DayTrading: Piątek 26.01.2018

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 27 sty 2018, 00:00

Wzrost
6
43%
Bez zmian
2
14%
Spadek
6
43%

Liczba głosów: 14

karnak
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Piątek 26.01.2018

Nieprzeczytany post autor: karnak »

Garść różnych:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

XAB
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: XAB »

Cblondyn pisze:
Kermit pisze: ja mam watpliwosci. Wykresy pokazały to wcześniej i mam na to dowody
daytrading-czwartek-25-01-2018-t29738-80.html#p899904

daytrading-czwartek-25-01-2018-t29738-100.html#p899916

No chyba ze podejrzewasz mnie o bliska znajomosc z Trumpem i przeciek duzo wczoesniej. IMO Trump byl tylko pretekstem (zapalnikiem do timingu) :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Na wszystkich parach związanych z dolarem wystąpiło nagłe jego osłabienie. W mniejszym lub wiekszym stopniu. Dokładnie w tym samym czasie. Mozna nawet na M1 sobie sprawdzić. Dla mnie sprawa oczywista i nie tylko dla mnie. Nie bez powodu wielu sugeruje trzymac się z dala od rynku w czas publikacji danych. A to, że jakis akurat setup sie zrealizował w tym czasie to jedynie zbieżność zdarzeń :)
W koncu szansa na ruch w jednym z kierunków to ok. 50%. Całkiem sporo jak na zdarzenie losowe
Oczywiście ktos może sie z tym nie zgadzać.
a tak wogole to ty grasz na tym eur/dol ??????????czy tylko dywagujesz co by bylo gdyby
bo dam ci przyklad z naszego podworka
na logike pomysl ile osob tu mialo lki na edku zalozmy ponizej 1,25 a ile kupowalo powyzej 1,25
i odwrotnie ile osob zaczelo sprzedawac czyli ski stawiac powyzej 1,25 a ile ponizej
tak samo zrobila wiekszosc grajacych na fx

trump tylko mogl zwiekszyc spadek bo zrobila sie luka a normalnie spadek by poszedl np na 1,245 a zeszli nizej 1,24
i tyle o prawdopodobienstwach i innych parach
negacje poziomu to normalka
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Cblondyn »

XAB pisze:
Cblondyn pisze:
Kermit pisze: ja mam watpliwosci. Wykresy pokazały to wcześniej i mam na to dowody
daytrading-czwartek-25-01-2018-t29738-80.html#p899904

daytrading-czwartek-25-01-2018-t29738-100.html#p899916

No chyba ze podejrzewasz mnie o bliska znajomosc z Trumpem i przeciek duzo wczoesniej. IMO Trump byl tylko pretekstem (zapalnikiem do timingu) :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Na wszystkich parach związanych z dolarem wystąpiło nagłe jego osłabienie. W mniejszym lub wiekszym stopniu. Dokładnie w tym samym czasie. Mozna nawet na M1 sobie sprawdzić. Dla mnie sprawa oczywista i nie tylko dla mnie. Nie bez powodu wielu sugeruje trzymac się z dala od rynku w czas publikacji danych. A to, że jakis akurat setup sie zrealizował w tym czasie to jedynie zbieżność zdarzeń :)
W koncu szansa na ruch w jednym z kierunków to ok. 50%. Całkiem sporo jak na zdarzenie losowe
Oczywiście ktos może sie z tym nie zgadzać.
a tak wogole to ty grasz na tym eur/dol ??????????czy tylko dywagujesz co by bylo gdyby
bo dam ci przyklad z naszego podworka
na logike pomysl ile osob tu mialo lki na edku zalozmy ponizej 1,25 a ile kupowalo powyzej 1,25
i odwrotnie ile osob zaczelo sprzedawac czyli ski stawiac powyzej 1,25 a ile ponizej
tak samo zrobila wiekszosc grajacych na fx

trump tylko mogl zwiekszyc spadek bo zrobila sie luka a normalnie spadek by poszedl np na 1,245 a zeszli nizej 1,24
i tyle o prawdopodobienstwach i innych parach
negacje poziomu to normalka
A popatrzyłeś na inne krosy z dolarem? Np. usdjpy, nzdusd, audusd czy gbpusd? Na wszystkich dolar sie umocnił w tym samym momencie. Czary? A może "cudowny" setup?
http://www.macronext.pl/pl/komentarze/t ... ego-dolara

XAB
Fanatyk
Fanatyk

juz to kiedys przerabialismy idzie spadek na eur/dol wlaczaja sie maszynki i na calym rynku wzmacnia sie dolar
a oslabia wszystko co zwiazane z dolarem wiadomo niekoniecznie w tym samym tempie
:564: i odwrotnie dla mnie nic w tym dziwnego
pisalem wyraznie trump pomogl w mocy spadku a nie bylby to trump to byloby co innego
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Cblondyn »

XAB pisze:juz to kiedys przerabialismy idzie spadek na eur/dol wlaczaja sie maszynki i na calym rynku wzmacnia sie dolar
a oslabia wszystko co zwiazane z dolarem wiadomo niekoniecznie w tym samym tempie
:564: i odwrotnie dla mnie nic w tym dziwnego
pisalem wyraznie trump pomogl w mocy spadku a nie bylby to trump to byloby co innego
Nie maszynki bo nie potrafią czytać komunikatów a tym bardziej oglądać TV i przekazu info. Jeśli już to z "palucha" otwarte. A powodem zakupu dolara była wypowiedź Trumpka. Czy może mieć Prezydent USA wpływ na polityke gospodarczą kraju i na notowania $? Jak najbardziej bo kto jeśli nie on?

tommy_s
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: tommy_s »

Cblondyn pisze: ... Nie maszynki bo nie potrafią czytać komunikatów ...
Myślę, że "maszynki" są do tego zdolne :idea:

Awatar użytkownika
MERLIN
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: MERLIN »

Niestety automaty podpięte są pod newsy i na nie reagują ,jeżeli ktoś myśli inaczej to jest w błędzie .Myślicie że ktoś siedzi przed komputerem i klika buy/sell śledząc newsy .Raczej nic z tego ,forex zmierza w kierunku automatyzacji

XAB
Fanatyk
Fanatyk

eur/dol tak widze ----
minutka i fbo wsparcia oporki
a jak bedzie to zobaczymy po 22 godz
http://wstaw.org/m/2018/01/28/33.png
moze komus sie przyda
te 1,238 to z prostego abc

Awatar użytkownika
graczpospolity
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: graczpospolity »

karnak pisze:Garść różnych:
Technika mówi nam o szykującym się umocnieniu dolara (na pokazanych instrumentach) a co na to fundamenty? ;)

jkar
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jkar »

XAB pisze:eur/dol tak widze ----
minutka i fbo wsparcia oporki
a jak bedzie to zobaczymy po 22 godz
http://wstaw.org/m/2018/01/28/33.png
moze komus sie przyda
te 1,238 to z prostego abc
+.
Jak by powiało zdrowo to bym jeszcze raz pofrunął.

Zablokowany