Tickmill UK/EU - Broker Forex

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.
Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Re: Tickmill UK - ECN Broker

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Z tym spreadem to też ciekawa sprawa, bo okazuje się, że sami dostawcy płynności często narzucają opłaty nie w stałej wartości (a nawet nie w pewnych przedziałach) ale nakładają opłaty wyrażone w % od wartości BTC. To zatem oznacza, że im wyższy kurs, tym wyższe opłaty, a więc i spread, który później może ulec dodatkowemu rozszerzeniu z uwagi na ograniczoną płynność. No ale co tu się dziwić skoro mówimy o instrumencie, który w zaledwie miesiąc podrożał o prawie 200% już od i tak astronomicznej wartości.

W Tickmillu spread szaleje, ale w takim TMS-ie np. wprowadzono stały na 100$. I byłoby wszystko pięknie, tylko jednocześnie wyłączono możliwość otwierania nowych pozycji - możemy jedynie zamykać otwarte wcześniej ;).

Tutaj ciekawy artykuł o kryptowalutach:
https://independenttrader.pl/pulapki-na ... walut.html

Polecam szczególnie ostatnie 2 akapity.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

rem
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: rem »

Nieśmiertelny Trader pisze:Niestety spread 150 dolka na bitcoinie stał się normą. 150 dolka...
...
Pisałem 150? Co raz częściej 200, czyli tak jak b na edku 15 pipsów, nie ma co....
Teraz, gdy jest relatywnie spokojnie, w Tickmill spread jest ok 150, ale gdy było gorąco, to widziałem tu spread prawie 300 ( a tylko sporadycznie spoglądam na Tickmill, więc pewnie nie widziałem wszystkiego).

Przy takich spreadach konkurs jest i owszem - "Win-Win"... z tym, że nie dla tradera, ale dla brokera i/lub dostawcy płynności, co potwierdzają wyniki "śmiałków", którzy zdecydowali się na trading w takich warunkach:
https://tickmill.com/pl/promotions/the- ... g-contest/

Awatar użytkownika
MarioDM
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: MarioDM »

raposo pisze:
W Tickmillu spread szaleje, ale w takim TMS-ie np. wprowadzono stały na 100$.
To już nieaktualne. Dziś w TMS spread wynosi ... tadadadam 150 dolców. :lol:
W tym tempie do końca tygodnia spread będzie wynosił 500 baksów u wszystkich brokerów.
Dziś wystartowały kontrakty na giełdzie w USA (zapomniałem, na której) i początkowo płynność była tak niska, że ciągle zawieszano notowania. Ciekawe jak teraz będzie ?
Tak sobie myślę, że co przyjdzie z tych kontraktów skoro nie są zabezpieczone BTC ? To wirtualny derywat na wirtualny pieniądz. To prawie jak opcja na kontrakty. Brzmi to tak piramidalnie... . Lepiej już nic wiecej nie będę pisał :lol:
Trust no bit**es.
Należy tępić ludzi o mentalności niewolników, okutych w powiciu.

Nieśmiertelny Trader

Nieprzeczytany post autor: Nieśmiertelny Trader »

Do tego swap zdrożał uwaga 3-krotnie!

Z -15 na pozycjach długich i krótkich do -45 :D

Kuźwa na cholere w ogóle wprowadzać coś takiego? Już lepiej gdyby wcale nie wprowadzali.

Za dnia handlować się nie da bo spread, na noc trzymać się nie opłaca bo swap...

Przykładowo dla pozycji 1,5 lota mamy -220zł tylko za jeden dzien trzymania, nie wazne czy long czy short + spread 200 baxów.

Lepiej to usunąć, po co psuć Sobie opinię. Poważnie nie kumam do czego to teraz się nadaje. :583:

Forex-trader
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Forex-trader »

no ale panowie, podejdzmy do tego racjonalnie. lud chcial, to ma. a ze brok nie chce dokladac do interesu to chyba wiadomo nie od dzis. kurs wariuje, rynek plytki, a wszyscy obstawiaja wzrost. to kto wtedy sprzedaje?? idzcie na gielde btc jesli chcecie taniej. aaaa no tak, tylko problem taki, ze nie wiadomo czy jutro nadal ona bedzie, bo regulacji i gwarancji brakuje he he.

c'est la vie

pr7emo
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: pr7emo »

czy u mnie coś jest nie tak czy u każdego??
kurs konta real różni się od demo
commision na realu wzrosło z 0,04 na 0,05
broker planuje najbliższym czasie dalej zmieniać warunki handlu?

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

pr7emo pisze:czy u mnie coś jest nie tak czy u każdego??
kurs konta real różni się od demo
commision na realu wzrosło z 0,04 na 0,05
broker planuje najbliższym czasie dalej zmieniać warunki handlu?
Na stronie nie ma nic na ten temat, jak i też nie słyszałem o planach podnoszenia prowizji - wręcz przeciwnie. Patrząc na politykę konkursu Win-Win, który właśnie ruszył, gdzie w sumie każdy może sobie tę prowizję dodatkowo obniżyć o 10% (do tego dochodzi rabat Forex Club kolejne -10%). Wystarczy 1000$ depozytu.

Strzelam, że powodem "podniesienia" prowizji jest to, że wcześniej wychodziło Ci np. 0,044 prowizji, czyli po zaokrągleniu 0,04, a teraz na skutek zmian kursowych po przeliczeniu na PLN wychodzi 0,045, czyli zaokrąglając 0,05. I tę zagadkę rozwiążą wyliczenia po bieżących kursach lub zawarcie pozycji o 10-krotnie większym wolumenie ;).

Co do rozbieżności. Napisz więcej szczegółów - na czym kursy się różnią. Ja patrząc teraz na oko nie widzę różnic.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

pr7emo
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: pr7emo »

to może na koncie real i demo dopełnienia się różnią, pierwszy raz zauważyłem commision 0,05 dlatego pytam
a wykresy tak się różnią, wczoraj nawet to było bardziej widoczne
proszę o zrozumienie to konto testowe a realne bonusowe
obiecuje że jak tak dalej pójdzie z moją grą to będę dysponował ponadprzeciętnymi środkami ;)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Ok, czyli EUR/USD i USD/JPY. Po przyjrzeniu się faktycznie coś nie tak jest na demo (porównując z innymi brokerami). Już zgłosiłem Tickmillowi. Ponoć mają na serwerach demo jakąś mini-awarię. Jak dowiem się czegoś więcej to dam znać. Tak czy inaczej, na realu jest OK.

Drugi temat. Wyliczenie prowizji dla EUR/USD.

0.01 lot = 1000 EUR
1000 EUR * 0,0020% (podstawowa stawka prowizji) * 2 (otwarcie + zamknięcie) = 0,04 EUR
0,04 EUR * 1,18 (kurs eur/usd) = 0,0472 -> 0,05 USD

Wychodzi na to, że się zgadza.

-- czw 14-12-2017, 16:13 --

Hmm... Poszło ekspresem - dostałem info, że już naprawili ;). Jak nie widać zmian to najlepiej odświeżyć wykres.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

Nieśmiertelny Trader

Nieprzeczytany post autor: Nieśmiertelny Trader »

Dokładnie, jakis chwilowy blad, tez to zauwazylem. Demo przez jakis czas było opoznione ponad 5-10 minut w stosunku do reala.

ODPOWIEDZ