Z rynkiem forex jestem związany od 2013 roku, od tamtego okresu działam mniej lub bardziej regularnie. Z ostatnich wydarzeń to miałem 4 miesiące przerwy poprzedzone 11 miesiącami tradingu dziennego na interwale m15. Moim największym osiągnięciem jest to, że jako jeden z nielicznych chyba traderów nigdy nie wyzerowałem konta

Co zamierzam? Jak można domyślić się z tytułu, zamierzam prowadzić konto długoterminowe. Nie odnoszę się tu do tradingu na jakimś wysokim tf tylko raczej do charakteru tego konta. Zamierzam grać sobie na spokojnie z ryzykiem 1% na trade, może mniejszym. Lewar konta to 1:20, czasami po prostu są okazje do tego aby sl był ciasny.
Depozyt startowy to 2450zł. Ponieważ konto ma charakter oszczędnościowy, coś w stylu lokaty, to jeśli nie będę miał jakichś problemów to będę starał się dorzucać co najmniej 500zł miesięcznie. Chodzi o to aby ta kasa mogła coś robić, nie przekonuje mnie oszczędzanie do skarpety. Jeśli stracę kilka % to też nie będzie tragedii, w końcu pieniądze które leżą to też stratna pozycja więc nie będę narzekał.
To chyba tyle, link do konta jest w moim podpisie, teraz pozostaje czekać na pierwsze ruchy