DayTrading: Czwartek 23.11.2017

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 24 lis 2017, 00:00

Wzrost
4
36%
Bez zmian
3
27%
Spadek
4
36%

Liczba głosów: 11

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Czwartek 23.11.2017

Nieprzeczytany post autor: Cblondyn »

woj55 pisze: ten wykres kangura jest kompletny i logiczny, az sie nie chce wierzyc ze moze byc inaczej....
Gdyby tylko logika decydowała o ruchu ceny to każdy w miare sensownie napisany EA by kosił kasiore na okrągło. Niestety nie tylko kreski na wykresie decydują o jego ruchu. Dlatego to takie trudne dla wielu jeśli tego nie rozumieją
Kiedyś miałem system w którym co najmniej klika narzędzi decydowało o wejściu w rynek. I wiesz co? Wcale nie był w jakiś sposób lepszy od tego mniej rozbudowanego. I czekałem na setup dużo dłużej. Bardziej zależy od tego co robisz z pozycją po otwarciu niż momencie jej otwarcia.

Świeżak44
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Świeżak44 »

Jak wywalą fibo 127% na nowe szczytyy to DAX zacznie gonić..
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.

navik
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: navik »

Tomasz196407 pisze:Dołek GJ ?
Dobry.

Patrząc na D1 to aż sie prosi o zejście w okolice 147 , ale fakt ...mało ruchliwy jest dzisiaj ten nasz ulubieniec. Szkoda bo akurat dzis siedzę przy kompie i mam czas na grę.
Obym dożył takich czasów, że Goldmany będą w popłoch wpadać jak się dowiedzą, że platformę odpalam ...

jkar
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jkar »

navik pisze:
Dobry.

Patrząc na D1 to aż sie prosi o zejście w okolice 147 , ale fakt ...mało ruchliwy jest dzisiaj ten nasz ulubieniec. Szkoda bo akurat dzis siedzę przy kompie i mam czas na grę.
To na co czekasz?
( uj up , kabel - K. obiecał toast = gej zapłaci )
Ostatnio zmieniony 23 lis 2017, 13:58 przez jkar, łącznie zmieniany 2 razy.
Jak by powiało zdrowo to bym jeszcze raz pofrunął.

woj55
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: woj55 »

Cblondyn pisze:
woj55 pisze: ten wykres kangura jest kompletny i logiczny, az sie nie chce wierzyc ze moze byc inaczej....
Gdyby tylko logika decydowała o ruchu ceny to każdy w miare sensownie napisany EA by kosił kasiore na okrągło. Niestety nie tylko kreski na wykresie decydują o jego ruchu. Dlatego to takie trudne dla wielu jeśli tego nie rozumieją
Kiedyś miałem system w którym co najmniej klika narzędzi decydowało o wejściu w rynek. I wiesz co? Wcale nie był w jakiś sposób lepszy od tego mniej rozbudowanego. I czekałem na setup dużo dłużej. Bardziej zależy od tego co robisz z pozycją po otwarciu niż momencie jej otwarcia.
te kropeczki u mnie na koncu mowily mniejwiecej tyle co Ty napisales
Rynek to jest na targowisku a tutaj rynkiem są wielkie banki

navik
Maniak
Maniak

Noo.... na zejście . Mam S tylko trochę za nisko wziąłem i rozkmniniam czy nie zamknąć bo dreptaja w miejscu.
Obym dożył takich czasów, że Goldmany będą w popłoch wpadać jak się dowiedzą, że platformę odpalam ...

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Cblondyn »

woj55 pisze:
Cblondyn pisze:
te kropeczki u mnie na koncu mowily mniej wiecej tyle co Ty napisales
OK.
:564:

jkar
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jkar »

navik pisze:Noo.... na zejście . Mam S tylko trochę za nisko wziąłem i rozkmniniam czy nie zamknąć bo dreptaja w miejscu.
Zejscie?...
( Funt up jen down... jak z tego ma wyjsc zejscie ?)
Jak by powiało zdrowo to bym jeszcze raz pofrunął.

navik
Maniak
Maniak

Noo....Takie szybkie ..? Szpile... ?

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Tomasz196407 »

navik pisze:
Dobry.

Takie moje rozkminianie-
tak-to-widze-czyli-dzida-up-dzida-dn-t2 ... ml#p892868

Zablokowany