Zależy jak wykorzystujesz zwierzaki ,dla tego ja nie dyskutuje na temat speców od tego typu analizy .Oni swoje ja swoje i kropkaCblondyn pisze:Sugerowałbym przy tych kreskach pozostać. "Zwierzaczki" sobie odpuścić. Jako dowód moge pokazać kilka uwalonych kont dzięki nimMERLIN pisze:Niespodzianka na EU nowe szczyty , dlatego też nie warto grać na Gartleya którego pokazywał wczoraj Kareb
DayTrading: Piątek 12.01.2018
Re: DayTrading: Piątek 12.01.2018
Ostatnio zmieniony 12 sty 2018, 10:22 przez MERLIN, łącznie zmieniany 1 raz.
Juz pomijając czy cos jest czy nie jest pare slów od strony technicznej.
https://charts.mql5.com/17/227/usdidx-h ... rokers.png
Rozgrywanie takiego RGRa (niech będzie) daje nam słaby RR. Z tej przyczyny, że SL jest duży w stosunku do TP. Zazwyczaj stawiamy nad prawym ramieniem
-- Dodano: pt 12-01-2018, 10:24 --

To była dobra decyzja. Ale jak ci pomagają to życze dużo pipsiorów
https://charts.mql5.com/17/227/usdidx-h ... rokers.png
Rozgrywanie takiego RGRa (niech będzie) daje nam słaby RR. Z tej przyczyny, że SL jest duży w stosunku do TP. Zazwyczaj stawiamy nad prawym ramieniem
-- Dodano: pt 12-01-2018, 10:24 --
Pozostałem przy klasycznych kreskach i nie żałujeMERLIN pisze:Zależy jak wykorzystujesz zwierzaki ,dla tego ja nie dyskutuje na temat speców od tego typu analizy .Oni swoje ja swoje i kropkaCblondyn pisze:Sugerowałbym przy tych kreskach pozostać. "Zwierzaczki" sobie odpuścić. Jako dowód moge pokazać kilka uwalonych kont dzięki nimMERLIN pisze:Niespodzianka na EU nowe szczyty , dlatego też nie warto grać na Gartleya którego pokazywał wczoraj Kareb
To była dobra decyzja. Ale jak ci pomagają to życze dużo pipsiorów
Już na indeksie dolara się zapowiadało że L to nie bardzo ,czyli EU nie powinno rosnąć .Czasami dobrze jest spojrzeć na indeks dolara by wyciągnąć wnioski czym może zaskoczyć EU
Takie jest moje zdanie
Imo luka na indeksie dolara chyba dzisiaj zostanie zamknięta
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 12 sty 2018, 10:41 przez MERLIN, łącznie zmieniany 1 raz.
Ja sie zgadzam. Bo index dolara pokazuje siłe/słabośc dolara. Doskonale widoczne to będzie w parach z dolarem. Takich jak eurusd, gbpusd, usdjpy, usdchf, nzdusd itd.MERLIN pisze:Już na indeksie dolara się zapowiadało że L to nie bardzo ,czyli EU nie powinno rosnąć .Czasami dobrze jest spojrzeć na indeks dolara by wyciągnąć wnioski czym może zaskoczyć EUTakie jest moje zdanie
Dlatego moja rada. Jak gracie jednoczesnie na kilka par ze sobą mocno skorelowanych to ostrożnie bo straty mogą być bardzo bolesne
Ja staram sie tego nie robić. No ale kazdy robi jak uważa
-
Tolmon_Nika
- Maniak

@ Tomasz
IMO
IMO
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
πάντα ρέει - Panta rhei - Wszystko płynie
Jest to moja subiektywna ocena rynku , inwestowanie na jej podstawie mija się z celem
Jest to moja subiektywna ocena rynku , inwestowanie na jej podstawie mija się z celem
Index dolara nic nie mówi o dolarze ...Cblondyn pisze:MERLIN pisze: Bo index dolara pokazuje siłe/słabośc dolara.
Ok. A o czy w takim razie mówi?FatCows pisze:Index dolara nic nie mówi o dolarze ...Cblondyn pisze:MERLIN pisze: Bo index dolara pokazuje siłe/słabośc dolara.
Pokazuje tylko kreskę rysowaną po fakcie ...Cblondyn pisze: Ok. A o czy w takim razie mówi?
Ok bez komentarzaFatCows pisze:Index dolara nic nie mówi o dolarze ...Cblondyn pisze:MERLIN pisze: Bo index dolara pokazuje siłe/słabośc dolara.
-
Tomasz196407
- Fanatyk

Przemo każdy ma swoje zdanie
indeks jena też mi nic nie mówi o jenie a jednak bez niego bym sie nie ruszył
indeks jena też mi nic nie mówi o jenie a jednak bez niego bym sie nie ruszył