DayTrading: Poniedziałek 12.02.2018

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 13 lut 2018, 00:00

Wzrost
4
44%
Bez zmian
2
22%
Spadek
3
33%

Liczba głosów: 9

majkel79
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Poniedziałek 12.02.2018

Nieprzeczytany post autor: majkel79 »

Zwiastun pisze:Kontrakty na SP500 powinny zjechać na 1630 i wtedy up. Inaczej zwała na indeksach
:shock: :shock: :shock: :shock: 1630?

Zwiastun
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Zwiastun »

majkel79 pisze:
Zwiastun pisze:Kontrakty na SP500 powinny zjechać na 1630 i wtedy up. Inaczej zwała na indeksach
:shock: :shock: :shock: :shock: 1630?

2630 :lol:

Awatar użytkownika
TsunamiPL
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: TsunamiPL »

F-You Money pisze:z reguły to się niektórzy nie chwalą ile zarobili, tak z reguły to działa, a odpowiedni urząd wzywa do wyjaśnień, zastanowić się można po co kto chwali się na publicznym forum tego typu informacjami, wpisuje, wyjaśnia, po co to?
Według mnie ważniejsze jest trzymanie się wątku, czyli DT na poszczególnych instrumentach, określenie scenariusza, a czy ktoś na tym zarobi czy nie to rzecz drugorzędna i prywatna
Zgadza się, chociaż trochę wątku humorystycznego też nie zaszkodzi.
Rzeźnik się ciebie słucha jak tresowany :564: :d
The only way is up

Awatar użytkownika
MarioDM
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: MarioDM »

Tak odnośnie tego nieszczęsnego miliona ... .
Głupota totalną jest grać takimi kwotami na własny rachunek. Przyjdzie kolejny "czarny czwartek" i taki gracz zamieszka pod mostem. Brokerzy i owszem gwarantują, że nie będzie salda ujemnego, ale małym drukiem dopisane jest do jakiej kwoty. Zwykle to 20-30 tysi. Wątpię aby broker odpuscił ujemnego salda na kilka baniek. Poza tym grając tak ostro, to ujemne saldo pewnie by się robiło raz na dwa tygodnie co najmniej. Przy większych pozycjach SL nie zadziała tak dobrze i co do pipsa.
Jeśli kiedykolwiek uda mi się nabić na rachunku pół melona zysku to z miejsca rzucam grę na własny rachunek i dalej bym grał jako spółka zoo z Estonii, albo fundusz z Malty.
Jeśli ten Zaorski tłucze taką kasę w XTB, to sądzę, że to raczej rachunek demo. Naprawdę ktoś wierzy, że XTB pozwalałaby komukolwiek tak odbierać sobie co i rusz milion złotych ? Kilka lat temu XTB było znane z tego, że zarabiającym graczom uniemożliwiali grę. Ciągłe rekwoty, problemy z zalogowaniem się itd.
Zostawmy ten nieszczęsny temat naiwnym leszczom, bo naprawdę nie ma o czym dyskutować.
Trust no bit**es.
Należy tępić ludzi o mentalności niewolników, okutych w powiciu.

woj55
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: woj55 »

Zwiastun pisze:
majkel79 pisze:
Zwiastun pisze:DAX - nie za wysoko jak na tą porę? - powinien teraz zjechać
widzisz jak spada?

Spada. A jak USA mają rosnąć, to kontrakty na sp500 muszą się cofnąć, a z nimi DAX. Przetestują 12220
nie pomyliles sie? bo jest 12320 Przegapiles bo byla niezla promosja
Rynek to jest na targowisku a tutaj rynkiem są wielkie banki

majkel79
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: majkel79 »

MarioDM pisze:Tak odnośnie tego nieszczęsnego miliona ... .
Głupota totalną jest grać takimi kwotami na własny rachunek. Przyjdzie kolejny "czarny czwartek" i taki gracz zamieszka pod mostem. Brokerzy i owszem gwarantują, że nie będzie salda ujemnego, ale małym drukiem dopisane jest do jakiej kwoty. Zwykle to 20-30 tysi. Wątpię aby broker odpuscił ujemnego salda na kilka baniek. Poza tym grając tak ostro, to ujemne saldo pewnie by się robiło raz na dwa tygodnie co najmniej. Przy większych pozycjach SL nie zadziała tak dobrze i co do pipsa.
Jeśli kiedykolwiek uda mi się nabić na rachunku pół melona zysku to z miejsca rzucam grę na własny rachunek i dalej bym grał jako spółka zoo z Estonii, albo fundusz z Malty.
Jeśli ten Zaorski tłucze taką kasę w XTB, to sądzę, że to raczej rachunek demo. Naprawdę ktoś wierzy, że XTB pozwalałaby komukolwiek tak odbierać sobie co i rusz milion złotych ? Kilka lat temu XTB było znane z tego, że zarabiającym graczom uniemożliwiali grę. Ciągłe rekwoty, problemy z zalogowaniem się itd.
Zostawmy ten nieszczęsny temat naiwnym leszczom, bo naprawdę nie ma o czym dyskutować.

tak Mario brawo dobrze gadasz :564: Dowiedz się czy Zaorski ma coś wspólnego z Czarzastym to wszystko będziesz wiedział :D na temat tego typa

barabaszek

Nieprzeczytany post autor: barabaszek »

MarioDM pisze:Tak odnośnie tego nieszczęsnego miliona ... .
Przyjdzie kolejny "czarny czwartek" i taki gracz zamieszka pod mostem.
Pamietajmy, że to wydarzenie było w kalendarzu ekon.
Chyba nikt nie spodziewał się takiej decyzji ani takiego ruchu. Ale daytraderzy(ten Zaorski to chyba daytrader?) są poza rynkiem w czasie takich eventow. Długoterminowcy to inne mm i tutaj chyba debetow nie było ; )

Gorzej w przypadku flash crash jak np na funcie pazdziernika 2016, nie znasz dnia ni godziny ; )

Awatar użytkownika
MarioDM
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: MarioDM »

majkel79 pisze:Dowiedz się czy Zaorski ma coś wspólnego z Czarzastym to wszystko będziesz wiedział :D na temat tego typa
Nadaj temat lub linka, bo chyba coś wiesz w temacie. :)
:564:
Trust no bit**es.
Należy tępić ludzi o mentalności niewolników, okutych w powiciu.

Świeżak44
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Świeżak44 »

No, nie no.. co wy??? Zaraz powiecie, że Zaorski to taki aktor wynajęty przez brokerów, żeby naganiać leszczy na grę na foreksie.. No litości.. Co on ma udowadniać, ze to nie demo??? Zrobił lajfa z trejdu i co ma jeszcze udowodnić? DAX rzeczywiście wtedy odleciał. Sam to próbowałem łapać bo widziałem po SP500 że zretestowali ta samą strefę co poprzednio i uciekają jak poparzeni. Tylko ja to robiłem nieudolnie, a on złapał na dołku i trzymał do końca. Wiedział kiedy wejść "na grubo". Pytanie tylko z jakiego depo startował. Tego nie wiem.
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.

Awatar użytkownika
F-You Money
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: F-You Money »

Myślałem, że jeszcze bardziej zejdzie rzeźnik, ale to według mnie koniec spadków

podwójne dno na h4 się tworzy, będzie odbicie w górę

Obrazek

trza z esek wiać i kupować
Rysiek - MikiFX - Farciarz - F-you Money

Zablokowany