Stomper

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Jankes
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Jankes »

Przez całą noc dwie pozycje, obie na plus.
Niechlujne, pozbawione interpunkcji i pełne błędów wiadomości to tak, jakbyś komuś np. postawił piwo w usyfionym, klejącym się kuflu z pływającą muchą w środku i tłumaczył się, że masz problemy z myciem naczyń...

Awatar użytkownika
l0ok
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: l0ok »

A o ktorej naszego czasu zwiekszaja spread na 3? moze by sie jakos wstrzelic z graniem przed ta zmiana ... mniej sie zarobi... ale testy na spreadzie 3 wychodza koszmarnie,, moze nie za ten miesiac ale za poprzednie... jest 7:54 i dalej spread 3... :(:(

Awatar użytkownika
Tig3r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Tig3r »

l0ok pisze:A o ktorej naszego czasu zwiekszaja spread na 3? moze by sie jakos wstrzelic z graniem przed ta zmiana ... mniej sie zarobi... ale testy na spreadzie 3 wychodza koszmarnie,, moze nie za ten miesiac ale za poprzednie... jest 7:54 i dalej spread 3... :(:(
To głupota. Chyba nie wiesz jak działa robot. On musi czekać na warunki wejścia a nie się gapić na spread. Trochę to bez sensu, widać że włada tobą żądza pieniądza..
======================================================
Nie głupi ten co nie wie, lecz ten który nie chce się nauczyć..

piter321
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: piter321 »

l0ok pisze:A o ktorej naszego czasu zwiekszaja spread na 3? moze by sie jakos wstrzelic z graniem przed ta zmiana ... mniej sie zarobi... ale testy na spreadzie 3 wychodza koszmarnie,, moze nie za ten miesiac ale za poprzednie... jest 7:54 i dalej spread 3..
Przyłączam się do tego co napisał Tig3r.
Sprawdź najpierw swoje parametry i swoje dane na których testujesz. Ja gram tym u różnych brokerów którzy mają spread 3, 4 i 5 i jakoś nie narzekam.
Pozdrawiam
Piter

duro

Nieprzeczytany post autor: duro »

U mnie nocka spokojna, zrobil w sumie 4 transakcje, z czego dwie na wiekszym plusie, i dwie po -2pips (jedna z nich przed chwila zamknieta z reki)
Gram dosc nieregularnie, nigdy w piatek i niedziele, w sumie chyba tylko ok 20 transakcji mi zrobil, wersja jedna z pierwszych stompow z malymi profitami i opcja gry w piatki- mi to wystarczy. Czesto wylaczalem Stompera gdy osiagnal zadowalajacy dla mnie profit
Przez caly ten czas jak puszczam Stompera zamknal mi jedna transakcje na lekkim minusie, nie trafilem zadnego SL
Platforma: AM, spread 5, real
TF: M5 z 0.02 lota i M15 z 0.05 lota (ostatnio zmniejszylem loty do tej wartosci)
Ustawienia:
Angle: 18
SL: 25
TP: 50
MinProfit: 1
Error: 2
Extrim: false
UseMM: false
DepoPercent: 10

pozdrawiam

Dark_kNight
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Dark_kNight »

Na pewno TP 50 duro?

U mnie dziś rewelacja - 28 pozycji, 24 na plus, niestety, otworzył 4 pozycje sell po dwie o 6.05 i 6.35, potem po rozpoczeciu sesji dziennej wystartował w górę wieć pozamykałem w dołkach bo myslalem ze zmierza do SL... A po godzinie okazało się, ze minął się z SL o pare pips i ładnie podążył w kierunku TF... Ogólnie opcja otwierania klilku poozycji na raz bardzo mi sie podoba :)

MrYogi a jak u Ciebie, bo w sumie to Ty poddałeś tej opcji pomysł :)

duro

Nieprzeczytany post autor: duro »

Dark_kNight: tak, staram sie zachowac taka proporcje. Nigdy nie testowalem innych ustawien. Czasem zwiekszam tylko SL, ale i odpowiednio TP, mimo ze nigdy nie udalo mu sie wytrzymac do tp.

gratuluje wyniku :)

Dark_kNight
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Dark_kNight »

No może do TP 5 by wytrzymał :D

kubek
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: kubek »

ja mam tp 7 i kilka razy juz walnal :)

gfc84
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: gfc84 »

Hmm.. tak od 2 tygodni obserwuje stomperka i mam pytanko do "użytkowników" :)

Zauważyłem, że rzadko dochodzi do osiągnięcia TP, raczej pozycja zamykana jest szybciej... natomiast nie miałem jeszcze tak żeby zamknęło mi pozycję zanim osiągneła SL. Jeżeli pozycja jest stratna to zawsze jest to SL... też tak macie czy może jest to kwestia ustawień? Mam "standardowe ustawienia"

ACH 18
TP 70
SL 250
MPV 0
od 21
do 6
h2 ---------
Lots 1.0
mm false
depo 10%
FT false
EM 0

Broker FxPro...

Dodatkowo ciekawi mnie za co odpowiada opcja DepoProcent? Czy moze miec ona zwiazek z tym ze grając na koncie XTB (demo :D ) wyczyscilo sie z 10 00 na 2500 i stomper nie chce wogole zajmowac pozycji? Czy moze to wina jakis innych ustawien?

ODPOWIEDZ