gralismy podobnie wiec podobnie zarobilem pozycjonowanie na dolcu zostalo ciut mniej niz rano tak polowaPan Cogito pisze:Wszystko weszło, oprócz dax, o czym pisałem rano. Ktoś jeszcze dobrze zarobił?

gralismy podobnie wiec podobnie zarobilem pozycjonowanie na dolcu zostalo ciut mniej niz rano tak polowaPan Cogito pisze:Wszystko weszło, oprócz dax, o czym pisałem rano. Ktoś jeszcze dobrze zarobił?
g/j wysadził mnie z siodła , (tyle że na małym plusiku,) a teraz pewnie walnie świecę do 157Tomasz196407 pisze:troche Yen jest potrzebujenavik pisze:g/j zamkniety ...coś mi tu nie pasuje ....czekam na usa
Trafiony zatopiony. Z tą spadającą gwiazdą trafiłeś bez pudła. Na H4 właśnie kończy się budować sygnał sell (koniec godzina 16)._Kerad_ pisze:Wti H4
spadająca gwiazda w tworzącej się formacji harmonicznej Motyla?
Czy pkt C fibo 88,6 zniesienia odcinka AB oraz spadająca gwiazda, powstrzyma wzrosty?
Ja zakładam koniec wzrostów i spadek do pkt D
Wielka szkoda w takim razie, że "nie czuję" Fibonacciego. Znałem kiedyś faceta, który po mistrzowsku się nim posługiwał. W połowie sesji (około godziny 13), potrafił wskazać prawie co do punktu, jak zamkną się FW20. Próbowałem kiedyś używać Fibo do grania, ale niestety to nie dla mnie, a szkoda._Kerad_ pisze:@Mario
Formacje harmoniczne opisane są Fibonaccim i w zasadzie służą do wyznaczania punktów zwrotnych czyli łapanie tkzw szczytów i dołków z duzo większą precyzją.
w książkach piszą ze sprawdzalność mają powyżej 75 % więc skuteczne są...
W jakim sensie grasz ryzykownie ?_Kerad_ pisze: Ja czasami gram ryzykownie i jak już znajdę formację to jadę z pkt C do D bardzo rzadko do końca .
Jak zejdą do pkt D to zagram ostro w górę .
Przyznam się, że nie za bardzo wierze w taką skuteczność. Czyli na 10 zagrań 7-8 zyskownych. Nawet przy TP=SL to byłby już GRAL_Kerad_ pisze: w książkach piszą ze sprawdzalność mają powyżej 75 % więc skuteczne są...
Ja sam porobiłem trochę statystyk i na WTI ma dobre ruchy harmoniczne a co do pkt to najważniejszy jest pkt D formacji.
Cblondyn pisze:Przyznam się, że nie za bardzo wierze w taką skuteczność. Czyli na 10 zagrań 7-8 zyskownych. Nawet przy TP=SL to byłby już GRAL_Kerad_ pisze: w książkach piszą ze sprawdzalność mają powyżej 75 % więc skuteczne są...
Ja sam porobiłem trochę statystyk i na WTI ma dobre ruchy harmoniczne a co do pkt to najważniejszy jest pkt D formacji.
Chyba nie rozumiem. Przecież patrząc na formację, powinno się właśnie grać z C do D. W D to nie ma już co grać, bo skończyła się formacja i dalej nie wiadomo co będzie._Kerad_ pisze:
Jak pisałem ryzykownie bo gram z pkt C do D
powinno się grać w pkcie D i to jak są formacje świecowe na niższym interwale