DayTrading: Środa 13.12.2017

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 14 gru 2017, 00:00

Wzrost
2
22%
Bez zmian
4
44%
Spadek
3
33%

Liczba głosów: 9

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Środa 13.12.2017

Nieprzeczytany post autor: fx-technik »

Pan Cogito pisze:Ja tam opuszczam daxa, jest możliwość wybicia do góry więc nie ryzykuję. Może dax pójść do 13350 i tam będę szukał okazji na sell. Jak poleci w dół od razu to dołączę się do spadku gdzieś po drodze lub w najgorszym wypadku stracę ten setup.
A nie lepiej, żebyś wyznaczył poziomy Breaków i wtedy grał, gdy PA na nich jest właściwe?
Jak nie ma Breaka na Long, to nie masz po co uciekać.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?

Michał - TopTrade

Nieprzeczytany post autor: Michał - TopTrade »

fx-technik pisze:
Pan Cogito pisze:Ja tam opuszczam daxa, jest możliwość wybicia do góry więc nie ryzykuję. Może dax pójść do 13350 i tam będę szukał okazji na sell. Jak poleci w dół od razu to dołączę się do spadku gdzieś po drodze lub w najgorszym wypadku stracę ten setup.
A nie lepiej, żebyś wyznaczył poziomy Breaków i wtedy grał, gdy PA na nich jest właściwe?
Właśnie przebiliśmy daxem, pośpieszyłem się trochę ale to dlatego, że idę już spać. Nie lubię grać na BO jakoś mi to nigdy nie wychodziło i odpuściłem sobie ale może kiedyś spróbuję coś popracować w tym kierunku.

Awatar użytkownika
Kermit
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Kermit »

ale że rysowanie jednak edkowi pomogło... ech :)
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora

Caldeborn
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Caldeborn »

Wystarczy caly czas pisac, ze pojdzie do gory i kiedys napewno sie uda.

Awatar użytkownika
moneymaker
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: moneymaker »

fx-technik pisze:Reasumując, gdybym dzisiaj w ogóle grał Edka, to z perspektywy DT bym grał tylko Longi:
EURUSDM1.png
I nie potrzeba mi czekać tygodniami na jakiś ruch, który będzie, albo nie będzie,
ponieważ widać to tu i teraz, i nie potrzeba przewidywać miesiąc wcześniej, ani nawet dzień wcześniej.
Mógłbyś coś więcej napisać, dlaczego longi? Wczorajsza daily była spadkowa, dopóki cena dziś zdecydowanie nie wybiła w górę, oscylowała wokół wczorajszej close i w górę i w dół. Więc skąd wiadomo, że long?

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

moneymaker pisze:
fx-technik pisze:Reasumując, gdybym dzisiaj w ogóle grał Edka, to z perspektywy DT bym grał tylko Longi:
EURUSDM1.png
I nie potrzeba mi czekać tygodniami na jakiś ruch, który będzie, albo nie będzie,
ponieważ widać to tu i teraz, i nie potrzeba przewidywać miesiąc wcześniej, ani nawet dzień wcześniej.
Mógłbyś coś więcej napisać, dlaczego longi? Wczorajsza daily była spadkowa, dopóki cena dziś zdecydowanie nie wybiła w górę, oscylowała wokół wczorajszej close i w górę i w dół. Więc skąd wiadomo, że long?
Czytasz wykres i wolumeny.
Potrzebujesz rozumieć zjawiska popytu i podaży, jak to działa na wykresie, jak interpretować akcje wolumenowe.
Czyli, jeżeli nie umiesz tego zobaczyć logicznie (słabość strony po ataku), to musisz zrozumieć Sama Seidena i VSA.

Nie ma znaczenia jaka była wczorajsza świeca D1, tylko reakcja ceny na jej poziom Close i okolice (strefa),
z uwzględniemiem innych okolicznych SR.

Tu masz praktycznie wszystko:
EURUSDM5.png
EURUSDM15.png
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).

Caldeborn
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Caldeborn »

Mozna prosciej na BB's i CCI. Wyjasnienie dzialania w dziale strategii. Powodzenia

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

Np. teraz mamy nowy dzień:
EURUSDM5.png
Nic tu jeszcze nie widać.
Opór widać na H1:
EURUSDH1.png
I tak mamy przygotowaną ramę do jutrzejszych rozgrywek.
Dalej zobaczymy rano, jak już będziemy patrzeć (się wyśpimy).

-- Dodano: 13 gru 2017, 23:14 --
Caldeborn pisze:Mozna prosciej na BB's i CCI. Wyjasnienie dzialania w dziale strategii. Powodzenia
Jak dla mnie, to mi te twoje kalmary nic nie mówią i tylko zamieszanie wprowadzają.
Ergo, nic w tym twoim prostszego nie widzę - ja.

Awatar użytkownika
Jones
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Jones »

EURUSDM1.png
ale nie grałeś
taa widac teraz :lol:
Pamiętaj, że twoim celem jest grać dobrze, a nie grać często. Alexander Elder
http://www.forexfactory.com/jones_pl
https://www.myfxbook.com/members/Jones

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

Jones pisze:
EURUSDM1.png
ale nie grałeś
taa teraz widac tu
Bo grałem GJ i WTI, i DAX.

Zablokowany