Dziękuję, uprzejmie.jkar pisze:fx-technik pisze:Totalnie się z tym nie zgadzam.jkar pisze: Czekając na potwierdzenie płacisz "cenę wiekszego głupca" - już kiedyś Ci to pisałem.
Mam znacznie większe PP sukcesu i jest to zgodne z moją osobowością.
A twoja metoda nie przystaje do mojej osobowości.
Alez ja Ciebie do niczego nie namawiam Kermit uprzejmie pytał więc mu odpowiedziałem.
Wciąłeś sie w temat , a ze uprzejmy jestem to tez udzieliłem odpowiedzi.
DayTrading: Czwartek 30.11.2017
- fx-technik
- Fanatyk
Re: DayTrading: Czwartek 30.11.2017
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
Dzięki...Troche inne mam zdanie co do prawdopodobienstwa bo wprawdzie mamy dolna bande flagi wciąż nie przebitą, ale tygodniowy i dzienny uklad świec jest spadkowy wiec wg mnie tym razem wyjdziemy z tego dolem. No i druga sprawa to w trendzie spadkowym jakos lepiej mi sie gra S niz L wiec wolalbym poczekac na wybicie i sie podlaczyc. Po prostu rynek oduczyl mnie lapac korekty dlatego nawet z formacji bardziej cenie te kontynuacji niż zmiany trendujkar pisze: Rysunek dokładnie taki.
Prawdopodobienstwo wzrostów nie mniejsze niż spadków.
A dokładnie widac gdzie się racji miec nie będzie.
Cos na kształt 2B Sperandeo.
Target 5 razy wiekszy niz stop - nawet jak sie 3 razy pomylisz i tak wygrywasz
Wystarczy?
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora
To nawet do mnie trafia - tylko. że przez ponad 20 lat praktyki wiem że największą kasę robią Ci co odwracają trend a nie kontynuują.Kermit pisze:Dzięki...Troche inne mam zdanie co do prawdopodobienstwa bo wprawdzie mamy dolna bande flagi wciąż nie przebitą, ale tygodniowy i dzienny uklad świec jest spadkowy wiec wg mnie tym razem wyjdziemy z tego dolem. No i druga sprawa to w trendzie spadkowym jakos lepiej mi sie gra S niz L wiec wolalbym poczekac na wybicie i sie podlaczyc. Po prostu rynek oduczyl mnie lapac korekty dlatego nawet z formacji bardziej cenie te kontynuacji niż zmiany trendujkar pisze: Rysunek dokładnie taki.
Prawdopodobienstwo wzrostów nie mniejsze niż spadków.
A dokładnie widac gdzie się racji miec nie będzie.
Cos na kształt 2B Sperandeo.
Target 5 razy wiekszy niz stop - nawet jak sie 3 razy pomylisz i tak wygrywasz
Wystarczy?
Staram się myślec jak oni.
Jak by powiało zdrowo to bym jeszcze raz pofrunął.
statystyki nie klamia...80 a nawet 90% traderow traci a okolo 10-20% zarabia. Zgadnij którzy grają z trendem, a którzy go zawracają...jkar pisze:
To nawet do mnie trafia - tylko. że przez ponad 20 lat praktyki wiem że największą kasę robią Ci co odwracają trend a nie kontynuują.
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora
- fx-technik
- Fanatyk
Jeżeli wolno mi się wtrącić, to jkar ma na myśli tych, którzy faktycznie trendy zawracają.Kermit pisze:statystyki nie klamia...80 a nawet 90% traderow traci a okolo 10-20% zarabia. Zgadnij którzy grają z trendem, a którzy go zawracają...jkar pisze:
To nawet do mnie trafia - tylko. że przez ponad 20 lat praktyki wiem że największą kasę robią Ci co odwracają trend a nie kontynuują.
I jego metoda dąży do złapania tego momentu jak najwcześniej kosztem kilku SL.
Jeżeli dobrze to robi, to jest na plusie.
A ci, o których pisze Kermit, co tracą, to są ci, którzy nie umieją utrzymać RR.
Pozwalają stratom rosnąć, a zyski szybko ucinają.
Czyli, po prostu psychicznie i emocjonalnie nie wytrzymują.
Ostatnio zmieniony 30 lis 2017, 14:35 przez fx-technik, łącznie zmieniany 3 razy.
Trzeba uważać, czy przegłosują zmiany podatkowe w USA. Jak nie to edek od razu >1.20 a giełdy zanurkują pare %.
Tak to z grubsza widzę.
Tak to z grubsza widzę.
The only way is up
a tymczasem złoto....30 minut do zamkniecia obecnej h4... jak sie zamknie tutaj lub niżej to ciezko bedzie to przekrecic
https://www.tradingview.com/x/zFTNUvG1/
Złoto , zeby( była jaka taka szansa) na istotny ruch w górę powinno wyciąć przeciwne linie obrony.Kermit pisze:a tymczasem złoto....30 minut do zamkniecia obecnej h4... jak sie zamknie tutaj lub niżej to ciezko bedzie to przekrecic
Czyż nie tak?
Owszem to nie daje gwarancji, ale jest to warunek " sine qua non".
... ale zeby korzystac tez z dobrego miejsca niekoniecznie na spektakularne ruchy trzeba wchodzic dostatecznie wczesnie
i jak nie wytną stopów... wczesnie wychodzic
Przykład ujek z wtorku
A stopy dołka z 20 listopada w większosci zostały przeniesione juz wyzej ( do BE lub takich innych " dobrych " miejsc) i niekoniecznie musimy zejsc niżej
Jak by powiało zdrowo to bym jeszcze raz pofrunął.
zejdziemy duzo niżej na ujku...wykres tygodniowy i dzienny ma wymowe prospadkowa i obecna korekta nic w tej kwestii nie zmienia. O objeciu bessy na miesiacznych świecach nie wspominam bo jeszcze dzien trwa ale jak zamkna sie tutaj lub nizej to stanie sie to faktem
- fx-technik
- Fanatyk
A po jakiej cenie jest ten twój opór - SL dla Sell?Kermit pisze:zejdziemy duzo niżej na ujku...wykres tygodniowy i dzienny ma wymowe prospadkowa i obecna korekta nic w tej kwestii nie zmienia. O objeciu bessy na miesiacznych świecach nie wspominam bo jeszcze dzien trwa ale jak zamkna sie tutaj lub nizej to stanie sie to faktem