CYCUU pisze:U mnie u brokera (mam w XTB) wykres wygląda inaczej, nie ma tego knota, który zaznaczyłeś w drugim screenie. Najniższy dołek mam tak jak to rozrysowałem.
Cała korekta nie może być pięciofalowa? Załóżmy, że teraz od "5" wykres jedzie po nowe dołki.
Co do fali AB, kwestia interpretacji. Zobacz screen, wychodzi niemal idealnie FE100.
Jeśli chodzi o falę ((C)) i ((1)), to jak wejdziemy na niższy interwał, da radę rozrysować 5 fal
"Korekta pedzaca jest specyficzna korekta płaską co przeczy zmienności korekt w powyzszym układzie całej 5 tki" - nie rozumiem czemu?
BTW. Gdzieś czytałem też, że na rynkach lewarowanych jakim jest np. forex, są pewne odstępstwa od reguł, także różnie to może być. W każdym razie teraz rządzą algorytmy, więc do wykresu (wg mnie) powinno się mieć podejście głownie matematyczne.
Prechter - T.F.Ell
Dotyczy tylko i wyłącznie zachodzenia fali 4 na 1,
Odstępstwa ludzią robią , traderzy
Co do pozostałych kwestii poruszonych tak jak wspomniałem jest to swoista ocena każdego, który albo robi to wg schematu -tu mam namyśli reguły dt FEll. , albo tak jak wielu wg własnego widzimisie,
Poza tym to co zawsze tu pisze na tym forum nawigatora- niektórym tu zdaje sie uprawiać sport pod tytułem -ja mam racje,
a to tylko zwykłe forum
To co jest dobre niepotrzebuje sie reklamować, niepotrzebuje pomocy innych kolegów w udowadnianiu słuszności,
Poprostu jest dobre i każdy kto bedzie to stosował bedzie chwalił
jeżeli ten sposób rozrysowania sprawdza sie u Ciebie w zajęciu pozycji to tylko powinno sie chwalić jegomościa