DayTrading: Czwartek 25.01.2018

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 26 sty 2018, 00:00

Wzrost
1
10%
Bez zmian
2
20%
Spadek
7
70%

Liczba głosów: 10

Zwiastun
Gaduła
Gaduła

Re: DayTrading: Czwartek 25.01.2018

Nieprzeczytany post autor: Zwiastun »

Zwiastun pisze:
Zwiastun pisze:Ktoś ma jakiś oryginalny pomysł na SP500. Jaki scenariusz na dzisiaj?
Osobiście skłaniam się ku temu, że najpierw zejdą do 2830 i potem odpalą wysoko - chociaż to staje się już nudne. Generalnie pewnie idzie gra o świeczkę na miesięcznym. Tylko co w lutym????

Z drugiej strony często 25 stycznia rozpoczynała się konkretna korekta... :roll:

XAB
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: XAB »

Kingston pisze:
XAB pisze::mrgreen: brrrrrrrrrr ladnie daja po kosciach zwollenniko jazdy pod prad znowu ciezki dzien na dodatek Draghiiiiii dzis
juz nie licze ile mam s na edku ile elek na ujku o dolarach cisza 3,31 z krotkiej jak pisalem
upsss wreszcie dali oddech zlapac :) szyki ciut wyrownane choc na edku juz luz
ujek to samo i jak zwykle usd/pl ciezki dzien ale juz ok
Z Ciebie jest jakis czarodziej 100 pips odbil usd/pln i eur/usd spadlo 30 pipsow i juz masz spokoj w pozycjach dziwne
w edka i w ujka wchodzilem dopiero dzisiaj wiec to zadne czary zas usd/pl tu jeszcze wisze
ja zauwazylem co piszesz
ty grasz calkiem inaczej na usd/pl moge czasem zostac z drozszym dolcem na reszcie nie dopuszczam takiej mozliwosci wiekszych strat niz te 30 pipsow po prostu tne straty i zapominam ze mialem zle wejscie lub wejscia
ja wchodze kilka razy w jedna pozycje rzadko stawiam 1ske czy lke dlatego nie moge sobie zbytnio pozwolic na pomylki
Ostatnio zmieniony 25 sty 2018, 10:08 przez XAB, łącznie zmieniany 1 raz.
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora

Tolmon_Nika
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Tolmon_Nika »

Zwiastun pisze:Ktoś ma jakiś oryginalny pomysł na SP500. Jaki scenariusz na dzisiaj?
SPX500M15.png
GER30H1TD.png
powodzenia
BBFN
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 25 sty 2018, 10:21 przez Tolmon_Nika, łącznie zmieniany 1 raz.
πάντα ρέει - Panta rhei - Wszystko płynie
Jest to moja subiektywna ocena rynku , inwestowanie na jej podstawie mija się z celem ;)

XAB
Fanatyk
Fanatyk

XAB pisze:
Kingston pisze:
XAB pisze::mrgreen: brrrrrrrrrr ladnie daja po kosciach zwollenniko jazdy pod prad znowu ciezki dzien na dodatek Draghiiiiii dzis
juz nie licze ile mam s na edku ile elek na ujku o dolarach cisza 3,31 z krotkiej jak pisalem
Z Ciebie jest jakis czarodziej 100 pips odbil usd/pln i eur/usd spadlo 30 pipsow i juz masz spokoj w pozycjach dziwne
w edka i w ujka wchodzilem dopiero dzisiaj wiec to zadne czary zas usd/pl tu jeszcze wisze
ja zauwazylem co piszesz
ty grasz calkiem inaczej na usd/pl moge czasem zostac z drozszym dolcem na reszcie nie dopuszczam takiej mozliwosci wiekszych strat niz te 30 pipsow po prostu tne straty i zapominam ze mialem zle wejscie lub wejscia
ja wchodze kilka razy w jedna pozycje rzadko stawiam 1ske czy lke dlatego nie moge sobie zbytnio pozwolic na pomylki
tak jak pisalem to ujek i ja po robocie
http://wstaw.org/m/2018/01/25/4444.png
a na edku zostalem bo mam 1ske z gory takze luz
http://wstaw.org/m/2018/01/25/555.png
Ostatnio zmieniony 25 sty 2018, 10:19 przez XAB, łącznie zmieniany 1 raz.
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora

Awatar użytkownika
TsunamiPL
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: TsunamiPL »

Po bardzo dobrym wtorku, środa przyniosła mi 2 tysiące straty. Pozycje ciągle mam otwarte i gram hedge.
Zakładałem inny scenariusz - zaniżanie do Mariana i grube L, a teraz jest kłopot.
The only way is up

Awatar użytkownika
Kingston
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Kingston »

XAB pisze:
Kingston pisze:
ja zauwazylem co piszesz
wiesz kazdy gra jak chce ja tylko czytam i widze ze od kilku dni jestes calyczas na S w e/u

Awatar użytkownika
MarioDM
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: MarioDM »

Zwiastun pisze:
Z drugiej strony często 25 stycznia rozpoczynała się konkretna korekta... :roll:
Brawo ! Sam to często piszę. Niestety QE zakłócił sezonowość, ale skoro (podobno) już się skończył, więc może sezonowość wróci na rynki finansowe.
Trust no bit**es.
Należy tępić ludzi o mentalności niewolników, okutych w powiciu.

XAB
Fanatyk
Fanatyk

kingston poczytaj na gorze
i widocznie nie czytasz dokladnie bo pisze wyraznie ja gram krotko tzn raczej 1 sesje na wsiech parach
tylko na usd/pl gram czesto i mocno

HAJENT Z KOSMOSU
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: HAJENT Z KOSMOSU »

XAB pisze:kingston poczytaj na gorze
i widocznie nie czytasz dokladnie bo pisze wyraznie ja gram krotko tzn raczej 1 sesje na wsiech parach
tylko na usd/pl gram czesto i mocno

trudno komukolwiek ciebie zrozumieć skoro wrzucasz 2 wykresy usdjpy a piszesz o eurusd? :shock:
kilka postów poniżej

-- Dodano: 25 sty 2018, 10:43 --
XAB pisze:[
tak jak pisalem to ujek i ja po robocie
http://wstaw.org/m/2018/01/25/4444.png
a na edku zostalem bo mam 1ske z gory takze luz
http://wstaw.org/m/2018/01/25/555.png
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Dra­matem naszej epo­ki jest to, że głupo­ta zab­rała się do myślenia.
To smutne, że głupcy są tacy pewni siebie, a ludzie rozsądni tacy pełni wątpliwości

XAB
Fanatyk
Fanatyk

meczysz pokazywalem jak robie na przykladzie ujka ale chcesz eur/dol masz
a pisalem i o ujku i o edku tez
http://wstaw.org/m/2018/01/25/55_1.png
tu co mam pokazac jak juz obrobilem i poskracalem :D

Zablokowany