Zwiastun pisze:Ktoś ma jakiś oryginalny pomysł na SP500. Jaki scenariusz na dzisiaj?
Osobiście skłaniam się ku temu, że najpierw zejdą do 2830 i potem odpalą wysoko - chociaż to staje się już nudne. Generalnie pewnie idzie gra o świeczkę na miesięcznym. Tylko co w lutym????
Z drugiej strony często 25 stycznia rozpoczynała się konkretna korekta...
XAB pisze: brrrrrrrrrr ladnie daja po kosciach zwollenniko jazdy pod prad znowu ciezki dzien na dodatek Draghiiiiii dzis
juz nie licze ile mam s na edku ile elek na ujku o dolarach cisza 3,31 z krotkiej jak pisalem
upsss wreszcie dali oddech zlapac szyki ciut wyrownane choc na edku juz luz
ujek to samo i jak zwykle usd/pl ciezki dzien ale juz ok
Z Ciebie jest jakis czarodziej 100 pips odbil usd/pln i eur/usd spadlo 30 pipsow i juz masz spokoj w pozycjach dziwne
w edka i w ujka wchodzilem dopiero dzisiaj wiec to zadne czary zas usd/pl tu jeszcze wisze
ja zauwazylem co piszesz
ty grasz calkiem inaczej na usd/pl moge czasem zostac z drozszym dolcem na reszcie nie dopuszczam takiej mozliwosci wiekszych strat niz te 30 pipsow po prostu tne straty i zapominam ze mialem zle wejscie lub wejscia
ja wchodze kilka razy w jedna pozycje rzadko stawiam 1ske czy lke dlatego nie moge sobie zbytnio pozwolic na pomylki
Ostatnio zmieniony 25 sty 2018, 10:08 przez XAB, łącznie zmieniany 1 raz.
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora
XAB pisze: brrrrrrrrrr ladnie daja po kosciach zwollenniko jazdy pod prad znowu ciezki dzien na dodatek Draghiiiiii dzis
juz nie licze ile mam s na edku ile elek na ujku o dolarach cisza 3,31 z krotkiej jak pisalem
Z Ciebie jest jakis czarodziej 100 pips odbil usd/pln i eur/usd spadlo 30 pipsow i juz masz spokoj w pozycjach dziwne
w edka i w ujka wchodzilem dopiero dzisiaj wiec to zadne czary zas usd/pl tu jeszcze wisze
ja zauwazylem co piszesz
ty grasz calkiem inaczej na usd/pl moge czasem zostac z drozszym dolcem na reszcie nie dopuszczam takiej mozliwosci wiekszych strat niz te 30 pipsow po prostu tne straty i zapominam ze mialem zle wejscie lub wejscia
ja wchodze kilka razy w jedna pozycje rzadko stawiam 1ske czy lke dlatego nie moge sobie zbytnio pozwolic na pomylki
Ostatnio zmieniony 25 sty 2018, 10:19 przez XAB, łącznie zmieniany 1 raz.
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora
Po bardzo dobrym wtorku, środa przyniosła mi 2 tysiące straty. Pozycje ciągle mam otwarte i gram hedge.
Zakładałem inny scenariusz - zaniżanie do Mariana i grube L, a teraz jest kłopot.
ja zauwazylem co piszesz
wiesz kazdy gra jak chce ja tylko czytam i widze ze od kilku dni jestes calyczas na S w e/u
kingston poczytaj na gorze
i widocznie nie czytasz dokladnie bo pisze wyraznie ja gram krotko tzn raczej 1 sesje na wsiech parach
tylko na usd/pl gram czesto i mocno
XAB pisze:kingston poczytaj na gorze
i widocznie nie czytasz dokladnie bo pisze wyraznie ja gram krotko tzn raczej 1 sesje na wsiech parach
tylko na usd/pl gram czesto i mocno
trudno komukolwiek ciebie zrozumieć skoro wrzucasz 2 wykresy usdjpy a piszesz o eurusd?
kilka postów poniżej
Dramatem naszej epoki jest to, że głupota zabrała się do myślenia.
To smutne, że głupcy są tacy pewni siebie, a ludzie rozsądni tacy pełni wątpliwości
meczysz pokazywalem jak robie na przykladzie ujka ale chcesz eur/dol masz
a pisalem i o ujku i o edku tez http://wstaw.org/m/2018/01/25/55_1.png
tu co mam pokazac jak juz obrobilem i poskracalem