9.34, 9.42, 12.20, 13.11, 19.58. Dziś to samo 14.26 i 14.36. Prawdopodobnie było tego więcej.
U żadnego innego brokera, u którego sprawdzałem, czegoś takiego w tych godzinach nie było.
Dziś po godz.14.30 to już totalna żenada. Platforma przez dobre kilkanaście minut zwieszała się co chwila. Zlecenia nie wchodziły, SL ustawić nie można było w ogóle.
Coś musi być nie tak, może zwijają żagle i "golą" jeszcze na ostatnią chwilę ile wlezie.
Na DAXie regularnie wali kilkunasto punktowymi badtickami. Wygląda to jakby ewidentnie "polował" na SL swoich klientów.
Z wczorajszych moich obserwacji 5 krotnie na DAX zauważyłem bad ticki (dobrze widoczne na M1) z godz. 9.34, 9.42, 12.20, 13.11, 19.58. Dziś to samo 14.26 i 14.36. Prawdopodobnie było tego więcej.
U żadnego innego brokera, u którego sprawdzałem, czegoś takiego w tych godzinach nie było.
Dziś po godz.14.30 to już totalna żenada. Platforma przez dobre kilkanaście minut zwieszała się co chwila. Zlecenia nie wchodziły, SL ustawić nie można było w ogóle.
Coś musi być nie tak, może zwijają żagle i "golą" jeszcze na ostatnią chwilę ile wlezie.
Przeginacie z tym spreadem.
O 9:00 spread 30pkt, potem 20pkt

O 9:00 spread 30pkt, potem 20pkt

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Dziwne te spready. Czytałeś mój przypadek z wczoraj? Przez 15 lat nie miałem takiego poślizgu. Ani moje, ani Twoje nie powinnno mieć moiejsca. To wypacza sens handlu i kant d...y mozna rozbić tu wiedzę i doświadczenie. przez ostatnie dwa lata byłem u innego brokera (Nowa Zelandia). Dosłownie NIGDY nie powstała taka sytuacja.grey worm pisze:Przeginacie z tym spreadem.
O 9:00 spread 30pkt, potem 20pkt![]()
-- czw 15-02-2018, 10:22 --
Witajcie. Sprawa wyjaśniona. Prawdopodobnie błąd wystąpil u mnie lub jakas przerwa w łączności. Tickmill w przesłanym raporcie udowodniło, że u nich wszystko odbyło sie ok. Co mnie zreszta bardzo ucieszyło

Moje screeny są z REAL account. Demo nie ma znaczenia.robertw7 pisze:Dziwne te spready. Czytałeś mój przypadek z wczoraj? Przez 15 lat nie miałem takiego poślizgu. Ani moje, ani Twoje nie powinnno mieć moiejsca. To wypacza sens handlu i kant d...y mozna rozbić tu wiedzę i doświadczenie. przez ostatnie dwa lata byłem u innego brokera (Nowa Zelandia). Dosłownie NIGDY nie powstała taka sytuacja.grey worm pisze:Przeginacie z tym spreadem.
O 9:00 spread 30pkt, potem 20pkt![]()
-- czw 15-02-2018, 10:22 --
Witajcie. Sprawa wyjaśniona. Prawdopodobnie błąd wystąpil u mnie lub jakas przerwa w łączności. Tickmill w przesłanym raporcie udowodniło, że u nich wszystko odbyło sie ok. Co mnie zreszta bardzo ucieszyło
No cóż. Nie miałem takich poslizgów ani na demo, ani na real. jednak przyjmuje, że wina leży po mojej stronie. jest to istotne, bo zamierzam właśnie wejść na real w Tickmill. Biorąc pod uwagę liczbę brokerów z kontem real, których testowałem, zanim wejdę na real u obojętnie jakiego brokera wole sprawdzić przynajmniej ogólnie jak broker działa. A miałem z róznymi najróżniejsze sytuacje. Zasada jest prosta. Jeśli demo działa do dupy, nie otwieram real.
Pisałeś do nich odnośnie tych spreadów? Bo to jednak duże skoki.
Pisałeś do nich odnośnie tych spreadów? Bo to jednak duże skoki.
Wygląda na to, że normalne warunki handlowe od dnia dzisiejszego przeszły do historii. Wielokrotnie zgłaszałem do brokera rozjeżdżanie spreadu i podobno był problem z dostawcą płynności. Od dnia 6 lutego 2018 r. ( po południu) zauważyłem stabilizację spraedu na instrumencie de30 ( od rana do 18.30 - 1 pkt, od 18.30 do 23 - 1,5 pkt, natomiast w nocy 5 pkt). W dniu dzisiejszym ( tj. 15.02.2018 r.) zaobserwowałem w ciągu dnia spread w zakresie 1 - 5 pkt, przy czym w ekstremalnym przypadku było 30 pkt, a teraz w nocy 21,1 pkt). Jeżeli przez tydzień spread utrzymywał się w znormalizowanym zakresie to z czego wynikają wzmożone fluktuacje powyższego parametru ? Czy Tickmill planuje coś z tym zrobić ?
Świece na wykresach minutowych mają duże cienie w porównaniu z wykresami u innych brokerów, chodzi o wykresy DAXa.
Gdy kończy się budować świeca w prawie ostatnich sekundach trzaskane są takie długie cienie.
Poniżej do porównania z wykresem z FxPro.
-- 15 lut 2018, 22:42 --
Ze spreadem też jakieś rozjazdy w ciągu dnia, a teraz jakoś koło 22 chyba było ze 21 pipsów...
Gdy kończy się budować świeca w prawie ostatnich sekundach trzaskane są takie długie cienie.
Poniżej do porównania z wykresem z FxPro.
-- 15 lut 2018, 22:42 --
Ze spreadem też jakieś rozjazdy w ciągu dnia, a teraz jakoś koło 22 chyba było ze 21 pipsów...
Many,
Jakie masz zdanie o tym FxPro. Ja już powoli mam dość tych spreadów i tych ich świeczek. Trzeba chyba myśleć o zmianie.
Jakie masz zdanie o tym FxPro. Ja już powoli mam dość tych spreadów i tych ich świeczek. Trzeba chyba myśleć o zmianie.
Znowu, przeginacie pałkę z tym rozwalaniem spreadu.
Dzisiaj 11:41, co to ma być?
Dzisiaj 11:41, co to ma być?
Broker tłumaczy tak, że ,,prezentowane przez nas spready są spreadami rynkowymi, dostarczanymi przez dostawców płynności w oparciu o bieżącą płynność, warunki itd''. A dzisiaj znowu rozjechanie na 17 pkt.