a na jakiej podstawie tak twierdzisz?Ts_A pisze:korekta do 1.15-1.17
bo dla mnie to bardzo malo prawdopodobne, a z twojego rysunku nic nie wynika
jak nic nie wynika ?Yankee pisze:a na jakiej podstawie tak twierdzisz?Ts_A pisze:korekta do 1.15-1.17
bo dla mnie to bardzo malo prawdopodobne, a z twojego rysunku nic nie wynika
Eee a co tu sami amatorzy siedza ?Yankee pisze:Tylko w takim razie po co wklejasz rysunek skoro zaden z Twoich argumentow nie jest na nim zaznaczony?
Ja widze 2 prawdopodobne wyjscia - mala korekta pod 1,23 i fala 3. w gore.
A jesli korekta szczytu z 21.11 wciaz trwa to i tak w tym tygodniu nie powinnismy zjechac ponizej 1,18, ale ta wersje uwazam za mniej prawdopodobna, okaze sie na 1,215.
Trojkat i potrojny szczyt rzeczywiscie moga zwiastowac spadki, dlatego lepiej przygotowac sie na wzrosty
Dziekuje za analize - potwierdzilo to moje przypuszczenia, ze nie ma zbyt duzej wartosci. Jedynie dywergencje potwierdzaja Twoje wnioski, ale celu na 1,15 juz nic. To ze narysowales sobie 2 kreski to jeszcze nie znaczy ze kurs bedzie podazal w miejsce ich przeciecia.Ts_A pisze: Eee a co tu sami amatorzy siedza ?
Przeciez widac jak byk ze celem jest przeciecie czerwonej i zielonej LT, ktora rowniez bedzie w okolicach ema120.
Rowniez widac niedzwiedzia dywergencje(jak to sie mowi w polskim jezyku bo "bearish divergence" brzmi ladniej)na momentum i stochRSI wiec nie kumam o co Ci biega.
Wiec wklejam jeszcze raz z opisem jak dla przedszkolaka...
ema 14 nie stanowi zadnego widocznego oporu dla cada, a pisanie ze to glowny opor jest juz tylko smiesznecena jest ponizej ema14(glowny opor)
Wklejam rysunek. wariant 1. niebieski, 2. zielony.Ja widze 2 prawdopodobne wyjscia - mala korekta pod 1,23 i fala 3. w gore.
A jesli korekta szczytu z 21.11 wciaz trwa to i tak w tym tygodniu nie powinnismy zjechac ponizej 1,18
widzisz ta fioletowa emke ?Yankee pisze:Nie jestem zadnym guru
i nie napisalem ze naguje wartosc ema 14 w ogole, ale na pewno neguje ja jako GLOWNY opor, a juz w szczegolnosci na cadzie.
Srednie moga byc wsparciem analiz, ale jesli sa glowna podstawa analizy, to tak jak napisalem jest ona bez wartosci.
Zreszta podejrzewam ze ten Twoj system jest typowo wskaznikowy (co wnioskuje z rysunkow), a prognozowanie cen, a juz tym bardziej poziomow docelowych czy momentow wejscia, wskaznikami nie jest zbyt precyzyjne.
Ale sznuje Twoj sposob, tez kiedys stosowalem podobny i dalo sie zarobic.
Ale koniec ot.
Na temat: Jak cad jeszcze troche spadnie to gartleya nie badzie i w takiej sytuacji z longiem bym sie jednak wstrzymal