next

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

Re: next

Nieprzeczytany post autor: fx-technik »

Gann ci napisał, kiedy cena się rusza.
Nic się od wtedy nie zmieniło.
Tylko na korzyść dla nas.
Ponieważ mamy dostępną technologię, o jakiej jemu się śnić nie mogło, i to za takie pieniądze,
że nawet bezdomny żul z ulicy mógłby tradować na androidzie z kontem 100 PLN.
I, te same reguły żądzą M1, jak i każdym innym interwałem.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?

Awatar użytkownika
sardo nunspa
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: sardo nunspa »

Rookie co to za minusy na Daxie ze wczoraj? Ty się nie jaraj jakimiś książkami, nadal masz ocenę niedostateczną z czytania wykresu. Zero pracy z wykresem, zero czytania wykresu. Przeczytałeś Alla Brooksa i dalej ładujesz się jak Ci zaznaczyłem na wykresie. Później jest już tylko uśrednianie, wiesz do czego to prowadzi. Jedziesz na elastyczności, czyli na tym, że rynek wracana na około 95%, a to znaczy ze na 5% nie wraca i w końcu urwie Ci dupę. Więc łap za wykres bo i 100 książek przeczytanych nie pomoże.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Obrazek

-rookie-
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: -rookie- »

Niespodziewałem się że mogą aż tak w dół polecieć wczoraj. Ale to było małe konto do testów i w sumie mam to co chciałem, bo gdyby nie dopłacanie zaliczyłbym MC. Ale zamknalem teraz i wyplacilem wszystko, zostawilem tylko 1k. Wracam po nowym roku do tego. I zobacze czy coś się zmieniło...

Awatar użytkownika
sardo nunspa
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: sardo nunspa »

Masz jakieś pytania odnośnie łobroska, bo tu nie wszystko jest wyjaśnione
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Obrazek

-rookie-
Maniak
Maniak

Ogólnie wiem jak zrobić taki hedge ale w tym momencie mam problem z wyznaczeniem momentu wyjścia z rynku, więc obracałbym pozycje za wcześnie. Gdybym zaczął stosować to regularnie to tylko spotęguje moje problemy. Dlatego na razie nawet nie podejmuje poznania tego tematu lepiej, czasem stosuje hedge jak w czwartek ale widać jak to spaprałem. Za szybko z tego wyszedłem i potem zacząłem dokładać jeszcze...

Bardziej myśle teraz o tym co robiłem przez ten 2017... Może po nowym roku zrobie jakieś testy hedge z EA ale już tyle miałem planów przez ten rok a niewiele doprowadziłem do końca.

...

A skoro już o tym, to pora podsumować zyski za 2017:
Dukascopy Zaczynałem rok z 15,501 PLN, ale potem musiałem prawie połowe wypłacić i na ten moment kapitał 8000 PLN --> zysk netto 622.16 PLN, wypłacone 622.16 PLN, na koncie zostało 8000 PLN na kolejny rok
Tickmill wpłacony kapitał łącznie na dwóch kontach 1600 PLN --> zysk 528 PLN, wypłacone 1128.80 PLN ( 713 jakiś czas temu i dzisiaj kolejne 415. Ale wcześniej uwaliłem konto z 500 PLN, więc ten zysk 713 pokrywa te straty i netto na plusie jestem 213 + 415 z czego 100 PLN to początkowy wkład ). Zostawiłem tylko na koncie 1000 PLN na kolejny rok
XM --> strata 125 PLN. To było konto do nauki, zostawiłem to konto aktywne ale nie handluje teraz na nim.
W sumie zysk netto wynosi około 1025 PLN przy kapitale 9000 PLN jaki miałem teraz i z jakim startuje w kolejny roku. Wiem że "mogę zarobić 10000000% a stracić tylko 100%" ale tak wyglądają moje wyniki. Ogólna strata na forex to jakieś 2200 PLN za te 3 lata od 2014 - 2016 i teraz za 2017 jest +1025 PLN. Musze to dokładnie policzyć jeszcze ale tak to mniej więcej wygląda, niewiele, ale zarobiłem w tym roku w przeciwieństwie do lat 2014-2016.

Jeszcze jedno. Tak właściwie zarabiam dopiero od 2 miesięcy. Od momentu kiedy skupiłem się na zarabianiu 10 PLN dziennie ruszyło to troche do przodu. Chyba skupienie się na tym celu pomagało mi ogarnąć ten chaos który jest ciągle u mnie. I to troche zmieniło moje myślenie. Ale mam świadomość tego o czym pisze np. sardo nunspa że kiedyś mnie złapie a ja gram bez sl, jeszcze do tego uśredniam, na dodatek wczoraj dopłacałem żeby utrzymać pozycje. I sumie to tyle. Zobacze co będzie po nowym roku...

-rookie-
Maniak
Maniak

irmentruda
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: irmentruda »

-rookie- pisze:Chyba zmienie profesje https://www.bankier.pl/wiadomosc/L-Espr ... 51897.html
no przecież nie od dziś wiadomo, że najlepsza branża, sprzedajesz wycieczki z biletem w jedną stronę do realizacji za X lat ale płatność natychmiast, gwarancji ani rękojmi nie dajesz bo nie musisz, i tak nie ma jak zareklamować niewykonania usługi.

irmentruda
Maniak
Maniak

-rookie- pisze: Jeszcze jedno. Tak właściwie zarabiam dopiero od 2 miesięcy. Od momentu kiedy skupiłem się na zarabianiu 10 PLN dziennie ruszyło to troche do przodu. Chyba skupienie się na tym celu pomagało mi ogarnąć ten chaos który jest ciągle u mnie. I to troche zmieniło moje myślenie. Ale mam świadomość tego o czym pisze np. sardo nunspa że kiedyś mnie złapie a ja gram bez sl, jeszcze do tego uśredniam, na dodatek wczoraj dopłacałem żeby utrzymać pozycje. I sumie to tyle. Zobacze co będzie po nowym roku...
Rookie to i tak jesteś lepszy od mnie, bo ja straciłem znów w tym roku jak zwykle właśnie na systemach z uśrednianiem, po prostu w pewnym momencie zabrakło paliwa aby walczyć z rozpędzonym trendem na edku i nzd. Ale dziś widzę, że nawet gdybym miał więcej kasy przeznaczonej na to to i tak nie wyszedłbym z tego z zyskiem tylko z jeszcze większą stratą. Cena jednak nie cofnęła się na tyle aby pozycje wzięte przy uśrednianiu zarobiły na stratne z początku w przypadku edka a w przypadku nzd to rozwaliły mnie nie pozycje z początku trendu tylko pozycje, którymi hedgowałem! Weź to pod rozwagę.
Aktualnie staram się prowadzić trading na niskich tf w taki sposób aby dziennie mieć z tego 10 pipsów na instrumentach fx na majorsach. I cholernie mi z tym wygodnie.

-rookie-
Maniak
Maniak

I w jaki sposób próbujesz zbierać te 10 pips dziennie, co to za strategia jeśli można wiedzieć?

irmentruda
Maniak
Maniak

-rookie- pisze:I w jaki sposób próbujesz zbierać te 10 pips dziennie, co to za strategia jeśli można wiedzieć?
Bardzo prosta strategia, musi byc trend widoczny na M5 i M15, trend czyli cena robi impulsy i korekty, wybija kolejne HH i nie spada ponizej LH, czekam na jakis uklad korekcyjny jak impuls i zigzag albo po prostu impuls i zniesienie korekcyjne. Wchodze dopiero jak stwierdze, ze korekta juz zakonczyla sie. Czesto musze odpuscic.

Zablokowany