Ranking - czas dostępu z platformy do brokera

Wszystko co związane z zapleczem technicznym tradera, czyli m.in. komputery, smartfony, tablety, VPS'y itp.
Malberto
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 48
Rejestracja: 30 sie 2017, 23:16

Ranking - czas dostępu z platformy do brokera

Nieprzeczytany post autor: Malberto »

Stwórzmy forumowy ranking i podzielmy się spostrzeżeniami na temat szybkości pracy z brokerem.

U mnie:

- TMS Connect
- MT4 czas dostępu: 16,07ms

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator
Posty: 9827
Rejestracja: 22 wrz 2006, 22:10

Re: Ranking - czas dostępu z platformy do brokera

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Ale wiesz, że ten ranking jest bezcelowy? ;)

To, co podałeś to ping do serwera brokera z Twojego komputera. Wystarczy, że sąsiad, dajmy na to Jan FX Kowalski, będzie korzystał z usług innego dostawcy internetu i ten ping może być zarówno 3 razy większy, jak i mniejszy? A do tego potem dochodzi różna lokalizacja, różne platformy danego brokera (o ile ma więcej niż jedną), i różne serwery na których pracują konta... Zmiennych co nie miara :)

Jako gwóźdź do trumny - ping nie zawsze przekłada się na szybkość realizacji zleceń.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Posty: 1906
Rejestracja: 25 mar 2009, 20:41

Re: Ranking - czas dostępu z platformy do brokera

Nieprzeczytany post autor: Cyb »

A na dodatek jutro zmieni się routing bo będzie po drodze jakaś awaria i z 16 zrobi się 32 albo 11... :)

Malberto
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 48
Rejestracja: 30 sie 2017, 23:16

Re: Ranking - czas dostępu z platformy do brokera

Nieprzeczytany post autor: Malberto »

raposo pisze:Ale wiesz, że ten ranking jest bezcelowy? ;)

To, co podałeś to ping do serwera brokera z Twojego komputera. Wystarczy, że sąsiad, dajmy na to Jan FX Kowalski, będzie korzystał z usług innego dostawcy internetu i ten ping może być zarówno 3 razy większy, jak i mniejszy? A do tego potem dochodzi różna lokalizacja, różne platformy danego brokera (o ile ma więcej niż jedną), i różne serwery na których pracują konta... Zmiennych co nie miara :)

Jako gwóźdź do trumny - ping nie zawsze przekłada się na szybkość realizacji zleceń.
no.. a... jeśli na moim kompie, na moim MT4 "harata pipsy" jakieś EA to, to nie ma znaczenia z jaką prędkością ono będzie pobierać dane na temat ceny i wysyłać odpowiednie sygnały z MT4 do brokera ?

ps.

- żebyśmy się dobrze zrozumieli to nie "TMS" ma taki czy nie inny ping tylko mój komp do niego ode mnie ze wsi :)

- jeśli chodzi o pingi to ja nie wiem jak puścić ping-a bo nie znam ip brokera, a chętnie bym poznał, jedyne co to patrzę na listę statusu i tam w podmenu MT4 sprawdzam prędkość

- o to chodzi, chciałem się dowiedzieć z jakimi prędkościami pracujecie, może inaczej powinienem sformułować pytanie: jakiego macie dostawce internetu :) ale suma summarum najlepszym miernikiem będzie prędkość ze statusu

- podajemy prędkość najszybszego połączenia

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator
Posty: 9827
Rejestracja: 22 wrz 2006, 22:10

Re: Ranking - czas dostępu z platformy do brokera

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Malberto pisze: no.. a... jeśli na moim kompie, na moim MT4 "harata pipsy" jakieś EA to, to nie ma znaczenia z jaką prędkością ono będzie pobierać dane na temat ceny i wysyłać odpowiednie sygnały z MT4 do brokera ?
Będzie mieć znaczenie. Im mniej, tym lepiej. Ale ostatecznie to nie decyduje o finalnym czasie egzekucji zleceń.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Malberto
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 48
Rejestracja: 30 sie 2017, 23:16

Re: Ranking - czas dostępu z platformy do brokera

Nieprzeczytany post autor: Malberto »

no to ja pierwszy zbiorę się na odwagę....

- MT4 czas dostępu: 16,07ms

cool czy siara ? ;)

ODPOWIEDZ