Troche posprzatalem na gienku
SLy przeniesione ponizej ema52
"najgorsze" wejscie SL ponizej ema14 TP na podwojnym szczycie blisko ema95 na h4 czyli ~13940
5% tylko dla elity czy ...
nie dotarl do wyznaczonego celu jak na razie pojawil sie mi sygnal sprzedazy
"najgorsze" zamkniete SLem na plus
teraz krotka SL reczny
pozycja dluga SL na BE + jakies tam gosze
i historia do wgladu jakby to kogos interesowalo
prawie 10% na poczatek nie jest zle
"najgorsze" zamkniete SLem na plus
teraz krotka SL reczny
pozycja dluga SL na BE + jakies tam gosze

i historia do wgladu jakby to kogos interesowalo
prawie 10% na poczatek nie jest zle
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
nono - trudno nie być pod wrażeniem dzisiejszych zagrywek.
moje pytania :
- jakie konkretnie stopy stosujesz na otwarciu pozycji, domyślam się ze jakieś mentalne. ale masz jakiegoś hardstopa, czy z racji ze to demo nie stosujesz? mógłbyś rozwinąć ?
-gdzie twoja siatka ? może zostawiasz ja na wysokim TF, a na niskich już znasz kierunek i tylko patrzysz na średnie kiedy otworzyć/zamknąć?
-po co jest momentum, po co stoch?
pzdr
moje pytania :
- jakie konkretnie stopy stosujesz na otwarciu pozycji, domyślam się ze jakieś mentalne. ale masz jakiegoś hardstopa, czy z racji ze to demo nie stosujesz? mógłbyś rozwinąć ?
-gdzie twoja siatka ? może zostawiasz ja na wysokim TF, a na niskich już znasz kierunek i tylko patrzysz na średnie kiedy otworzyć/zamknąć?
pzdr
Money Never Sleeps
WitamMACIEK408 pisze:nono - trudno nie być pod wrażeniem dzisiejszych zagrywek.
moje pytania :
pzdr
SL stosuje jak najbardziej

Dzisiejsze zagrywki to w duzej mierze kopie z reala(w realu otwieram znacznie mniej pozycji)
eur/usd usd/chf 25-30p = 1% (na fxpro jest na razie wiecej z racji tego ze nie ma mniejszej pozycji jak 0.1 lota dlatego narazie siedze na oandzie nie mam jeszcze 10k w ogole to balbym sie wchodzic z taka suma))
crossy jena 40-50p = 1% lub 80-100=2%
Siatka to taka ciekawosta pozwala mi tylko ustalac katy przyszlych kanalow cenowych,cele i miejsca konsolidacji i mniej wiecej okreslic je w czasie.
Najlepsze w niej jest to ze raz narysuje i mam z glowy hehe
Do wyznaczenia kierunku posluguje sie wykresami swiecowymi poczynajac od rocznych a konczac na dziennych (szukam silnych impulsow). Teraz dostalem sprawne narzedzie pod MT4 i bede mogl rowniez patrzec na miesieczny i tygodniowy jesli chodzi o system.(jak wiadomo na oandzie jest dzienny i to niezwykle skrocony -wielki minus dla nich za to)
A z tym co napisze teraz wiele osob sie nie zgodzi i od razu przestrzegam ze nie interesuje mnie wasza opinia w tym zakresie, wiec nie bede z wami polemizowal na ten temat.
Momentum jest niezwyklym bardzo precyzyjnym wskaznikiem zawsze ale to zawsze wyprzedza rynek i pokazuje kierunek przyszlego trendu, oczywiscie pod warunkiem ze ktos wie jak go uzywac. Na FF wiele razy sie o to klocilem z "guru" tamtejszego forum

Oni mowia ze ciagle ze lagguje a ja na to ze to nie dla nich bo nie umia tego uzywac.

A wiec tak momentum jak sama nazwa wskazuje to impet zawieranych transakcji czyli uzyjmy malego redukcjonizmu ilosc klikniec myszka w celu zawarcia transakcji kup/sprzedaj lub ilosc otwartych zlecen w jednostce czasu.
Zgrubsza panika

StochRSI natomiast pokazuje kto aktualnie rzadzi rynkiem(byki/niedzwiedzie) czyli wartosc tychze transakcji.Niektorzy sadza ze pokazuje poziom wykupienie/wyprzedania rynku a ja na to "if u say so"

Zgrubsza wielkosc(ilosc lotow) na jedna pozycji w jednostce czasu.
W mojej opinii sa to jedyne wskazniki warte uwagi bo pokazuja kompletna systuacje na rynku na kazdym TFie coz wiecej trzeba.
BTW pisze i shortuje bo azjaci lubia grac w kanaly spadkowe ostatnio

Polecam zapoznac sie z zasadami dzialania systemu ktory zaprezentowalem na FF.Moj angielski nie jest wysokich lotow wiec nie powinno byc problemow z zrozumieniem tekstu

Pozdrawiam
krotka na ej SL na 125.77
GornaLT klina mam nadzieje ze sie zaraz zawali
ciekawe co szybciej spadnie dziuro czy funt marchewek
GornaLT klina mam nadzieje ze sie zaraz zawali

ciekawe co szybciej spadnie dziuro czy funt marchewek

Ostatnio zmieniony 17 gru 2008, 04:46 przez Ts_A, łącznie zmieniany 1 raz.
prosze uprzejmiedavidoski pisze:Mógłbyś dać linka do tego wątku na FF?
http://www.forexfactory.com/showthread.php?t=119488