DayTrading: Piątek 03.11.2017

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 04 lis 2017, 00:00

Wzrost
2
29%
Bez zmian
2
29%
Spadek
3
43%

Liczba głosów: 7

Awatar użytkownika
Bemowo1
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Piątek 03.11.2017

Nieprzeczytany post autor: Bemowo1 »

Cblondyn pisze: Żeby nie było że się czepiam. Ale te eski otworzyłeś nad wsparciem oraz na LT. Kontrtrendowo w dodatku. Szansa na udany trejd jest zawsze ale nie do końca w zgodzie ze sztuką AT :)
I nie traktuj tego jako przytyk po prostu taka moja opinia
Dlatego też jadę grubym mikrolotem, o czym wspominałem. Kabel szykuje się do mega zwaly. Stąd nie zgadzam się z analizą Karnaka. Starałem się to pokazać w piątkowych analizach.
Wiem, że ostatnio sprawdzalność analiz Karnaka była bardzo wysoka, można także mówić o ciągu analiz Karnaka, które się sprawdziły. Ale po 7 latach bogatych......

CYCUU
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: CYCUU »

GBPNZD właśnie przykorekcił dość głęboko, a ja lubie takie korekty bo potem swingi dłuższe :D

Wejście w okolicach 1.87
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Cblondyn »

Bemowo1 pisze:
Cblondyn pisze: Żeby nie było że się czepiam. Ale te eski otworzyłeś nad wsparciem oraz na LT. Kontrtrendowo w dodatku. Szansa na udany trejd jest zawsze ale nie do końca w zgodzie ze sztuką AT :)
Dlatego też jadę grubym mikrolotem, o czym wspominałem. Kabel szykuje się do mega zwaly. Stąd nie zgadzam się z analizą Karnaka. Starałem się to pokazać w piątkowych analizach.
Wiem, że ostatnio sprawdzalność analiz Karnaka była bardzo wysoka, można także mówić o ciągu analiz Karnaka, które się sprawdziły. Ale po 7 latach bogatych......
Jeśli faktycznie będzie zwała to Twój NOS pewnie będzie się też nadawał do szukania trufli w lesie :)
Bezcenny

-- Dodano: sob 04-11-2017, 11:19 --
CYCUU pisze:GBPNZD właśnie przykorekcił dość głęboko, a ja lubie takie korekty bo potem swingi dłuższe :D

Wejście w okolicach 1.87
Jeśli planujesz longa to dobre miejsce

Awatar użytkownika
Bemowo1
Fanatyk
Fanatyk

Cblondyn pisze: Jeśli faktycznie będzie zwała to Twój NOS pewnie będzie się też nadawał do szukania trufli w lesie :)
Bezcenny
Ale teraz to już się czepiasz.

karnak
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: karnak »

Bemowo1 pisze:
Nie mogę być po Twojej stronie jeszcze, być może masz nosa, ale u mnie na sygnał S muszę trochę poczekać.
Dorzucę taki ciekawy rysunek dla myślących logicznie: :)
Ostatnio zmieniony 04 lis 2017, 11:34 przez karnak, łącznie zmieniany 1 raz.

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

Bemowo1 pisze:
Cblondyn pisze: Jeśli faktycznie będzie zwała to Twój NOS pewnie będzie się też nadawał do szukania trufli w lesie :)
Bezcenny
Ale teraz to już się czepiasz.
No nie przesadzaj. To był komplement. Jeśli faktycznie ta zwała nastąpi. Bo w przeczucie tradera wykształcone przez doświadczenie tez wierze

-- Dodano: sob 04-11-2017, 11:35 --
karnak pisze:
Nie mogę być po Twojej stronie jeszcze, być może masz nosa, ale u mnie na sygnał S muszę trochę poczekać.
Dokładnie tak. Zgadzam sie na 150% ;)

Awatar użytkownika
Bemowo1
Fanatyk
Fanatyk

karnak pisze: Nie mogę być po Twojej stronie jeszcze, być może masz nosa, ale u mnie na sygnał S muszę trochę poczekać.
Rysunek, genialny. Wyżej był jeden do którego mam drobne uwagi. Ale ten, nie ma do czego się przyczepić.

CYCUU
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: CYCUU »

Cblondyn pisze:
CYCUU pisze:GBPNZD właśnie przykorekcił dość głęboko, a ja lubie takie korekty bo potem swingi dłuższe :D
Wejście w okolicach 1.87
Jeśli planujesz longa to dobre miejsce
Lol, no jasne, że w longa :). Na parach z GBP eliot, overbalance i fibo świetnie się sprawdza. Z ostatniej fali wzrostowej co miała około 1000 pips wyjąłem prawie 700. Małym lotem, bo gram long term i generalnie dopiero się ucze, ale efekty powoli widać. Najważniejsza to dobra projekcja wykresu, potem czekanie na reakcję w kluczowych strefach, jeśli jest odbicie, to dołączamy się. Oczywiście nigdy nie wiadomo, czy dobrze rozpisaliśmy schemat, no ale jakiś plan trzeba mieć... Najgorsze przy tradingu long term są korekty, trzeba sobie uświadomić, że korekty to rzecz naturalna, ale niezbyt miło się patrzy jak korekta zjada czasem ponad połowę zysku. Metoda ta pozwala dość precyzyjnie wejść na wysokich interwałach, co daje stosunkowo mały SL w stosunku do potencjalnych zysków ;) Tutaj wejście w poprzednią falę:

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

CYCUU pisze: Lol, no jasne, że w longa :). Na parach z GBP eliot, overbalance i fibo świetnie się sprawdza. Z ostatniej fali wzrostowej co miała około 1000 pips wyjąłem prawie 700. Małym lotem, bo gram long term i generalnie dopiero się ucze, ale efekty powoli widać. Najważniejsza to dobra projekcja wykresu, potem czekanie na reakcję w kluczowych strefach, jeśli jest odbicie, to dołączamy się. Oczywiście nigdy nie wiadomo, czy dobrze rozpisaliśmy schemat, no ale jakiś plan trzeba mieć... Najgorsze przy tradingu long term są korekty, trzeba sobie uświadomić, że korekty to rzecz naturalna, ale niezbyt miło się patrzy jak korekta zjada czasem ponad połowę zysku. Metoda ta pozwala dość precyzyjnie wejść na wysokich interwałach, co daje stosunkowo mały SL w stosunku do potencjalnych zysków ;) Tutaj wejście w poprzednią falę:
Świetnie. Moge tylko pogratulować bo idziesz dobrą drogą :)
I własnie o to w tym chodzi. Pozwolić zyskom rosnąć bo to jest największa sztuka w tym wszystkim. Czyli prowadzenie pozycji by wycisnąć max tego co może dać rynek

Awatar użytkownika
Kermit
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Kermit »

Ostatnio zmieniony 04 lis 2017, 12:17 przez Kermit, łącznie zmieniany 1 raz.
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora

Zablokowany