DayTrading: Piątek 03.11.2017

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 04 lis 2017, 00:00

Wzrost
2
29%
Bez zmian
2
29%
Spadek
3
43%

Liczba głosów: 7

Awatar użytkownika
Bemowo1
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Piątek 03.11.2017

Nieprzeczytany post autor: Bemowo1 »

karnak pisze:
Bemowo1 pisze:I jest jeszcze drugie primo, jak to mawia klasyk...
Na eur/gbp wrzuciłem lubiany przez Was wskaźnik, a mianowicie DSWS !!!
Einen fragen? jak to mawiają nasi sąsiedzi, których nie lubię.
Mógłbyś tak przy okazji objaśnić na tym przykładzie o co chodzi z tym wskaźnikiem DSWS, bo zupełnie tego nie kumam.
Z góry dzięki.
Ja tak to interpretuję, jeżeli autor uważa inaczej to niech się wypowie w tej sprawie.
Widać, że wskazany poziom odgrywa istotną rolę
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

CYCUU
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: CYCUU »

U mnie u brokera (mam w XTB) wykres wygląda inaczej, nie ma tego knota, który zaznaczyłeś w drugim screenie. Najniższy dołek mam tak jak to rozrysowałem.

Cała korekta nie może być pięciofalowa? Załóżmy, że teraz od "5" wykres jedzie po nowe dołki.

Co do fali AB, kwestia interpretacji. Zobacz screen, wychodzi niemal idealnie FE100.

Jeśli chodzi o falę ((C)) i ((1)), to jak wejdziemy na niższy interwał, da radę rozrysować 5 fal

"Korekta pedzaca jest specyficzna korekta płaską co przeczy zmienności korekt w powyzszym układzie całej 5 tki" - nie rozumiem czemu?

BTW. Gdzieś czytałem też, że na rynkach lewarowanych jakim jest np. forex, są pewne odstępstwa od reguł, także różnie to może być. W każdym razie teraz rządzą algorytmy, więc do wykresu (wg mnie) powinno się mieć podejście głownie matematyczne.

Awatar użytkownika
Bemowo1
Fanatyk
Fanatyk

CYCUU, a może tak prościej
Przepraszam, że nazwałem Ciebie CYCUU, ale tak sam się nazwałeś

-- Dodano: 04 lis 2017, 16:06 --

i dzienny zeliotowany

CYCUU
Gaduła
Gaduła

Zakładając, ze ten cały impuls wzrostowy to korekta, to może powinno się to oznaczyć w ten sposób:

Bemowo, na podstawie tego co wstawiłeś, widać, że wykres jest obecnie "prospadkowy", że tak to nazwę, ale teraz pytanie, gdzie wejść w transakcje, gdzie szukać wyjścia, jeśli cena pójdzie inaczej to dlaczego. Na podstawie Eliota, fibo, overbalance, formacji harmonicznych itd chce wyznaczać prognozę ceny, jeśli w miejscach przeze mnie wyznaczonych precyzyjnie będzie odbicie, wchodzę w transakcję z ciasnym SL i prowadzę pozycję wg tych teorii. Na podstawie paru kresek ciężko wyciągnąć jakiekolwiek wnioski. Analizowałem kupe wykresów i wiem, że to działa, tylko problem jest taki, że jest tyle możliwości, że nie wiadomo jak to rozegrają. No ale jakiś scenariusz trzeba mieć i się go trzymać. Jak trafimy to mamy kupe pipsów. Wchodzić w transakcje na pałe na M1 bo średnia się przetnie czy coś takiego to tylko kwestia szczęścia i przypadku.

Ostatnio wstawiałem AUDUSD na tej podstawie. Narazie się sprawdza. Cena odbiła się PRECYZYJNIE od pomarańczowej czwórki obok 50% fibo. Tam otworzyłem shorta i zarabiam. Czy dojdzie do miejsca docelowego (70% fibo)? Nie wiem. Ale taką mam projekcję i tam mam TP. Jeśli dojdzie, to super. Potem będę próbowałem odwracać pozycje, jeśli będą takie sygnały.

karnak
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: karnak »

@Bemowo1
Jeszcze raz dziękuję, ale mnie to nie pasi, pozostanę przy swoim:)

Awatar użytkownika
Bemowo1
Fanatyk
Fanatyk

CYCUU pisze:
Bemowo, na podstawie tego co wstawiłeś, widać, że wykres jest obecnie "prospadkowy", że tak to nazwę, ale teraz pytanie, gdzie wejść w transakcje, gdzie szukać wyjścia, jeśli cena pójdzie inaczej to dlaczego.
może z h4?
i coś dołożę z h1

-- Dodano: 04 lis 2017, 16:18 --
karnak pisze:@Bemowo1
Jeszcze raz dziękuję, ale mnie to nie pasi, pozostanę przy swoim:)
Ok, to jest stare jak świat, tylko FX Technik ładnie to poukładał

CYCUU
Gaduła
Gaduła

Pisałem posta zanim dołożyłeś dzienny wg Eliota ;p

I tworzy się właśnie ciekawy setup na GBPUSD. Jeśli wybiją dołem, to nie ważne czy to będzie fala C korekty, czy fala 3 impulsu spadkowego - cena po prostu powina spadać - wg teorii. Jeśli odbiją, i pójdziemy w górę to dlaczego, gdzie jest błąd w oznaczeniach? O taką precyzję mi chodzi.

Awatar użytkownika
Bemowo1
Fanatyk
Fanatyk

H4 tam jest cel

-- Dodano: 04 lis 2017, 16:32 --

H1, niedźwiedź nie zagrożony.
1.32 nie sądzę że tam wrócimy....

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Tomasz196407 »

CYCUU pisze:U mnie u brokera (mam w XTB) wykres wygląda inaczej, nie ma tego knota, który zaznaczyłeś w drugim screenie. Najniższy dołek mam tak jak to rozrysowałem.

Cała korekta nie może być pięciofalowa? Załóżmy, że teraz od "5" wykres jedzie po nowe dołki.

Co do fali AB, kwestia interpretacji. Zobacz screen, wychodzi niemal idealnie FE100.

Jeśli chodzi o falę ((C)) i ((1)), to jak wejdziemy na niższy interwał, da radę rozrysować 5 fal

"Korekta pedzaca jest specyficzna korekta płaską co przeczy zmienności korekt w powyzszym układzie całej 5 tki" - nie rozumiem czemu?

BTW. Gdzieś czytałem też, że na rynkach lewarowanych jakim jest np. forex, są pewne odstępstwa od reguł, także różnie to może być. W każdym razie teraz rządzą algorytmy, więc do wykresu (wg mnie) powinno się mieć podejście głownie matematyczne.
Prechter - T.F.Ell
Dotyczy tylko i wyłącznie zachodzenia fali 4 na 1,
Odstępstwa ludzią robią , traderzy

Co do pozostałych kwestii poruszonych tak jak wspomniałem jest to swoista ocena każdego, który albo robi to wg schematu -tu mam namyśli reguły dt FEll. , albo tak jak wielu wg własnego widzimisie,
Poza tym to co zawsze tu pisze na tym forum nawigatora- niektórym tu zdaje sie uprawiać sport pod tytułem -ja mam racje,
a to tylko zwykłe forum
To co jest dobre niepotrzebuje sie reklamować, niepotrzebuje pomocy innych kolegów w udowadnianiu słuszności,
Poprostu jest dobre i każdy kto bedzie to stosował bedzie chwalił :)
jeżeli ten sposób rozrysowania sprawdza sie u Ciebie w zajęciu pozycji to tylko powinno sie chwalić jegomościa

CYCUU
Gaduła
Gaduła

Wg moich oznaczeń najbliższe docelowe strefy oznaczone strzałką (1.28500 i okolice 1.27000 - ta niebieska strefa). Tych Twoich taśm to nie kumam ;p
Tomasz196407 pisze: jeżeli ten sposób rozrysowania sprawdza sie u Ciebie w zajęciu pozycji to tylko powinno sie chwalić jegomościa
Dopiero go testuje, zobaczymy za jakiś czas czy się sprawdza ;) Przewidzenie ruchy ceny to jedno, o wiele cięższą sprawą jest cały arsenał kwestii dotyczących samego tradingu...

Zablokowany