Po FOMC, mało sygnałów było. Tylko 1, zyskowny. Ominąłem też nocny swietny sygnał, który dałby kasę, ale chciało mi się spać. Ten tydzień traktuję jako test real. Na powaznie gramy od poniedziałku.
1% dziennie.
Postanowiłem uruchomić pewien system, który jest przeciwny większości założeniom. A więc jest to system przeciwny do tego jak powinien logicznie wyglądać. Można powiedzieć, że miałem kiedyś pewien system który stale delikatnie tracił. A więc zamieniam się miejscami z brokerem i odwróciłem wszystko. Jest to tylko test. A że test aby był wiarygodny najlepiej wykonać na realnych pieniądzach. Więc zacząłem w czwartek 8 lutego na jednym z rachunków, na którym było 1813,77 PLN.
Założenie systemu jest banalne:
Zysk/Ryzyko = 1:3
Interwał H4 = Z racji forexowych fałszów na H1, ten interwał jest dla mnie o wiele lepszy.
Dzienna ilość pozycji to 5. Każda ma zarobić 0,2%, jeżeli któreś złapie SL, uruchamiam dodatkowy system ratunkowy o którym napiszę później.
Rachunek z nanolotami, ze względu na niski kapitał.
Long = Cena powyżej 50 SMA i pojawia się wzrostowa formacja na H4
Short = Odwrotność Long
Wynik będzie podawany codziennie z Salda rejestru operacyjnego, jako prawdziwa ilość środków.
Poniedziałek należy zaliczyć do dość udanych dni. Spokój i kontynuacja głównych trendów pozwolił zarobić. Na końcu lutego sprawdzę jakie było maksymalne obsunięcie kapitału i jeżeli będzie w normie to może podniosę oczekiwany zysk dzienny który obecnie wynosi 1%.
W pracy grasz tak samo ? jak to jest w tych firmach tradingowych mniej więcej ile dają w zarządzanie ? jak np masz kilka strat w jednym dniu to jak to rozwiązuj dają ci np wolne do końca dnia ?
FreeWay pisze:W pracy grasz tak samo ? jak to jest w tych firmach tradingowych mniej więcej ile dają w zarządzanie ? jak np masz kilka strat w jednym dniu to jak to rozwiązuj dają ci np wolne do końca dnia ?
Zazwyczaj w firmach nie "dają w zarządzanie". Jest to kapitał firmy, którego nie widzisz. U nas jest tak, że masz określoną maksymalną stratę dzienną, której nie możesz przekroczyć. Jak przekroczysz, blokada rachunku do końca dnia.
15 lutego 2018
Equity = 1874,46 PLN
-0,50%
Wczoraj pojawiła się pierwsza strata i pierwszy minus. Rynki dosyć szalały wczoraj razem z giełdami. Obecnie zamkniętych jest 22 transakcje ze strategi głównej. 1 była stratna a więc Przy zysku do ryzyka 1:3 Skuteczność wynosi 95% na obecną chwilę. Na końcu miesiąca będzie podsumowanie.